«Να αποφύγω τα λάθη»

16:47 24/9/2013 - Πηγή: AEK365

Με στόχο τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Αμβέρσα ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος θέλει να αποφύγει τα λάθη για να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί. «Το πρόγραμμά μου θα περιέχει ρίσκο και καινούργια στοιχεία. Ο συντελεστής δυσκολίας ξεκινά από 6,80, με δυνατότητα να ανέβει κι άλλο. Χρειάζεται μια τέτοια υψηλή αξία, αφού το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα απευθύνεται στους σπεσιαλίστες των οργάνων. Θα υπάρχουν πολλοί αντίπαλοι που προετοιμάστηκαν όλη τη χρονιά μόνο στο έδαφος και με στόχο αυτή τη διοργάνωση».

Για το ποιος είναι ο κύριος

στόχος: «Το πρώτο μέλημά μου θα είναι να μείνω μέσα στα όρια του ταπί και να αποφύγω τα λάθη, ώστε να μπω στην οκτάδα των φιναλίστ. Εφόσον βρεθώ στον τελικό, θα παρουσιάσω το πιο δύσκολο πρόγραμμα που μπορώ, για να κοντράρω τους αντιπάλους μου και να κυνηγήσω την υψηλότερη δυνατή διάκριση».

Για τους αντιπάλους του: «Βάσει συντελεστή δυσκολίας ξεχωρίζει ένας 17χρονος Ιάπωνας, ο Κένζο Σιράι, που εκτελεί πρόγραμμα από 7,40 και θεωρητικά έχει κάποιο πλεονέκτημα. Δεν έχει όμως εμπειρίες από μεγάλους αγώνες και το βάρος στις πλάτες του θα είναι σημαντικό. Τα υπόλοιπα φαβορί για μια διάκριση, ανάμεσα στα οποία βάζω και τον εαυτό μου, βρισκόμαστε πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο. Οι διαφορές είναι μικρές».

Για το πώς είναι αγωνιστικά: «Είμαι σε καλό επίπεδο ετοιμότητας. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι η προετοιμασία μου έγινε κυρίως στον ακροβατικό διάδρομο, επειδή το ταπί που έχουμε στον Άγιο Κοσμά έχει πλέον καταστραφεί. Είναι ένα μειονέκτημα για μένα το ότι δεν μπόρεσα να προπονηθώ όπως θα ήθελα τους τελευταίους μήνες, αντίθετα με τα υπόλοιπα παιδιά που είχαν τα όργανά τους. Παρ΄όλα αυτά, θα πάω στο Παγκόσμιο με πίστη στις δυνατότητές μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα