Νέα …επίθεση στην ΑΕΚ, αυτή τη φορά από την «Αυγή»!

16:22 26/3/2014 - Πηγή: AEK365

Συνέχεια στην κόντρα που προέκυψε από την πλευρά της Ρένας Δούρου με την ΑΕΚ, σχετικά με την κατασκευή του γηπέδου της, έδωσε η εφημερίδα «Αυγή»! Το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς σε δημοσίευμά του την Ένωση για συμμετοχή σε παιχνίδια με... μονταζιέρες που διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις της Υποψήφιας για την Περιφέρεια Αττικής!!!

Μόνο που

τα γεγονότα διαψεύδουν τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που «ανακάλυψε» η «Αυγή». Ο θόρυβος με την κ. Δούρου δεν ξεκίνησε από κανένα σκοτεινό κέντρο και από κανένα... υπόγειο, αλλά από την συνέντευξη που η ίδια έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Η συγκεκριμένη συνέντευξη δημοσιεύθηκε συνοδευόμενη από ηχητικό ντοκουμέντο στην εφημερίδα Αυγή (δείτε ΕΔΩ). Και το γεγονός ότι στην εν λόγω τοποθέτησή της η κ. Δούρου παρουσιάστηκε να έχει πλήρη άγνοια για όλες τις σημαντικές παραμέτρους ενός εκ των μεγαλύτερων έργων που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν εντός της Περιφέρειας που φιλοδοξεί να διοικήσει, δεν επισημάνθηκε μόνο από τα «οπαδικά» μέσα της ΑΕΚ, αλλά από Πολιτικά και Αθλητικά «αντικειμενικά» ΜΜΕ, καθώς και από αθλητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Για τον πολύ απλό λόγο ότι επρόκειτο πραγματικά για μια τοποθέτηση εκτός τόπου και χρόνου.

Μάλιστα, αντί η κ. Δούρου να προβληματιστεί από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και να φροντίσει να ενημερωθεί αναλυτικά για τα δεδομένα του πρότζεκτ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ (τα οποία αγνοούσε), ώστε να τοποθετηθεί στο θέμα επί της ουσίας, ακολούθησαν κι άλλες εκτός πραγματικότητας τοποθετήσεις της, στις οποίες μάλιστα μίλησε για ραγιάδες, κοτζαμπάσηδες και ημέτερους, προσβάλλοντας εκατοντάδες χιλιάδες οπαδών που οραματίζονται την επιστροφή μιας ιστορικής ομάδας στο σπίτι της.

Στο δημοσίευμα της «Αυγής» αναφέρονται τα εξής: «Ώς τώρα ξέραμε για τη "γαλάζια" μονταζιέρα, από εδώ και στο εξής όμως μπορούμε άνετα να μιλάμε για "γαλαζο-πράσινο-κίτρινη" μονταζιέρα, που έθεσε στο στόχαστρό της τη Ρένα Δούρου.

Εκτός αν πιστέψει κανείς ότι διαστρεβλώθηκαν από μόνες τους οι δηλώσεις της υποψήφιας περιφερειάρχου, η δυναμική της οποίας... στενοχωρεί τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, την απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αλλά και επιχειρηματικά συμφέροντα με χρώμα...

Προς αποκατάσταση, πάντως, των πραγμάτων, η Δύναμη Ζωής σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως "παρότι η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δεσμεύτηκε ρητά και κατηγορηματικά πως θα εργαστεί -αν εκλεγεί- για να αποκτήσει η ΑΕΚ το δικό της σπίτι μετά την καταστροφική κατεδάφιση που αποφάσισε (πριν από 11 χρόνια) ο τότε πρόεδρος Γρανίτσας με τη χρηματοδότηση της τότε υπουργού Βάσως Παπανδρέου, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει λύση για τη νέα κατασκευή, οι μηχανισμοί του απερχόμενου περιφερειάρχη και μεγαλοπαραγόντων χρηματοδοτών της κυβέρνησης αποφάσισαν να διαστρέψουν την πραγματικότητα εμπλέκοντας στο πολιτικό παιχνίδι τους οπαδούς της ομάδας".

Πάντως, ο συνδυασμός θυμίζει πως "το οικόπεδο όπου θα γίνει το γήπεδο ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, η οποία δεν έχει εξασφαλισμένους ανταποδοτικούς πόρους. Επίσης να θυμίσουμε πως το νέο γήπεδο δεν θα είναι ιδιοκτησία της ΠΑΕ, αλλά, στα πρότυπα Κόκκαλη, θα ανήκει για 49 χρόνια σε μια ιδιωτική εταιρεία με μεγαλομέτοχο τον πολυεκατομμυριούχο κ. Μελισσανίδη και μπορεί να παραμείνει στα χέρια του ακόμα και αν εγκαταλείψει την ομάδα".

Γι' αυτά μήπως έχουν κάτι να πουν;».

Αν παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης της κ. Δούρου είχε εντελώς διαφορετική διατύπωση στην αρχική ανακοίνωση και τροποποιήθηκε εκ των υστέρων, δηλαδή, παραδέχθηκε εμμέσως ήδη μια φορά το λάθος της (εκτός αν οι σκοτεινές δυνάμεις έχουν τοποθετήσει... μονταζιέρα και στο γραφείο της), το... κακό της υπόθεσης είναι ότι τα συγκεκριμένα ερωτήματα έχουν απαντηθεί αρκετές φορές τις τελευταίες μέρες, μα πάνω απ' όλα έχουν δώσει απαντήσεις γι' αυτά οι Νόμοι του Κράτους:

* Τα οικονομικά και τα ευρύτερα οφέλη που θα έχει η Ερασιτεχνική ΑΕΚ από την κατασκευή του γηπέδου, είναι ένα ζήτημα που αφορά (εσωτερικά) την ΑΕΚ. Οι σχέσεις των δύο πλευρών (ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής) καθορίζονται με συμβάσεις που υπογράφουν μεταξύ τους, όπως ορίζει ο νόμος και δεν είναι θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

* Ο λόγος που το γήπεδο δεν θα ανήκει στην ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Και απαγορεύεται για όλες τις ΠΑΕ της χώρας και γι' αυτό ΚΑΜΙΑ δεν έχει στην ιδιοκτησία της ούτε γήπεδο, ούτε καν προπονητικό κέντρο. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι ΠΑΕ έχουν τη δυνατότητα ΜΟΝΟ να διοργανώνουν αγώνες.

* Το γήπεδο θα ανήκει από την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ στην ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΚ. Η εκμετάλλευσή του θα παραχωρηθεί για 49 χρόνια στην εταιρεία «Δικέφαλος 1924» και αυτό διότι η συγκεκριμένη εταιρία είναι αυτή που θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του. Μέτοχοι σε αυτή την εταιρεία θα είναι χιλιάδες φίλαθλοι της ΑΕΚ που θα βάλουν χρήματα, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Ο Γιώργος Μελισσανίδης έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να βάλει 10 εκατ. ευρώ και για τον λόγο αυτό θα έχει το 33,3%. Επίσης, κι άλλοι οικονομικά ισχυροί φίλοι της ΑΕΚ έχουν δεσμευτεί να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια (όπως ο Πέτρος Παππάς και ο Πόλυς Χατζηιωάννου), ενώ μέτοχοι της εταιρείας είναι ΗΔΗ περισσότεροι από 10.000 οπαδοί της ΑΕΚ που φέτος αγόρασαν εισιτήρια διαρκείας (καθώς το 50% των εσόδων πήγαν για την κατασκευή του γηπέδου) και όσοι έχουν συμμετάσχει στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που είναι ανοικτή στο κοινό, με τιμή μετοχής τα 10 ευρώ.

Χειρότερο, λοιπόν, και από το γεγονός ότι ως Υποψήφια Περιφερειάρχης η κ. Δούρου είχε πλήρη άγνοια για ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα υλοποιηθούν εντός της Περιφέρειας, είναι ότι τόσο η ίδια ως Βουλευτής μέχρι σήμερα, όσο και το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ (όπως προκύπτει από το δημοσίευμά του) αγνοούν τους Νόμους του Κράτους. Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι αντί να υπάρξει μια παραδοχή του λάθος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά της κ. Δούρου (κάτι που θα έδειχνε γενναιότητα) και να υπάρξει μια εμπεριστατωμένη τοποθέτηση για το γήπεδο της ΑΕΚ (ακόμη και αν η θέση τους είναι με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ αρνητική), συνεχίζεται μια προσπάθεια να εμπλακεί ο περήφανος λαός της ΑΕΚ, που δεν... προσκύνησε ποτέ κανέναν, σε κομματικά παιχνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα