Να επιστρέψει η θανατική ποινή

10:05 5/12/2011 - Πηγή: AEK365

Γράφει ο Γρηγόριος Ν.

Κάποτε ο Mohandas Gandhi είχε πει ότι ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται από την συμπεριφορά του απέναντι στα ζώα. Δεν αρκεί τελικά στην σημερινή εποχή που ζούμε μόνο να συμπεριφέρεται κάποιος σωστά απέναντι στα ζώα για να λέγεται πολιτισμένος και το κυριότερο φαίνεται ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να σώσουμε τους εαυτούς μας. Τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας.

Οι πράξεις του δήθεν « εκπαιδευτικού » στο Ρέθυμνο με θύματα ανήλικα παιδιά είναι πέρα από κάθε λογική. Δεν μπορεί

να το χωρέσει το ανθρώπινο μυαλό. Εμπιστευόμαστε ότι πιο όμορφο μας προσφέρει η φύση και στο τέλος καταστρέφεται ολοκληρωτικά ο κόσμος μας. Να ρίξω ευθύνες. Σε γονείς που εμπιστεύτηκαν τα αγγελούδια τους σε κάποιον δάσκαλο ; Στο εκπαιδευτικό σύστημα που δεν μπορεί να ελέγξει την ανωμαλία που κουβαλάει ο καθένας εκπρόσωπός του ; Που ; Στην τοπική κοινωνία που μπορεί να ξέρει αλλά σιωπά ; Δεν πρέπει και δεν θέλω να το κάνω. Άλλωστε οι ευθύνες αποδίδονται εκεί που πρέπει από μόνες τους.

Ο νομοθέτης. Αυτός που νομοθετεί στην Ελλάδα έχει την δυνατότητα να λύσει σε μεγάλο βαθμό την αρρώστια όπου πίσω από αυτήν κρύβονται οι βιαστές ψυχών για να πέσουν στα χαμηλά όταν βρεθούν απέναντι στη δικαιοσύνη.

Επαναφορά της θανατικής ποινής. Τόσο απλά και τόσο ανθρώπινα. Αλλά επειδή ζούμε στην χώρα που γέννησε τη δημοκρατία ( γελάκια για τη σημερινή δημοκρατία μας ) είναι δεδομένο ότι και ο νομοθέτης να ήθελε, οι ψευτο-υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων θα έκλειναν τους δρόμους για να μην περάσει κάτι τέτοιο.

Κι όμως λύση ακόμα υπάρχει. Αφού δεν μπορεί η κοινωνία των ελεύθερων μπορεί η κοινωνία των φυλακισμένων.

Και θα την δώσουν τα « καλά » παιδιά της φυλακής. Αυτοί που δεν γουστάρουν να έχουν συγκρατούμενό τους τον Νικόλαο Σειραγάκη...

Keywords
Τυχαία Θέματα