Ο Αντετοκούμπο στους New York Times

13:43 26/6/2013 - Πηγή: AEK365

Με τίτλο «Η πείνα για μια καλύτερη ζωή ίσως τον οδηγήσει στο NBA», η εφημερίδα New York Times παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Αντετοκούμπο ο οποίος έχει εντυπωσιάσει με τις ικανότητες του αγωνιζόμενος στον Φιλαθλητικό.
Οι Times αναφέρονται στο δύσκολο παρελθόν του Γιάννη: «Το νέο του διαβατήριο λέει ότι είναι Έλληνας, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούμπο έζησε μια πολύ δύσκολη ζωή σαν μετανάστης.

Πουλούσε πράγματα στους δρόμους για να ζήσει ο ίδιος και τα αδέρφια του. Την ώρα που άλλες οικογένειες αναχωρούσαν στα νησιά για διακοπές, εκείνος άλλαζε διαμερίσματα ψάχνοντας κάποιο με φτηνότερο νοίκι. Παρόλα αυτά ξεχωρίζει από τους χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Γεννήθηκε στην Ελλάδα από Νιγηριανούς γονείς. Μιλάει άψογα ελληνικά. Τελείωσε το ελληνικό σχολείο και πρόσφατα έγινε Έλληνας πολίτης».
Ο ίδιος αφηγείται την «κόλαση» που ζούσε με τους γονείς του και τα αδέρφια του: «Μερικές φορές το ψυγείο μας ήταν άδειο. Δε μπορούσαμε να πουλήσουμε πράγματα στο δρόμο και έτσι δεν είχαμε χρήματα για να αγοράσουμε φαγητό» αναφέρει ο νεαρός άσος, ο οποίος είχε αναλάβει να θρέψει την οικογένειά του μαζί με τον αδερφό του Θανάση πουλώντας ρολόγια, γυαλιά ηλίου και τσάντες σε παράνομους πάγκους. Για να βρίσκεται εκεί έχανε γεύματα και διακινδύνευε τη θέση του στο ρόστερ του Φιλαθλητικού, μιας ομάδας της Β' Εθνικής που παίζει σε ένα γήπεδο 500 θέσεων στην περιοχή του Ζωγράφου. Την ώρα που συνομήλικοί του ζούσαν τα όνειρά τους σε μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και είχαν θέση στην Εθνική Ελλάδος, εκείνος το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να προσπαθεί και να ελπίζει.
Τώρα πια όμως δεν έχει καμία σημασία. Μπορεί να είναι Έλληνας αλλά βρήκε την Ιθάκη του στην Ισπανία, στη Σαραγόσα, η οποία του πρόσφερε τριετές συμβόλαιο έναντι 325 χιλιάδων δολαρίων. Είναι όμως αμφίβολο αν θα παραμείνει εκεί. Οι αναλυτές του DraftExpress.com και του HoopsWorld.com προβλέπουν ότι το όνομα του Γιάννη θα ακουστεί στον πρώτο γύρο των ντραφτ την Πέμπτη. Τα στοιχεία του παιχνιδιού του έχουν προσελκύσει πολλές ομάδες.
Το σίγουρο όμως είναι ότι ο Γιάννης και η οικογένειά του δε θα πεινάσουν ξανά, ούτε θα χρειαστεί να στηθούν στους πάγκους για να πουλήσουν προϊόντα κοιτώντας κάθε τόσο γύρω τους μήπως πλησιάζουν αστυνομικοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα