Βενιζέλος προς κυβέρνηση: Είστε εγκλωβισμένοι

14:12 18/3/2015 - Πηγή: AEK365

Σε απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό βρίσκεται η κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το Μαξίμου δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε σε στρατηγική ρήξης, ούτε σε στρατηγική έντιμου συμβιβασμού (επικαλέστηκε τις δηλώσεις Τσίπρα

στον ΟΟΣΑ).
«Αυτό σημαίνει απόλυτος στρατηγικός εγκλωβισμός» απεφάνθη ο κ. Βενιζέλος και εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή ρήξης αλλά και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να επιστρέψει στον ρεαλισμό.
Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει μόνο δύο επιλογές «το φλερτ με το δημοψήφισμα ή τις πρόωρες εκλογές».
«Το δημοψήφισμα είναι η επανάληψη των Κανών. Μένουν οι εκλογές. Οι εκλογές είναι μια ισχυρή πιθανότητα. Αλλά χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Πρέπει να γνωρίζει ο λαός τι ψηφίζει. Την υποβάθμιση του, την έξοδο του ή τη σωτηρία της χώρας» δήλωσε ο ίδιος.
Διαμήνυσε πάντως προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι έτοιμος να στηρίξει και να συνδράμει αρκεί όμως η κυβέρνηση να κάνει στροφή στον ρεαλισμό και γνωστοποίησε ότι έχει στείλει επιστολές προς τους αρχηγούς των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων προκειμένου να στηρίξουν τη χώρα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρέωσε στην Μαξίμου ότι απώλεσε με τους χειρισμούς της και τις πράξεις της όλα τα πλεονεκτήματα που έχει κερδίσει η χώρα με τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Την κατηγόρησε ότι η μοναδική της διαπραγμάτευση με τους εταίρους έγινε «για λόγους σκηνογραφικούς και σκηνοθετικούς προκειμένου να αλλάξουν οι λέξεις και τα ονόματα».
«Ξοδέψαμε όλες μας τις δυνάμεις για το πώς θα λέμε την τρόικα και το πώς θα κρύβουμε τους εκπροσώπους των εταίρων από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο σαν να πρόκειται για ένα νέο αλβανικό έπος» δήλωσε και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει αφήσει βαθιά τη χώρα στο μνημόνιο δύο, ενώ η Ελλάδα ήταν έτοιμη να βγει στις 28 Φεβρουαρίου και προετοιμαζόμαστε να μπούμε ακόμα πιο βαθιά τον ερχόμενο Ιούλιο.
Επέκρινε εξάλλου το Μαξίμου ότι λόγω των χειρισμών του εξάτμισε όλο το πρωτογενές πλεόνασμα και ακύρωσε κάθε επενδυτικό πρόγραμμα
Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απάντησαν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης αλλά και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
Ο πρώτος μίλησε για κρεσέντο καταστροφολογίας από παράγοντες του εξωτερικού και από πολιτικές δυνάμεις του εσωτερικού. Σχολιάζοντας την ομιλία Βενιζέλου την χαρακτήρισε μανιφέστο εθελοδουλείας και τόνισε ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια σαφέστατη τάση πλήρους δικαίωσης των δανειστών και εταίρων χωρίς ίχνος κριτικής όλων αυτών που επιχειρούν να δυναστεύσουν τη χώρα.
Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαπραγματεύεται όρθια και όχι με υπουργούς στα τέσσερα όπως η προηγούμενη κυβέρνηση» Αντέτεινε εξάλλου ότι ισχυρός δεν είναι αυτός που έχει τα χρήματα αλλά εκείνος που έχει δίκιο «Και η Ελλάδα έχει δίκιο» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα