Νεαρός είχε 232 δόντια στο στόμα του! (ΦΩΤΟ)

15:25 24/7/2014 - Πηγή: AEK365

Ένας νεαρός από την Ινδία, ο Ασίκ Γκαβάι, έβγαλε 232 δόντια από το στόμα του με τους γιατρούς να πιστεύουν πως με αυτή τη χειρουργική επέμβαση πρέπει να έσπασαν κάθε ρεκόρ παγκοσμίως!

Ο δεκαεπτάχρονος, που ζει σε χωριό της δυτικής Ινδίας, άρχισε να έχει ενοχλήσεις πριν από περίπου 18 μήνες. Τελικά, κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν μια σπάνια πάθηση, που προσδιορίζεται ως «οδόντωμα» κατά την οποία «φυτρώνουν» πολλά επιπλέον δόντια σε ένα ούλο.

Η Sunanda Dhivare-Palwankar, επικεφαλής της οδοντιατρικής στο νοσοκομείο της πόλης,

είπε ότι ήταν μια εξαιρετικά σύνθετη χειρουργική επέμβαση, η οποία διήρκησε πολλές ώρες.

«'Η επέμβαση έγινε τη Δευτέρα και διήρκεσε σχεδόν 7 ώρες. Στην αρχή, θεωρήσαμε πως θα ήταν απλή, αλλά όταν ανοίξαμε το στόμα του παιδιού, υπήρχαν πάρα πολλά δόντια μέσα στο κόκκαλο του σαγονιού», ανέφερε.

Η γιατρός είπε πως στην 30χρονη καριέρα της δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο και θα μπορούσε άνετα να μπει στα ρεκόρ Guinness.

«Κάτι αντίστοιχο είχαμε ξαναδει στο παρελθόν αλλά με μέγιστο όριο δοντιών 37,αλλά στην περίπτωση του Ασίκ, ο όγκος βρέθηκε βαθιά στην κάτω γνάθο και είχε εκατοντάδες δόντια», είπε η γιατρός.

Η οικογένεια του Γκαβάι φοβόταν μήπως η διόγκωση ήταν κάτι σαν καρκινικός όγκος, αλλά το σαγόνι του εφήβου αναμένεται να επουλωθεί χωρίς παραμορφώσεις.

Ο νεαρός πλέον έχει μείνει με 28 δόντια και θα πρέπει να κάνει τακτικούς ελέγχους, για να είναι σίγουρος πως ο όγκος δεν θα ξαναεμφανιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα