Μύθος η «κακή άμυνα της ΑΕΚ»

17:50 23/4/2015 - Πηγή: AEK365

Μπορεί η άμυνα να μην αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο της φετινής ΑΕΚ, ωστόσο η αγωνιστική αναγέννησή της, που αποτυπώνεται στο ρεκόρ 8-2 νικών του β' γύρου, οφείλεται και στη βελτίωση αυτού του πολύ σημαντικού τομέα.

Η Ένωση, εξάλλου, με τη σημερινή μορφή της είναι η ομάδα του β' γύρου και όχι εκείνη των πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος. Για του λόγου το αληθές, από το υπάρχον ρόστερ, το οποίο κοσμεί πλέον και ένας «σπεσιαλίστας»

στην άμυνα (Χέρστον), μόνο ένας θωρείται ακόμη νέος (ο -επίσης καλός αμυντικός- Ουίλμπεκιν), που έχει παίξει μόλις 3 από τους 10 επίμαχους αγώνες.

Τι είδους βελτίωση όμως έχει εμφανίσει η ΑΕΚ στην άμυνα; Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί. Από τους 77,8 πόντους, που δεχόταν κατά μ.ο. στον α' γύρο, στους 10 αγώνες του β' γύρου δέχεται 71,4, έχοντας αντιμετωπίσει τις δύο καλυτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος (ΟΣΦΠ-ΠΑΟ), ενώ συνολικά ο μ.ο. του παθητικού της είναι 75 πόντοι. Από την 3η χειρότερη άμυνα της κατηγορίας στον α' γύρο, λοιπόν (πίσω από τα Τρίκαλα και τον Πανελευσινιακό, τότε), στην 5η καλύτερη του β' γύρου, τώρα.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τις αμυντικές επιδόσεις όλων των ομάδων του πρωταθλήματος, μέχρι στιγμής, στη φωτό που ακολουθεί...

Keywords
Τυχαία Θέματα