Ο Ατσέρμπι νίκησε τον καρκίνο και έπαιξε με την Εθνική Ιταλίας

15:28 19/11/2014 - Πηγή: AEK365

Το πρόσωπο του αγώνα στο φιλικό της Ιταλίας με την Αλβανία ήταν ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 82ο λεπτό.
Ο Ιταλός αμυντικός της Σασουόλο κατάφερε να αγωνιστεί με τη φανέλα της εθνικής ομάδας αφού πρώτα χρειάστηκε να νικήσει δυο φορές τον καρκίνο.
Τον Ιούλιο του 2013 και έπειτα από απαίτηση του γιατρού της Σασουόλο, ο Ατσέρμπι υποβλήθηκε σε εξετάσεις που έδειξαν όγκο στον αριστερό όρχη. Ο ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση και λίγο αργότερα επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα της Σασουόλο.
Όμως, ο εφιάλτης για τον

Ατσέρμπι είχε και συνέχεια καθώς τον Δεκέμβριο του 2013 τιμωρήθηκε από την ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όταν βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Ο παίκτης έκανε ένσταση και την κέρδισε αλλά αργότερα αποδείχτηκε πως η αύξηση ορμόνης οφειλόνταν στο καρκίνο που είχε κάνει ξανά την εμφάνιση του.
Αυτό σήμαινε πως ο Ατσέρμπι έπρεπε να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες αλλά τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωσε, μέσω Facebook, την επιστροφή του στα γήπεδα.
Έτσι, από την αρχή της σεζόν αγωνίζεται κανονικά με τη Σασουόλο και χθες έπαιξε και με την Εθνική Ιταλίας με τον Ατσέρμπι να δηλώνει μετά το παιχνίδι με την Αλβανία: "Με τα όσα πέρασα είμαι υπερήφανος και ευτυχισμένος. Έχω στόχους και όταν θα τους φτάσω θα είμαι ικανοποιημένος. Δεν θα σας πω ποιοι είναι. Αν θέλεις να φτάσεις τους στόχους σου τότε πρέπει να δουλέψεις σκληρά και να έχεις δίψα μέσα σου. Αν δεν το έχεις, τότε είναι αδύνατο να φτάσεις στον στόχο σου".

Keywords
Τυχαία Θέματα