Ο Μπεν Τζόνσον γύρισε στον τόπο του... εγκλήματος

17:36 24/9/2013 - Πηγή: AEK365

Ήταν απόγευμα Σαββάτου στη Σεούλ στις 24 Σεπτεμβρίου, 1988 όταν ο Μπεν Τζόνσον τρέλανε τον πλανήτη. Με μια εξωπραγματική για τα δεδομένα της εποχής κούρσα έσπασε τα χρονόμετρο κάνοντας το ασύλληπτο 9.79 στα 100 μέτρα. Ο κόσμος παραμιλούσε με τον "Big Ben" για τον οποίο όμως ήταν αρχή του τέλους. Μόλις 55 ώρες αργότερα ο μύθος του Καναδού δρομέα θα καταρριπτόταν.

Ένα τέταρτο του αιώνα μετά λοιπόν ο Τζόνσον επέστρεψε στο στάδιο που έκανε την τρομερή κούρσα και φανερά πικραμένος δήλωσε: "Εικοσιπέντε χρόνια μετά και ακόμα τιμωρούμε για ό,τι έκανα. Όλο αυτό το διάστημα

κουβαλάω έναν σταυρό. Η πολιτική έπαιξε τεράστιο ρόλο στον αποκλεισμό μετά την κούρσα το 1988. Οι περισσότεροι από τους αθλητές που έτρεξαν είχαν χρησιμοποιήσει παράνομες ουσίες και πιάστηκαν μέσα στα επόμενα σκάνδαλα". Ο Τζόνσον αναφέρεται στους Καρλ Λιούις, Λίνφορντ Κρίστι, Ντένις Μίτσελ και Ντεσάι Γουίλιαμς οι οποίοι έτρεξαν μαζί του εκείνο το απόγευμα και ενεπλάκησαν σε πολλά σκάνδαλα ντόπινγκ. Άλλωστε εκείνη η κούρσα είχε χαρακτηριστεί ως η πιο βρόμικη στην ιστορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα