Μουρίνιο: Το ποδόσφαιρο γέμισε από φιλοσόφους

10:40 30/4/2014 - Πηγή: AEK365

Η καλή άμυνα σε μια ομάδα είναι το βασικό στοιχείο για την νίκη υποστήριξε ο Ζοσέ Μουρίνιο ο οποίος πρόσθεσε ότι το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από φιλοσόφους με αφορμή την κριτική που δέχτηκε για τον τρόπο παιχνιδιού της Τσέλσι στο "Βιθέντε Καλδερόν".

Σε δηλώσεις του ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε: "Αυτή την στιγμή, το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από φιλοσόφους, γεμάτο ανθρώπους που καταλαβαίνουν περισσότερα πράγματα από εμένα. Η πραγματικότητα είναι πάντα η πραγματικότητα. Η ομάδα που δεν αμύνεται καλά, δεν έχει πιθανότητες να νικήσει. Μια ομάδα, που δεν σκοράρει πολλά γκολ,

αν δεχτεί πολλά γκολ, έχει πρόβλημα. Μια ομάδα χωρίς ισορροπία, δεν είναι ομάδα.
Όταν έχουν την μπάλα προσπαθούμε να τους σταματήσουμε από το να σκοράρουν, όταν εμείς έχουμε την μπάλα προσπαθούμε να σκοράρουμε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που ξέρω. Όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα πρέπει να λειτουργείς αμυντικά, να είσαι οργανωμένος.
Όταν εσύ έχεις την μπάλα προσπαθείς να παίξεις βάσει της ποιότητας των παικτών σου και του αντιπάλου. Όταν ο αντίπαλος σου είναι γρήγορος στις αντεπιθέσεις και θέλει να βρει χώρο στην άμυνα και εσύ του τον δώσεις, είσαι χαζός".

Keywords
Τυχαία Θέματα