«Να σωθούμε, το γρηγορότερο»

18:06 27/7/2014 - Πηγή: AEK365

Κλειστά κράτησε τα... χαρτιά του για την προσπάθεια απόκτησης του Αριέλ Ιμπαγάσα, ο Δημήτρης Τερζόπουλος που έθεσε ως στόχο την γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής από τον Πανιώνιο.

Aναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Τερεζόπουλος στον Sentra 103,3...

Για το αν το το νέο εγχείρημα είναι πιο δύσκολο απ΄ ότι το περυσινό... "Το εγχείρημα είναι όντως δύσκολο. Εχουμε νέους και άπειρους παίκτες αλλά θεωρώ πως υπάρχουν και κάποιοι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές από την περυσινή ομάδα, οι οποίοι με την προσθήκη τριών-τεσσάρων ακόμη παικτών,

η ομάδα θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα".

Για το πως έγινε η επιλογή των νεαρών παικτών που ήρθαν στον Πανιώνιο... "Για να γίνει το σωστό σκάουτινγκ πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες οικονομικές δυνατότητες. Εγώ ήμουν προπονητής στην U-20 και ανέβασα οκτώ παίκτες, τουλάχιστον στο κομμάτι της προετοιμασίας για να δούμε πως μπορούν να ανταποκριθούν. Κάποιοι από αυτούς ανταποκρίθηκαν, κάποιοι όχι και κάποιους άλλους παίκτες που πήραμε, τους είδαμε στα παιχνίδια των πλέι οφ της Football League. Το μοντέλο της ομάδας αυτό ούτως η άλλως θα ήταν, καθώς ο Πανιώνιος για να μπορέσει να είναι βιώσιμος τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να κινηθεί πάνω σ΄αυτό το μοντέλο, γιατί τα χρέη του παρελθόντος την φέρανε σ΄ αυτή την δυσχέρεια".

Για το πως κύλησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας... "Στο Καϊμακτσαλάν προετοιμαστήκαμε σε ιδανικές συνθήκες και δώσαμε δυο φιλικά με ομάδες κατώτερης κατηγορίας, όπου θέλαμε να δούμε κάποια πράγματα για το πλάνο πάνω στο οποίο θα δουλέψουμε. Στο Καρπενήσι παίξαμε δυο φιλικά. Με τον ΠΑΣ Γιάννινα όπου η ομάδα έπαιξε αρκετά καλά, κερδίσαμε 2-1 αλλά δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. Με τον Παναιτωλικό αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, έχει καλύτερες μονάδες στην παρούσα φάση αλλά θεωρώ ότι όταν έρθουν οι τρεις τέσσερις αυτές προσθήκες θα είμαστε αρκετά καλύτεροι".

Για το αν ισχύουν οι πληροφορίες περί συμφωνία με τον Αριελ Ιμπαγάσα... "Οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα είναι έμπειροι για να βασιστούν πάνω τους τα νέα παιδιά και να μάθουν από αυτούς. Δεν θα ήθελα όμως να μπω σε λεπτομέρειες, ειδικά από την στιγμή που δεν είναι κάτι δεδομένο, θα ήταν κακό να αναφέρουμε κάποιους παίκτες που δεν ξέρουμε ακόμα αν ισχύει ή δεν ισχύει..."

Για τις θέσεις που θα ενισχυθεί ο Πανιώνιος... "Το βασικό κενό είναι στην κορυφή της επίθεσης, όπου θέλουμε έναν παίκτη που να κάνει γκολ αλλά και να κρατά και να δυναμώνει την επιθεσή μας. Επίσης πρέπει να πάρουμε έναν παίκτη στην περιφέρεια της επίθεσης και έναν ποδοσφαιριστή που να έχει την ικανότητα να περνά τις τελικές πάσες και να οργανώνει το παιχνίδι".

Για το ντεμπούτο του στην Super League και το θετικό μήνυμα της εξασφάλισης της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας... "Κρατάω μόνο την τιμή που μου έκανε η διοίκηση του Πανιωνίου να με επιλέξει στην θέση του προπονητή. Από κει και πέρα θα προσπαθήσω αγωνιστικά να δείξουμε τέτοιο πρόσωπο, ώστε και η ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να σωθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Αυτό είναι το κίνητρο για μένα. Καλό θα είναι να είμαστε αισιόδοξοι γιατί αν σκεφτόμουν πριν δυο τρεις μέρες πως δεν θα μπορούσα να πάρω την ενημερότητα, ίσως να ξεκινούσαμε τώρα την προετοιμασία... Τα ξεχνάμε, δεν ακούμε και θέλουμε με την προσπάθεια των παιδιών να αποδείξουμε το αντίθετο. Ο κόσμος του Πανιωνίου είναι διχασμένος, έχει απαιτήσεις και θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να τον φέρουμε στο γήπεδο".

Keywords
Τυχαία Θέματα