Νίκη και έφυγε για ημιτελικά

10:02 6/7/2012 - Πηγή: AEK365

Το πρώτο από τα τρία καθοριστικά παιχνίδια στο προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας δίνει απόψε η εθνική ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίζοντας την Νιγηρία στα προημιτελικά με μοναδικό σκοπό την νίκη ώστε οι Έλληνες διεθνείς να φτάσουν ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου που είναι η συμμετοχή σε τρίτη σερί Ολυμπιάδα.
Σε περίπτωση όμως ήττας τα πάντα τελειώνουν εδώ ενώ αν κερδίσει θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά τον νικητή του ζευγαριού Ρωσία-Αγκόλα. Εκεί ακόμα και

αν ηττηθεί θα έχει μια τελευταία ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο για Λονδίνο στον μικρό τελικό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Πουέρτο Ρίκο, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Δομινικανή Δημοκρατία.
Επομένως, οι Έλληνες διεθνείς και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Ζούρος γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και υποτίμησης του αντιπάλου με την Νιγηρία να στηρίζεται στον 22χρονο φόργουορντ των Νιου Ορλίνς Χόρνετς τον Αλ Φαρούκ Αμίνου.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί σε φιλικό προετοιμασίας με την Εθνική Ελλάδας να κερδίζει δύσκολα με 88-76.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:
(1) 18:30 Ρωσία-Ανγκόλα
(2) 21:00 Ελλάδα-Νιγηρία
(3) 00:30 ΠΓΔΜ-Δομινικανή Δημοκρατία
(4) 03:00 Λιθουανία-Πουέρτο Ρίκο
Τα ζευγαρώματα στα ημιτελικά:
Νικητής (1) - Νικητής (2)
Νικητής (3) - Νικητής (4)

Keywords
Τυχαία Θέματα