Νέες δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν πιθανά συντρίμμια στη νότια ζώνη ερευνών

12:26 23/3/2014 - Πηγή: AEK365

Νέα στοιχεία που υποδεικνύουν πως το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines κινήθηκε νότια μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου ήλθαν την Κυριακή στο «φως», καθώς νέες δορυφορικές φωτογραφίες, που ελήφθησαν από γαλλικούς δορυφόρους, εικονίζουν αντικείμενα που ενδέχεται να συνδέονται με το αγνοούμενο Boeing στη νότια ζώνη ερευνών.

Τα γαλλικά ευρήματα έρχονται λίγες ημέρες αφότου φωτογραφίες από αυστραλιανούς και κινεζικούς

δορυφόρους εντόπισαν στην ίδια ζώνη πιθανά συντρίμμια του αγνοούμενου Boeing 777-200.

Έως τώρα, παρά τη μεγάλης κλίμακας αεροναυτική επιχείρηση που εκτυλίσσεται στα νερά του νότιου Ινδικού Ωκεανού, οι ερευνητές δεν έχουν κατορθώσει να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν τα δορυφορικά ευρήματα.

Οι έρευνες εστιάζουν σε δύο ζώνες, 2.000 με 2.500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Περθ, που έχουν καθοριστεί από μαθηματικά μοντέλα κίνησης των ρευμάτων του ωκεανού.

Στις επιχειρήσεις της Κυριακής συμμετέχουν οκτώ πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη, ωστόσο, οι προσπάθειες των πληρωμάτων βασίζονται κυρίως στην όραση, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στην περιοχή.

Από τη Δευτέρα αναμένεται να ενταχθούν στις έρευνες και δύο κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη που έχουν ήδη καταφθάσει στο Περθ.

Η πλέον ελπιδοφόρα εξέλιξη έως τώρα έλαβε χώρα αργά το Σάββατο, όταν ένα από τα αεροσκάφη που συμμετέχουν στις έρευνες εντόπισε ένα ξύλινο χρωματοπινάκιο (πάνελ) αλλά και άλλα πολύχρωμα αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι ζώνες ασφαλείας.

Το αυστραλιανό αεροπλάνο Orion P3, εξοπλισμένο με όργανα ηλεκτρονικής και οπτικής παρατήρησης, εστάλη στην περιοχή όπου εθεάθη το πάνελ προκειμένου να επιβεβαιώσει το εύρημα, ωστόσο, δεν εντόπισε παρά «δέσμες φυκιών».

«Επομένως, έχουμε ξαναπάει σε αυτή την περιοχή σήμερα [Κυριακή] προκειμένου να προσπαθήσουμε να το ξαναβρούμε», δήλωσε ο συντονιστής της επιχείρησης της Αυστραλιανής Αρχής Ναυτικής Ασφάλειας Τζο Μπάρτον.

Πηγή:skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα