Μουρίνιο: Σίγουρα κάνω λάθη

14:54 5/6/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ζοσέ Μουρίνιο άφησε πίσω του την Ρεάλ Μαδρίτης μετά από τρία χρόνια με τον Πορτογάλο τεχνικό να υπογραμμίζει πως αυτό ήταν το καλύτερο για όλους και να παραδέχεται πως και αυτός κάνει λάθη αλλά κάθε μέρα φροντίζει να μαθαίνει πράγματα.

Ο Μουρίνιο απάντησε σε αρκετά "καυτά" ερωτήματα στην διάρκεια συνέντευξης του στην εκπομπή Punto Pelotta
Για το αν ένιωθε πίεση στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης: "Δεν ένιωσα πολλή πίεση, αλήθεια. Πρέπει να είμαι ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία της Ρεάλ που δεν

έτρωγε σε εστιατόρια και δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις. Έκανα την ζωή μου μεταξύ της ομάδας, του σπιτιού και της οικογένειας μου. Δεν ένιωσα παραπάνω πίεση από ότι σε άλλες ομάδες. Η Ρεάλ είναι μια ομάδα με ιδιαίτερη δυναμική, είναι σπουδαία ομάδα, αλλά για μένα τελείωσε. Ο επόμενος προπονητής θα διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία αφήνω την ομάδα και μπορεί να μιλήσει για αυτό".
Για την απόφαση του να αποχωρήσει από την Ρεάλ Μαδρίτης: "Ήταν η καλύτερη απόφαση για εμένα και την ομάδα. Δεν μπορούσε να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν με μια σειρά από προβλήματα να διατηρούνται. Είναι το καλύτερο για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιριστών που είναι ό,τι πιο σημαντικό για την ομάδα. Θα έχουν την υποστήριξη και την ηρεμία να ξεκινήσουν ένα νέο πρότζεκτ με έναν νέο προπονητή που μπορεί να είναι ο Κάρλο Αντσελότι ή οποιοσδήποτε άλλος".
Για τον εαυτό του: "Όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο πίστευα ότι τα ήξερα όλα, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα τίποτα. Κάθε χρόνο μαθαίνω. Είμαι πιο δυνατός και καλύτερα προετοιμασμένος. Σίγουρα κάνω και λάθη, αλλά και αυτό όπως και πολλά είναι μέρος του παιχνιδιού. Είμαι ένας προπονητής άνετος με τους άλλους. Όταν έχεις έναν προπονητή σαν και εμένα, μπορείς να κάνεις το βήμα παραπάνω. Όταν έχεις ανθρώπους που δίνουν μάχες υπονομεύοντας ακόμα και την δική τους εικόνα, δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Ωστόσο, αυτό το πληρώνουμε. Αποδέχομαι την κριτική και αναγνωρίζω ότι πολλοί δεν συμφωνούν με πολλές αποφάσεις μου. Όπως λέει και ο Σινάτρα όμως... Το κάνω με τον δικό μου τρόπο... Είμαι υπερήφανος για τους τρεις ισπανικούς τίτλους που κατέκτησα".
Για τον Καράνκα: "Ο Αϊτόρ έγινε ένας από εμάς. Υπεραμύνθηκε των επιλογών του προπονητικού επιτελείου. Τον ήθελα μαζί μου, όμως καταλαβαίνω την απόφαση να παραμείνει στη Ρεάλ. Έχει ένα συμβόλαιο. Είναι ένα παιδί της Ρεάλ. Αν συνεχίσει ως δεύτερος προπονητής μπορεί να δώσει πολλά και να προετοιμαστεί κατάλληλα για να γίνει κάποια στιγμή πρώτος προπονητής. Είναι ο Ισπανός αδερφός μας".
Για τον Πέπε: "Το μόνο που έχω να πω για τον Πέπε είναι ότι βρισκόταν με το ενάμισι πόδι εκτός Ρεάλ και εγώ τον επανέφερα στην ομάδα. Πάλεψα γα ένα καλύτερο συμβόλαιο του με την ομάδα, για έναν παίκτη που θεωρώ σπουδαίο, ο οποίος όμως έμεινε για πολύ καιρό εκτός λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού. Αυτό έφερε στην ομάδα έναν παίκτη νεότερο του κατά 12 χρόνια, τον Βαράν, ο οποίος κατά την γνώμη μου άξιζε να παίζει, αν και δεν είχε αφομοιωθεί. Όλος ο κόσμος ήθελε να φύγει ο Πέπε αποκαλώντας τον δολοφόνο... Εγώ τον υπερασπίστηκα. Αποστολή μου ήταν να απορροφήσω το μίσος που ένιωθαν για αυτόν και πλέον η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη για μια περαιτέρω συνεργασία".

Keywords
Τυχαία Θέματα