«Ναι» της Κωνσταντοπούλου σε πρόταση της Χρυσής Αυγής!

15:06 18/3/2015 - Πηγή: AEK365

Την προσωπική της απόφαση να «υποστηρίξει» το αίτημα της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αναγκάστηκε να πάρει πίσω η Πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά τις ισχυρές αντιδράσεις του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και αρκετών

βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα, η παρέμβαση της κυρίας Κωνσταντοπούλου έβαλε φωτιά στην ολομέλεια με αποτέλεσμα η πολιτική αντιπαράθεση να μπει σε ζητήματα επι της διαδικασίας.
Η ιστορία ξεκίνησε όταν η ΚΟ της Χρυσής Αυγής κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση με το οποίο όμως συμφωνούν.
Το γεγονός αυτό οδήγησε αρχικά το ΚΚΕ να καταγγείλει «μεθοδεύσεις» εκ μερους του ακροδεξιού μορφώματος υποστηρίζοντας ότι «Η Χρυσή Αυγή αξιοποιεί την στάση της Προέδρου της Βουλής».
Αυτό γιατί η πρόταση ονομαστικής ψηφοφορία για να γίνει αποδεκτή πρέπει να υπογράφεται από 15 βουλευτές οι οποίοι οφείλουν να είναι παρόντες στην ολομέλεια. Αρα, θα έπρεπε ο εισαγγελέας να έχει δωσει άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της ΧΑσε διαφορετική περίπτωση η πρόταση θα κρινόταν απαράδεκτη και θα αποσυρόταν.
Όμως, η Πρόεδρος με «κοινοβουλευτική» τριπλά επικαλέστηκε το το τρίτο εδάφιο του άρθρου 72 του Κανονισμού και πήρε επάνω της την διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις όλων των κομμάτων πλην Χρυσής Αυγής για να το πάρει ωστόσο πισω λίγα λεπτά μετα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο πριν την απόσυρση της αρχικής της πρότασης είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα