Χαμός στην Red Bull για το προσπέρασμα (VIDEO)

14:24 24/3/2013 - Πηγή: AEK365

Το γκραν πρι της Μαλαισίας ολοκληρώθηκε με τις Red Bull να κάνουν το 1-2, τον Σεμπάστιαν Φέτελ να παίρνει την πρώτη του νίκη αλλά, παρόλα αυτά, το κλίμα στην ομάδα είναι βαρύ γιατί ο Γερμανός πιλότος, αγνοώντας τις οδηγίες, προσπέρασε τον ομόσταβλο του, Μαρκ Γουέμπερ, δέκα γύρους πριν το φινάλε και πήρε την νίκη.
Το αφεντικό της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, δεν μάσησε τα λόγια του και δήλωσε: "Τους αφήσαμε να τρέξουν

μέχρι το τελευταίο πιτ στοπ. Στην συνέχεια τα συμφέροντα των πιλότων μπήκαν πάνω από την ομάδα και αυτό μας έφερε σε μια άβολη κατάσταση. Οι οδηγίες μας ήταν σαφείς, αλλά οι οδηγοί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο Σεμπάστιαν ήθελε να νικήσει. Κάθε πιλότος έχει στο μυαλό του μόνο τους 25 πόντους, ενώ η ομάδα σκέφτεται τους 43. Είναι μια δύσκολη κατάσταση γιατί κάθε πιλότος είναι μέλος της ομάδας αλλά από εκεί και πέρα έχει τα δικά του συμφέροντα και επιθυμίες. Ο Σεμπάστιαν και ο Μαρκ είναι καλοί πιλότοι και είναι δύσκολο για μια ομάδα όταν έχει δυο τόσους ανταγωνιστικούς πιλότους σαν και αυτούς. Κινδυνεύσαμε να χάσουμε και τους 43 βαθμούς και πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως υπάρχουν δυο σκέλη σε ένα πρωτάθλημα της Formula 1, αυτό των οδηγών και αυτό των κατασκευαστών. Πάντως τελικά σαν ομάδα πήραμε 43 βαθμούς και δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο".
Από την μεριά του, ο Σεμπάστιαν Φέτελ παραδέχτηκε πως έκανε λάθος και μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: "Στο τέλος του αγώνα ένιωθα πως είχα πολύ καλό ρυθμό και με την καινούρια μέση γόμα της Pirelli ήμουν πιο γρήγορος και ήμουν κοντά στην μάχη. Όμως έκανα ένα τεράστιο λάθος σήμερα. Θα έπρεπε να μείνουμε στις θέσεις που ήμασταν. Δεν αγνόησα καμία εντολή, αλλά τα έκανα θάλασσα. Πήρα την πρωτιά από τον Μαρκ και τώρα μπορώ να δω πόσο αναστατωμένος είναι, αλλά εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής και να ζητήσω συγγνώμη. Ρίσκαρα με την κίνηση μου να τον προσπεράσω, θα έπρεπε να το σκεφτώ καλύτερα. Αυτό βέβαια δεν θα τον κάνει να νιώσει καλύτερα, αλλά δεν το έκανα επίτηδες".
Ο Μαρκ Γουέμπερ δεν έκρυψε την απογοήτευση του για αυτή την εξέλιξη και σε δηλώσεις του τόνισε: " Μετά το τελευταίο πιτ στοπ η ομάδα μου είπε πως ο αγώνας έχει τελειώσει και μου κατέβασαν την απόδοση του κινητήρα για να πάω έτσι μέχρι το τέλος. Ήθελα να έχω έναν καλό αγώνα, αλλά η ομάδα μετά μα είπε να προσέξουμε τα ελαστικά μας και να μείνουμε ως έχουμε. Στο τέλος του αγώνα ο Σεμπ πήρε τη δική του απόφαση. Εγώ μείωσα τις στροφές του κινητήρα μου, προστάτευα τα ελαστικά μου και μετά βρέθηκα μπροστά σε μάχη. Είμαι απογοητευμένος".
Μάλιστα στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ο εκνευρισμός του Αυστραλού την στιγμή της προσπέρασης με τον Βρετανό να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο προς τον Φέτελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα