Χριστοφιλοπούλου: Να διαφυλαχθεί η διεθνής παρουσία του ελληνικού αθλητισμού

17:44 23/4/2015 - Πηγή: AEK365

Στην ανάγκη διαφύλαξης της διεθνούς παρουσίας του ελληνικού αθλητισμού στάθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό.
Αναφερόμενη στην απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή στις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες του ποδοσφαίρου, η κ. Χριστοφιλοπούλου σημείωσε ότι ο φίλαθλος ελληνικός κόσμος επιθυμεί να διαφυλαχθεί η διεθνής παρουσία του αθλητισμού.
«Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να μπει τέλος στη διαφθορά

και την ανομία», επεσήμανε η . Χριστοφιλοπούλου, και διερωτήθηκε αν» τα δεινά που έχουν επικαθίσει στο χώρο του αθλητισμού, και ιδίως του ποδοσφαίρου, λύνονται μόνο με τα "αποφασίζουμε και διατάζουμε" του εκάστοτε υπουργού, όπως προτείνει ο κ. Κοντονής».
Η κ. Χριστοφιλοπούλου εκφράζει την απορία «αν τα αληθή κίνητρα των προωθούμενων νομοθετικών ρυθμίσεων είναι εν τέλει πράγματι η αντιμετώπιση της βίας ή η συγκέντρωση υπερεξουσιών στο πρόσωπο του υπουργού».
«Για το καλό του αθλητισμού η πολιτεία οφείλει να αφουγκραστεί το αίτημα του φίλαθλου κόσμου και επεξεργαστεί θεσμικές λύσεις ώστε να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του ποδοσφαίρου, χωρίς όμως να μας απομονώσει από τη διεθνή αθλητική οικογένεια. Σε διαφορετική περίπτωση η πολιτική ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.», καταλήγει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα