Εισαγγελική έρευνα για το βίντεο με άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν ιδιοκτήτη περιπτέρου

14:59 19/11/2014 - Πηγή: AEK365

Την διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για το περιστατικό που έγινε το βράδυ της 17ης Νοέμβρη στα Εξάρχεια μεταξύ αστυνομικών των ΜΑΤ και ιδιοκτήτη περιπτέρου διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.
Ο κ. Ζαγοραίος με αφορμή το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε όπου εμφανίζονται αστυνομικοί των ΜΑΤ να χτυπούν τον περιπτερά, ανέθεσε την διενέργεια έρευνας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά.
Από την πλευρά του, το αρχηγείο

της ΕΛΑΣ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους περίπου 15 αστυνομικούς που εμφανίζονται στο ερασιτεχνικό βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Ξεχωριστή έρευνα για το επίμαχο βίντεο θα πραγματοποιήσει η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι κλάπηκαν μπουκαλάκια με εμφιαλωμένο νερό από τα ψυγεία του περίπτερου. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ο περιπτεράς αρνήθηκε να τούς πουλήσει νερό.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Στ. Μπαλάσκας, τόνισε: «Κατάκοποι οι συνάδελφοι, έδωσαν το 20ευρο για τα νερά και τότε άρχισαν τα λάθη».
Ο κ. Μπαλάσκας εντόπισε τα λάθη αφενός στον περιπτερά που δεν ήθελε να πουλήσει στους αστυνομικούς νερό, αφετέρου στους αστυνομικούς που δεν τον συνέλαβαν, αν και αυτό προβλέπει ο νόμος.
Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε και για το άλλο περιστατικό που σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ στα Εξάρχεια, όπου σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα αστυνομικοί ξυλοκόπησαν δημοσιογράφο διαδικτυακού μέσου.
Στο μεταξύ, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τέσσερις αστυνομικοί στη Σαντορίνη γιατί έσκισαν τα πλαστά χαρτιά εννέα αλλοδαπών και τους διευκόλυναν να φύγουν στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα