Ντελ Πιέρο: Γιουβέντους χωρίς όρια

16:02 24/3/2013 - Πηγή: AEK365

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο μπορεί να αποχώρησε για την Αυστραλία αλλά δεν ξεχνά τα όσα έζησε στην Γιουβέντους με τον Ιταλό επιθετικό να παρακολουθεί την πορεία της αγαπημένης του ομάδα και να υποστηρίζει πως η ομάδα που χτίζεται δεν έχει όρια.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport, ο Ντελ Πιέρο τόνισε: "Σίγουρα δεν θα άφηνα ποτέ τους τιφόζι

της Γιουβέντους και νομίζω πως, όπως και αν έχουν έρθει τα πράγματα, δεν τους έχω και δεν με έχουν αφήσει. Η σχέση μου με όλους του οπαδούς της Γιούβε παραμένει αναλλοίωτη. Συχνά δείχνουν στην τηλεόραση σκηνές από το τελευταίο ματς στο Τορίνο στην φιέστα με την Αταλάντα αλλά δεν χρειάζεται να δω αυτές τις εικόνες για να σκεφτώ ξανά τι ένιωσα. Αυτό που μου πρόσφεραν οι οπαδοί εκείνη την ημέρα είναι πιο σημαντικό από νίκες, γκολ και τίτλους".
Για την εφετινή Γιουβέντους, ο Ντελ Πιέρο δήλωσε: "Η Γιουβέντους που χτίζεται είναι μια ομάδα χωρίς όρια. Το απέδειξε πέρσι με την κατάκτηση του Σκουντέτο ενώ κανείς δεν το περίμενε όταν άρχιζε η σεζόν, το αποδεικνύει και φέτος με την έως τώρα πορεία της. Δεν ξέρω τι κατάληξη θα έχει η σεζόν αλλά πρέπει να σκέφτονται ότι για την Γιουβέντους δεν υπάρχουν όρια".
Ο Ιταλός επιθετικός σχολίασε το γεγονός πως η φανέλα με το Νο.10 παραμένει χωρίς κάτοχο μετά την αποχώρηση του: "Το Νο.10 είναι μια κατηγορία παικτών, όχι ένας αριθμός στην φανέλα. Για μένα το Νο.10 είναι ο παίκτης που συνδυάζει πάθος και φαντασία, που είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Όπως είπα το καλοκαίρι πάντως, έτσι λέω και τώρα, ότι δεν θα πρέπει να αποσυρθεί το Νο.10 από την Γιουβέντους. Κάθε μικρό παιδί πρέπει να ονειρεύεται πως μια μέρα θα καταφέρει να φορέσει αυτή την φανέλα όπως το ονειρευόμουν και εγώ πιτσιρικάς ή όπως το ονειρεύονταν άλλοι πριν από μένα. Είμαι σίγουρος πως θα βρεθεί ο κατάλληλος και όλα θα γίνουν όπως πρέπει".
Την εφετινή σεζόν ο Πολ Πογκμπά είναι από τους πρωταγωνιστές στην Γιουβέντους με τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο να δηλώνει για τον Γάλλο φορ: "Για τον Πογκμπά μια ευχή έχω μόνο... Να παραμείνει προσγειωμένος όπως είναι τώρα. Είναι μεγάλο ταλέντο και ήδη, από την πρώτη του σεζόν στην Γιουβέντους, δείχνει τι μέλλον έχει. Είναι η απόδειξη ότι αν είσαι πραγματικά καλός, μπορείς να σταθείς σε αυτό το επίπεδο όσο μικρός και αν είσαι".
Ο Ντελ Πιέρο μίλησε επίσης και για τον αρχηγό της Ρόμα, τον Φραντσέσκο Τότι: "Ενα από τα κριτήρια για την αξία ενός ποδοσφαιριστή είναι το ποιοι είναι οι αντίπαλοι του. Για μένα ο Φραντσέσκο ήταν ένας σπουδαίος αντίπαλος, όπως εγώ για αυτόν, αλλά και ένας σπουδαίος συμπαίκτης στην εθνική ομάδα. Εχουμε μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση ο ένας για τον άλλον, μέσα και έξω από το γήπεδο. Οποιος αγαπάει το ποδόσφαιρο είναι δεδομένο ότι έχει σε μεγάλη εκτίμηση κάποιον σαν αυτόν".

Keywords
Τυχαία Θέματα