Νέα σύλληψη για την υπόθεση των ναρκωτικών της Φιλοθέης

17:26 15/6/2014 - Πηγή: AEK365

Ένα ακόμα άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης ποσότητας ηρωίνης, που ξεπερνά τον έναν τόνο και που εντοπίστηκε την Πέμπτη το βράδυ συνελήφθη και κρατείται. Πρόκειται για τον Αλβανό υπήκοο στον οποίο είχε σταλεί μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο τη στιγμή της εφόδου του Λιμενικού και της Αστυνομίας στην έπαυλη της Φιλοθέης και είχε καταφέρει να διαφύγει. Μάλιστα ο συλληφθείς παραδόθηκε

αυτοβούλως.

Όπως έγινε γνωστό από τη δικογραφία, σύμφωνα με την Καθημερινή, προκύπτει ότι αφετηρία της έρευνας που οδήγησε στην κατάσχεση του 1.13 τόνων ηρωίνης ήταν πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση αξιωματούχων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από διωκτικές αρχές του εξωτερικού. Οι εν λόγω πληροφορίες αφορούσαν στη δράση κυκλώματος εισαγωγής, συσκευασίας και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης προερχόμενης από ασιατικές χώρες και κυρίως το Ιράν, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Τελικός προορισμός των ναρκωτικών ήταν - σύμφωνα πάντοτε με την αρχική πηγή ενημέρωσης - χώρες της δυτικής Ευρώπης και συγκεκριμένα το Βέλγιο. Όχι τυχαία, οι πέντε από τους συνολικά δώδεκα συλληφθέντες για την υπόθεση είναι τουρκικής καταγωγής Βέλγοι υπήκοοι.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, η εξαγωγή των ναρκωτικών επρόκειτο να γίνει με εμπορευματοκιβώτια (conteiners), τα οποία υποτίθεται ότι θα μετέφεραν σάκους με ρύζι από το Πακιστάν.

Μεταξύ των έξι αλλοδαπών συλληφθέντων συγκαταλέγεται ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ο οποίος κατά πληροφορίες τα τελευταία εικοσιτετράωρα διέμενε σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αττικής. Σε κατάθεσή του αξιωματικός του Λιμενικού που μετείχε στην έρευνα αποκαλύπτει ότι ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας είχε προσεγγίσει τον ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας Plaza Resort Hotel στην Ανάβυσσο προτείνοντάς του να αγοράσει την εγκατάσταση αντί 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Αλβανός υπήκοος που αναζητείτο για συμμετοχή στο κύκλωμα συνελήφθη σήμερα και σύμφωνα με τη δικογραφία, πρόκειται για άτομο που συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση και επισκεπτόταν την έπαυλη της Φιλοθέης. Μάλιστα, τη στιγμή της εφόδου στη μονοκατοικία φέρεται να δέχτηκε γραπτό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο που τον ειδοποιούσε για την εν εξελίξει έρευνα των διωκτικών αρχών. Μεταξύ των έξι Ελλήνων συλληφθέντων βρίσκεται Έλληνας επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης ναυτιλιακής εταιρείας με έδρα το Ντουμπάι, η πρώην σύζυγός του και κάτοικος της μονοκατοικίας και ο 15 ετών γιος τους. Από το κινητό τηλέφωνο του ανηλίκου φέρονται να έχουν σταλεί τα sms προς τον Αλβανό συλληφθέντα τη στιγμή της εφόδου Λιμενικού και Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα