Νέκταρ «σέρβιραν» οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ στην Βάρη

12:01 23/3/2014 - Πηγή: AEK365

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Η Βάρη φημίζεται για τα... βλάχικά της. Για τις ταβέρνες στις οποίες πηγαίνεις για κρεατο-μυσταγωγία... Όμως με ποδοσφαιρική μυσταγωγία, έμοιαζαν όλα όσα ζήσαμε χθες στην Βάρη στον αγώνα των βετεράνων της ΑΕΚ, με τους οικοδεσπότες του τοπικού Κυανού Αστέρα, για να εορταστούν τα 50χρονα της ιστορίας των «αστεροφόρων» του όμορφου προαστίου .

Οι βετεράνοι της ΑΕΚ,

με τις ενέργειές τους, ήταν σα να σέρβιραν ..νέκταρ στους περίπου 300 τυχερούς θεατές, που αποφάσισαν να περάσουν το καταμεσήμερό τους συμμετέχοντας την γιορτή του μισού αιώνα δράσης του Κυανού Αστέρα, είτε καθισμένοι στις εξέδρες του γηπέδου, είτε στις καρέκλες που είχαν οι διοργανωτές στον αγωνιστικό χώρο.

Και ήταν νέκταρ, όμοιο με το κρασί δικής του παραγωγής, που μας κέρασε μετά τη λήξη του αγώνα ο βετεράνος άσος της ΑΕΚ Σεραφείμ Σοφιανίτης, όταν δεξιώθηκε την αποστολή των «κιτρινόμαυρων», σε ταβέρνα της Βάρης(!), σε ένα 'τραπέζωμα' έκπληξη για το οποίο θα κάνουμε αναφορά πιο κάτω.

Άλλωστε εκείνο που προέχει είναι η διπλή γιορτή που υπήρχε χθες στην Βάρη. Αφ ενός να εορταστεί ο μισός αιώνας ζωής του Κυανού Αστέρα και από την άλλη, η μετονομασία του δημοτικού Σταδίου Βάρης, σε Αθλητικό Κέντρο «Κωνσταντίνος Μπαγλαντζής».

Και ήταν ωραία γιορτή, αυτή που διοργάνωσε η δημοτική αρχή Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και ο Δήμαρχος Σπυράγγελος Πάνου, για να μετονομαστεί το δημοτικό στάδιο Βάρης σε «Αθλητικό κέντρο Κωνσταντίνου Μπαγλατζή». Αποκάλυψε την πλακέτα που δίνει το όνομα στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μπαγλαντζή, ενώπιον των συγγενών του. Και πλέον, θα τιμάτε για πάντα η μνήμη του πρώην προέδρου στον Κυανού Αστέρα Βάρης και πρώην Δημάρχου της περιοχής, ο οποίος το 1984 είχε κατασκευάσει το γήπεδο της ομάδας στα όρια της σημερινής πλάζ στην παραλία της Βάρκιζας, και από το 1989 όταν πρωτολειτούργησε μέχρι και το 2004 είχε στεγάσει τα όνειρα των νεαρών ποδοσφαιριστών της Βάρης.

Και το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, μετά τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας, που έγιναν από τον Δήμαρχο, Σπυράγγελο Πάνου ολοκληρώθηκε με τιμές. Τιμήθηκαν από τους διοργανωτές, πρόσωπα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία τόσο στον Κυανού Αστέρα Βάρης, όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μεταξύ των οποίων ο Τότης Φυλακούρης, που υπήρξε προπονητής στους «αστεροφόρους» της Βάρης, αλλά και οι «σημαίες» της ΑΕΚ, Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάννου, και Θ-ε-ωμάς Μαύρος.

Και με τον ήλιο να ακτινοβολεί την λάμψη του, η γιορτή κορυφώθηκε με τον αγώνα βετεράνων Κυανού Αστέρα και ΑΕΚ, που έβγαλε ποδοσφαιρική λάμψη, που θα μπορούσε να ...τυφλώσει και τον ήλιο

Κεντρικό πρόσωπο ο Γεωργαμλής

Ο Λύσανδρος Γεωργαμλής, ήταν το κεντρικό πρόσωπο από πλευράς ΑΕΚ. Και τούτο, γιατί είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ, ο οποίος βάζει υποψηφιότητα για να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και η παρουσία στην εκδήλωση τόσο του Θωμά Μαύρου, όσο και του Μιχάλη Σιμιγδαλά, που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, «Ένωση Δημοτών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας» ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ήταν η αφετηρία, για να δεχτεί ο αγαπημένος «κόκος» των φιλάθλων της ΑΕΚ, τις πρώτες ευχές για «καλή επιτυχία» από τους παρευρισκόμενους.

Καλή επιτυχία στην προσπάθεια που θα κάνει με τους συνεργάτες του, ώστε μετά τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του προσεχές Μαΐου, να έχει καταφέρει να είναι ο πρώτος πολίτης στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

Είναι χαρακτηριστική η ατάκα που του είπε ο νυν αντιδήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης , όταν παραλάμβανε από τα χέρια του «Κόκου» το λάβαρο της ΑΕΚ: «Ένας αντιδήμαρχος, ελπίζει να λέει τον Μαϊο μετά τις εκλογές, ότι πήρε το λάβαρο της ιστορικής ΑΕΚ, από τα χέρια του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Και θα είναι τιμή μας ως Δήμαρχος πια της ιστορικής προσφυγικής συνοικίας, να μας ξαναέλθεις ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, για να πάρεις και από εμάς το λάβαρο της ομάδας μας»

Και ο Λύσανδρος Γεωργαμλής, με την εν γένει αγωνιστική συμπεριφορά του, επεδίωξε και τελικά το πέτυχε -και με το εντυπωσιακό γκολ που σημείωσε-να δικαιώσει όλους όσοι πιστεύουν στην προσπάθεια που ξεκίνησε. Ότι δηλαδή, όπως έλαμψε αγωνιστικά χθες στο νεοαποκτηθέν «Αθλητικό κέντρο Κωνσταντίνου Μπαγλατζή», θα λάμψει και με την εκλογή του ως Δημάρχου στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας . Και όλοι την ώρα που αποχωρούσε από το γήπεδο του ευχήθηκαν να πετύχει τον στόχο του και μετά τον προσεχή Μαϊο, όταν και θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές, θα είναι ο πρώτος πολίτης στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, ώστε η προσφυγομάνα περιοχή, να αποκτήσει ως Δήμαρχο, ένα πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας που έκανε γνωστή ανά τον κόσμο της περιοχή. Της ΑΕΚ.

Οκτώ γκόλ και πολλές φάσεις

Ο «Κόκος» λοιπόν, ήταν το κεντρικό πρόσωπο, σε ένα αγώνα που αποτέλεσε διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Πέτυχε ένα γκολ-στο38' μετά από πάσα του εκπληκτικού Πιθαρούλη- και δημιούργησε άλλα δύο! Τόσο αυτό με το οποίο ο Μανώλης Παπαδόπουλος «άνοιξε» το σκορ στο 22' με σουτ, όσοι και αυτό στο 43΄που ο νυν τεχνικός του Αιγάλεω, αξιοποίησε την κάθετη πάσα του «Κόκου», πέρασε και τον γκολκίπερ των γηπεδούχων Γιάννη Μαθιουδάκη, για «έγραψε» το 3-0.

Το ότι θα παρακολουθούσαμε ποδοσφαιρική πανδαισία πάντως, είχε φανεί πολύ πριν «ανοίξει» το σκορ η ΑΕΚ. Στο 5' ο «γερόλυκος» Στέλιος Σεραφείδης, έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Αντώνη Καραολή, και στο 14' ο «πορτιέρο» των γηπεδούχων Θανάσης Σιαμόπουλος, είπε «στοπ» με την επέμβασή του στο δυνατό σουτ του Μιχάλη Βλάχου. Είχαν προηγηθεί τα σουτ άουτ του Γεωργαμλή(8'-11΄), αλλά και το γυριστό σουτ του Γιώργου Σπυρόπουλου, που απόκρουσε ο Σεραφείδης.

Οι γηπεδούχοι, ως ομάδα έδειξαν καλά στοιχεία, αλλά δεν άντεξαν στην πίεση που άσκησαν οι «κιτρινόμαυροι» με το «φρεσκάρισμα» που έκανε στην ενδεκάδα στο β' ημίχρονο, ο Μιχάλη Σιμιγδαλάς. Ο κόουτς, που χθες ήταν μόνος του, έβαλε στον αγώνα τους Γιώργο Βλαντή και Μιχάλη Πιθαρούλη στο κέντρο, στις θέσεις των Μιχάλη Βλάχου και Παναγιώτη Στυλιανόπουλου, έτσι ώστε με τις αναπνοές την τεχνική και τις αντοχές τους, να καταφέρουν να αναχαιτίσουν τον ενθουσιασμό και τα 'τρεξίματα' των γηπεδούχων.

Επίσης ο Κοσμάς Πεσιρίδης πέρασε στο δεξί άκρο της άμυνας, στην θέση του πολύ καλού Σεραφείμ Σοφιανίτη, και έβγαλε με σωστά τρεξίματα και άρτιες ενέργειες, έβγαλε όλο το ημίχρονο! Αρχικά μπαρκάροντας τον «αυτάδελφο του» Τότη Φυλακούρη και στη συνέχεια τον πολύ νεότερό του Αντώνη Καραολή, που έβγαινε ως αριστερό εξτρέμ για τους γηπεδούχους και άλλαζε θέσεις στην επίθεσή τους με τον Μιχάλη Σπυρόπουλο.

Επίσης, ο Θωμάς Λαγινάς, αντικατέστησε τον 'γερόλυκο' Απόστολο Τόσκα, που και χθες ήταν συγκινητικός με τις προσπάθειές του. Αυτές ήταν οι πρώτες τέσσερις αλλαγές για το β' 35λεπτο της επανάληψης(σ.σ. ο αγώνας ήταν διάρκειας 70 λεπτών), αλλά υπήρξαν και άλλες. Ο Χρήστος Αρδίζογλου, πήρε την θέση του Γιάννη Μουσούρη, που τραυματίστηκε στο γόνατο, από τον πολύ σκληρό αγωνιστικό χώρο.

Και ο «Σαμ» όπως τον φώναζαν όταν αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, ο «Χρηστάρας» όλων μας, ενθουσίασε, αφού και την μπάλα με μία έδινε και κούρσα για να ικανοποιήσει τους θεατές που το ζητούσαν επιχείρησε! Κάτι που δεν συνηθίζει τον τελευταίο καιρό, αφού είναι ταλαιπωρημένα τα γόνατά του.

Όπως ενθουσίασε και ο Τάσος Κωνσταντίνου, που μπήκε στην θέση του Δαδίτσου και παρά τα 68 του χρόνια, έτρεξε πολύ και έκανε ενέργειες που θύμισαν σε πολλούς ενάργειές του, από την αποχή που αγωνιζόταν: «Κρατάνε ακόμη τα πόδια μου. Όσο μπορώ, θα κάνω πράγματα για την ΑΕΚ και τον κόσμο» έλεγε στο τέλος, ενώ οι φίλαθλοι του θύμιζαν το πέναλτι στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ, που ήταν η απαρχή για την μεγαλειώδη πορεία της ΑΕΚ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Θετική επίσης στον χρόνο συμμετοχής τους και η συνεισφορά των Αθανάσιου Σαρκίρη (σ.σ στο 66΄έκαν «ποδιά» στον Ζαρνταλούδη, που τον αντιμετώπισε και βίαια) και Αναστάσιου Αγγελόπουλου

Η ΑΕΚ λοιπόν με «φρέσκα» πόδια, δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία για το β' ημίχρονο στο 37' , όμως ο Γιάννης Μαθιουδάκης, απόκρουσε το πλασέ του ορεξάτου, αλλά βιαστικού στα τελειώματα του Λεωνίδα Δαδίτσου. Το σουτ του Πιθαρούλη στο 39΄από μεταβίβαση του Γιώργου Βλαντή, έφυγε άουτ, . Η μπάλα επίσης, έπαιξε περίεργο παιχνίδι στον Μιχάλη Καρούση στο 42΄ όταν στο πλασε που έκανε μετά από μεταβίβαση του Μανώλη Παπαδόπουλου, είδε την μπάλα να φεύγει με ...σαδιστικό τρόπο, ξυστά δίπλα από το δοκάρι!

Όμως οι γηπεδούχοι κόντρα στην εικόνα του αγώνα αφού οι «κιτρινόμαυροι» κυκλοφορούσα καλύτερα την μπάλα, σε «κόντρα επίθεσή του», μείωσαν στο 45' σε 1-3 με τον «δαιμόνιο» Αντώνη Καραολή . Στο 50΄ ο Θωμάς Λαγινάς, σε ένα φάουλ που είχε κερδίσει η ΑΕΚ έξω από την περιοχή, έστρωσε την μπάλα στον Δημήτρη Ζήση, που με σουτ «φωτοβολίδα» , έστειλε την μπάλα στο «γάμα» της εστίας των γηπεδούχων γράφοντας το 1-4.

Ακολούθησε η εντυπωσιακή επέμβαση του Μάριου Αρδίζογλου στο σουτ του Γιώργου Σπυρόπουλου, (52΄) πριν ο Δημήτρης Ζήσης στο 56΄ περάσει όποιον βρήκε μπροστά του από την αριστερή πλευρά και «σερβίρει» την μπάλα στον πανταχού παρόντα και σε μεγάλα κέφια Μανώλη Παπαδόπουλο, που με πλασέ έκανε το 1-5.

Στο 60΄ο πολυπράγμων σε κέντρο άμυνας-και όχι μόνο- Μιχάλης Καρούσης, έβγαλε σέντρα προς την αντίπαλη περιοχή. και ο Μιχάλης Πιθαρούλης με κεφαλιά έκανε το 1-6, Το τελευταία πινελιά στο παιχνίδι την έβαλαν οι «γηπεδούχοι» στο 70΄ με δυνατό σουτ του Γιώργου Σπυρόπουλου και μετά η πολύ καλή διαιτητής Βανέσα Μαραγκού, που ήταν στο κλίμα του αγώνα, έβαλε για τελευταία φορά χθες την σφυρίχτρα στο στόμα της

Παρουσίες, συνθέσεις και ...τραπέζωμα από Σεραφειμ

Από πλευράς ΑΕΚ, βρέθηκαν χθες στην Βάρη, άσοι που έχουν γράψει ιστορία. Εκτός από τις τρεις ποδοσφαιρικές «σημαίες» της ομάδας, Κώστα Νεστορίδη, Μίμη Παπαϊωάννου, Θ-ε-ωμά Μαύρο, που τιμήθηκαν από τους διοργανωτές, παρών ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων Γιώργος Κεφαλίδης. Και ακόμη ο Γιώργος Σκρέκης, με τον Βίκτωρα Θεοφιλόπουλο και τον αδελφό του πρώην παράγοντα της ΑΕΚ Γιάννη Κόντη, Γιώργο. Και ακόμη ο Ιστόριος , που είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ ως αμυντικός επί εποχής Στανκοβιτς (1972-73) και εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε εκδήλωση των βετεράνων(!) αλλά και ο «πελέ» της ΑΕΚ Νίκος Σεβαστόπουλος, που και χθες πολλοί τον ρωτούσαν γιατί έφυγε από την ΑΕΚ το 1969, ενώ ο Μπράνκο Στάνκοβιτς τον είχε στα πλάνα του!. Παρόν επίσης και ο Στέλιος Κωνσταντινίδης, που για ακόμη μια φορά, έκανε 'ζέσταμα' με τον Κοσμά Πεσιρίδη να του κάνει σουτ, αλλά δεν κάθισε κάτω από τα δοκάρια(!) όπως και ο Ανδρέας Καρακίδης, που δεν αγωνίστηκε αφού ήταν τραυματίας.

Και φυσικά ο Γιώργος Καραφέσκος, που παρ' ότι είχε εργασία ως σκάουτερ σε κοντινά γήπεδα, όταν τελείωσε το πρώτο μέρος της 'παρακολούθησης' των αγώνων, ήρθε στην εκδήλωση για να είναι παρόν και στη συνέχεια πήγε να παρακολουθήσει και πάλι τους αγώνες. Ήταν η πρώτη φορά, που ο Γιώργος Καραφέσκος, δεν αγωνίστηκε με την ομάδα των παλαιμάχων, αφού είχε εργασία ως σκάουτερ. Όμως όπως έλεγαν πολλοί, το γεγονός της «αγωνιστικής απουσίας» του, αποτέλεσε είδηση «πρώτου» μεγέθους!

Τον αγώνα διαιτήτευσε η Βανέσα Μαραγκού με βοηθούς τους Αλέξη Καραθανάση και Νίκο Πειρασμάκη

Η ΑΕΚ που χθες κοουτσάρισε μόνος του ο Μιχάλης Σιμιγδαλάς, αφού ο Χρήστος Αντωνόπουλος απουσίαζε, αγωνίστηκε με τους Στέλιο Σεραφείδη, Σεραφείμ Σοφιανίτη, Ιωάννη Μουσούρη, Απόστολο Τόσκα, Δημήτρη Ζήση, Μιχάλη Καρούση, Λεωνίδα Δαδίτσο, Μιχάλη Βλάχο, Παναγιώτη Στυλιανόπουλος, Μανώλη Παπαδόπουλο, Λύσανδρο Γεωργαμλή(αρχική ενδεκάδα)Χρήστο και Μάριο Αρδίζογλου, Τάσο Κωνσταντίνου, Θωμά Λαγινά, Γιώργο Βλαντή, Μιχάλη Πιθαρούλη, Αθανάσιο Σαρκίρη, Αναστάσιο Αγγελόπουλο, Κοσμά Πεσιρίδη

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΝΥΑΝΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΒΑΡΗΣ(Προπονητές Ελευθέριος Αργυρουδάκης και Νικόλαος Παντελόπουλος) Αθανάσιος Σιαμόπουλος, Δημήτρης Καλάβριας, Πέτρος Γκιτάκος, Ιωάννης Καρακώστας, Παύλος Αλιφέρης, Μιχαήλ Σπυρόπολος, Ιωάννης, Σπυρόπουλος, Αντώνης Καραολής, Γεώργιος Καμπέρης, Γεώργιος Ρηγανιας, Γεώργιος Σπυρόπουλος(αρχική ενδεκάδα)Δημήτρης Ζαρταλούδας, Ιωάννης Μαθιουδάκης, Δημήτρης Μπαγλαντζής, Κώστας Αλεξόπουλος, Κώστας Ελευθερόπουλος, Δημήτρης Πάπιος, Στέλιος Τουλγέρογλου, Παναγιώτης Τσολάκης. Με τους γηπεδούχους, αγωνίστηκαν ακόμη ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών και αναπληρωτής Δήμαρχος Δημήτριος Μπελεσιώτης, αλλά και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και υπεύθυνος των παλαιμάχων του Κυανού Αστέρα Βάρης Ελευθέριος Αργυρουδάκης.

Οι διοργανωτές, απορροφημένοι προφανώς από το βάρος της εκδήλωσης-γιορτής για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Κυανού Αστέρα Βάρης και την μετονομασία του Δημοτικού Σταδίου Βάρης σε Αθλητικό Κέντρο «Κωνσταντίνος Μπαγλαντζής», δεν είχαν σκεφτεί ότι είχαν να κάνουν με μεγάλης ηλικίας ανθρώπους. Και πως όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, από το πρώϊ που θα άρχιζαν της ασχολία τους, θα τελείωναν αργά το απόγευμα! Ότι και κουρασμένοι θα ήταν λοιπόν και πεινασμένοι... Και αυτό που «ξέχασαν» φρόντισε μετά τον αγώνα να το καλύψει με τον καλύτερο τρόπο ο Σεραφείμ Σοφιανίτης.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ δεξιώθηκε την αποστολή της ΑΕΚ στην ταβέρνα «Παπαχαράλαμος» στην Βάρη. Και ήταν ευκαιρία μεταξύ των εκπληκτικών κρεατομεζέδων, αλλά και του κρασιού που έρεε άφθονο, όπως και της μπύρας, για ακόμη μια φορά, να αναδειχθεί από τους διαλόγους και τα όσα εντυπωσιακά ακουστήκαν μεταξύ των παριστάμενων, το μεγαλείο που κρύβουν οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ. Αλλά και η μαστοριά και το ψυχικό μεγαλείο του «οικοδεσπότη» Σεραφείμ, που κέρναγε από το «νέκταρ» κρασί της νέα εσοδείας του. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον προέτρεψαν μαζί με τα καράβια, που ως εφοπλιστής είναι η βασική ασχολία του, να ασχοληθεί και με την οινοπαραγωγή, αφού το κρασί του ήταν... «Θεία μετάληψη»... Παιδιά πάντα τέτοια...

Keywords
ΑΕΚ, παε αεκ, μνήμη, νέα, εκλογες, μαΐου, γκολ, τσσκα, ουεφα, αγγελοπουλος, δημοτικες εκλογες 2010, δημοτικοι συμβουλοι, δημοτικοι συμβουλοι δημου αθηναιων, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, εκλογες 2012, τελος του κοσμου, γιωργος αγγελοπουλος, η ζωη ειναι ωραια, εκλογες 2010 δημοτικες, μνήμη, γηπεδα, εργασια, ευχες, κοντρα, ονειρα, πιεση, ωρα, αγωνες, αιγαλεω, αιωνας, βετερανος, βλαχικα, γκολ, γεγονος, γηπεδο, γονατο, δικη, ευκαιρια, ειπε, επιτυχια, εφυγε, εφοπλιστης, ζησης, ζηση, ζωης, ιδρυση, θωμας, διαφημιση, εικονα, ημιχρονο, κυπελλο, κλιμα, κρασι, κωνσταντινιδης, λαβαρο, λαμψη, ληξη, μαυρο, μαΐου, μιμης, μισος, μοσχα, νικο, ομαδα, παντα, οκτω, ονομα, ορια, ουεφα, παιδια, παε αεκ, ποδοσφαιρο, σεντρα, συνεχεια, στομα, σφυριχτρα, ταβερνες, τασος, ταβερνα, τιμη, τσσκα, φαουλ, φυσικα, φορα, χρηστος, ψυχικο, ιωαννης, ωμα, αγωνας, δημητρης, γιορτη, κωνσταντινου, κωστας, μαυρος, μια φορα, μπροστα, παυλος, παιχνιδι, ποδια, σπυροπουλος, θανασης, θεσεις, θωμα, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα