Νεκρή σε τροχαίο η υιοθετημένη κόρη του Κεμάλ

15:42 3/8/2012 - Πηγή: AEK365

Σε ηλικία 79 ετών, η Ουλκού Ανταντέπε, η υιοθετημένη κόρη του Κεμάλ Ατατούρκ, σκοτώθηκε σε τροχαίο όπως αποκάλυψε ο γιός της.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα "Milliyet" το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η 79χρονη έχασε τον έλεγχο σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Κωνσταντινούπολη με την Άγκυρα. Ο σύζυγος της και ο οδηγός του αυτοκινήτου τραυματίστηκαν κατά το τροχαίο, το οποίο σημειώθηκε στην βορειοδυτική επαρχία Σακάρια. Ο γιος της Άχμετ Ντογκανσάι επιβεβαίωσε την είδηση στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Ο Ατατούρκ υιοθέτησε

την Αντατέπε όταν ήταν εννέα μηνών και την μεγάλωσε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα μέχρι τον θάνατό του. Ήταν η μικρότερη από τα επτά υιοθετημένα παιδιά του--έξι κόρες και ένας γιός--σύμφωνα με την Milliyet.

Ως παιδί, η Αντατέπε ταξίδευε στη χώρα με τον πατέρα της και μάλιστα εμφανίζεται στο εικονογραφημένο εξώφυλλο του αλφαβηταρίου "Alfabe", στο οποίο ο Ατατούρκ εικονίζεται να της διδάσκει το νέο λατινικό αλφάβητο που αντικατέστησε το αραβικό αλφάβητο--μια από τις δυτικού τύπου μεταρρυθμίσεις τις οποίες εφάρμοσε ο πρόεδρος.
Ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν αυτός που στις 29 Οκτωβρίου 1923 ανακήρυξε την τουρκική Δημοκρατία και έγινε ο πρώτος πρόεδρος της ενώ στην προεδρία παρέμεινε μέχρι τον θάνατο του το 1938.

Keywords
Τυχαία Θέματα