Ντόρα: Θέλω να δω έναν χαραμοφάη να φεύγει

21:05 11/7/2013 - Πηγή: AEK365

Με «βαριά καρδιά» δήλωσε ότι θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο η Ντόρα Μπακογιάννη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, σημειώνοντας ότι "για άλλη μια φορά η Τρόικα έρχεται, ζητά να κάνουμε πράγματα για τα οποία έχουμε δεσμευτεί εδώ και 3,5 χρόνια και δεν έχει γίνει καμία μα καμία προετοιμασία».
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το νομοσχέδιο

αυτό έρχεται στη Βουλή των Ελλήνων διότι όλοι μας έχουμε το πιστόλι στον κρόταφο", τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, κάνοντας στη συνέχεια κριτική στη μέχρι σήμερα «απραξία» της κυβέρνησης:
«Το ότι περάσανε 3,5 χρόνια όπου από το πρώτο μνημόνιο έχουμε υποσχεθεί και έχουμε δεσμευθεί ότι θα υπάρχει αξιολόγηση, ότι θα μπορέσουμε αξιοκρατικά να κρίνουμε τους υπαλλήλους και να απομακρυνθούν αυτοί οι οποίοι δεν χρειάζονται και καταλήγουμε σήμερα εδώ διότι ακριβώς 3,5 χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα δεν είναι προς τιμήν του συστήματος καθόλου μα καθόλου", είπε.
Τόνισε επίσης ότι "μία σειρά ανθρώπων πληρώνουν την αδυναμία του ελληνικού πολιτικού συστήματος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του" ενώ για τη θητεία της στο Δήμο Αθηναίων είπε σχετικά με τη δημοτική αστυνομία, ότι τότε προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ 600 δημοτικοί αστυνομικοί εν όψει Ολυμπιακών και ότι είχαν υψηλά προσόντα.
Για τη διαθεσιμότητα στο υπουργείο Παιδείας έκανε κριτική στον υπουργό, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ποια είναι η αξιολόγηση που έχει γίνει μέσα στο Υπουργείο Παιδείας; Θα περίμενα μια απάντηση από τον κ. Αρβανιτόπουλο διότι αντιλαμβάνομαι ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα η αξιολόγηση είναι το κλειδί. Θέλω να δω έναν υπάλληλο χαραμοφάη να φεύγει. Το λέω ευθέως. Αλλά δεν θέλω να φύγουν άξιοι, δεν θέλω να φύγουνε αυτοί που δουλεύουν. Θέλω να φύγουνε αυτοί οι οποίοι έβλεπαν το δημόσιο ως ένα χρηματοδότη και κάθονταν".
Με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο έκανε λόγο για καμπαλέρος της Τρόικα, λέγοντας ότι δεν είναι η φορολογική μεταρρύθμιση που περιμέναμε.
"Τι κερδίζει η τρόικα κ. Υπουργέ θέλω να καταλάβω. Δεν είχα την τύχη να μιλήσω ποτέ μαζί τους. Τι κερδίζουν αυτοί οι καμπαλέρος, όταν υποχρεώνουν μια χώρα να ακολουθήσει μια φορολογική πολιτική η οποία δεν έχει αποτέλεσμα;" διερωτήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε:
"Εγώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι θα το ψηφίσω το ν/σ και θα το ψηφίσω με εξαιρετικά βαριά καρδιά και κόντρα σε όλα αυτά που σας λέω διότι δεν πιστεύω ότι θα είναι αποτελεσματικό. Αλλά θα το ψηφίσω γιατί ξέρω ότι βρίσκεστε κολλημένοι στον τοίχο. Διότι ξέρω ότι είμαστε ως χώρα υπό εκβιασμό.
Διότι ξέρω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν εννοούν να ακούσουν τίποτα. Αλλά κάτι πρέπει να γίνει κ. Υπουργέ. Στο θέμα το φορολογικό οι άνθρωποι έχουν φτάσει στο αμήν. Οι Έλληνες θέλουν να βγούνε από την κρίση. Ξέρουν ότι αυτός είναι ένας δρόμος δύσκολος, είναι έτοιμοι να βοηθήσουν αλλά δώστε τους κίνητρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα