Μοιρασιά στο «Λίμπερτι»

17:43 11/4/2015 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-32η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: 1-4
Γήπεδο: Στάδιο του Φωτός

Την 4η σερί νίκης της πέτυχε η Πάλας, που επικράτησε με 4-1 της Σάντερλαντ και κλείδωσε την παραμονή της.

Ευκαιρίες για γκολ μπορεί να μην είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, όμως έπεσε... πολύ ξύλο ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Από πάθος και ένταση άλλο τίποτα το παιχνίδι που είχε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, τα οποία φυσικά δεν ευνοούσαν το παιχνίδι από τη στιγμή που αυτό σταματούσε αρκετές φορές. Καλύτερη

στα σημεία η Πάλας, δεν είχε τον τσαμπουκά που επέδειξε στο ντέρμπι κόντρα στη Νιούκαστλ, η ομάδα του Ντικ Άντβοκατ.

Ο Γκλεν Μάρεϊ με την έναρξη της επανάληψης συνέχισε τα... δικά του και βρήκε δίχτυα γι' ακόμα ένα ματς της Πάλας, ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά στο 48' στο «Στάδιο του Φωτός» που προς το παρόν έγινε βουβό με το 1-0. Δεν ήταν απλά μια ... φωτοβολίδα, αλλά ένα κανονικότατο ξέσπασμα των «αετών» που μέσα σε συνολικά έξι λεπτά θα έφταναν στο 3-0 με τον Μπολάσι να σκοράρει δις, πρώτα από ασίστ του Μάρεϊ κι έπειτα με καταπληκτική λόμπα πάνω από τον Παντίλιμον στο 54'! Δεν ήθελε και πολύ ακόμα για το χατ-τρικ και το πέτυχε ο Μπολάσι εκμεταλλευόμενος την κάκιστη αμυντική λειτουργία της Σάντερλαντ στο 62ο λεπτό για το 4-0! Για την... τιμή της Σάντερλαντ, ο Γουίκαμ σκόραρε στις καθυστερήσεις, αλλά που διάθεση για χαρά...

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Παντίλιμον, Τζόουνς, Βεργίνι, Ο'Σέι, Φαν Άνολτ, Ρόντγουελ, Κάτερμολ (65' Μπριντκατ), Ζόρντι Γκόμες (59' Τζόνσον), Ντεφό, Φλέτσερ, Γουίκαμ

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Γουόρντ, Νταν, Ντελάνεϊ, Σουαρέ (35' Κέλι), ΜακΆρθουρ (69' Λέντλεϊ), Γέντινακ, Πάντσεον, Ζαχά, Μάρεϊ, Μπολάσι (71' Σανογκό)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΣΤΟΟΥΚ:1-1
Γήπεδο: Άμπτον Παρκ

Μοιρασιά στ «Άμπτον Παρκ» με τις Γουέστ Χαμ και Στόουκ να μένουν στο 1-1.

Καιρό είχαν να δουν οι φίλοι της Γουέστ Χαμ τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Σε αντίθεση με τα... μουδιασμένα ξεκινήματα των περασμένων αναμετρήσεων, οι παίκτες του Σαμ Αλαρντάις παρατάχθηκαν φουριόζοι στο γήπεδο, απείλησαν από νωρίς την εστία της Στόουκ και τελικά επιβραβεύθηκαν για την επιμονή τους, παίρνοντας το προβάδισμα στο 7' με την αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Κρέσουελ.

Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη. Απαλλαγμένα από το άγχος, τα «σφυριά» κατέβασαν- αδικαιολόγητα- ταχύτητα από τα επόμενα λεπτά, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να βρουν κενούς χώρους για να απειλήσουν. Από το 20' και μετά η Στόουκ κυριάρχησε στο γήπεδο, εκμεταλλεύτηκε την... καθίζηση των γηπεδούχων και έφτασε κοντά στο γκολ της ισοφάρισης. Στην κορυφαία ευκαιρία τους, όμως, η προσπάθεια του Τσάρλι Άνταμ δεν στέφθηκε με επιτυχία και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 1-0.

Ίδια περίπου εικόνα και στην επανάληψη, με τους «potters» να ελέγχουν το παιχνίδι και να ψάχνουν εναγωνίως τρόπο να μπουν στο παιχνίδι. Δεν σταμάτησαν να πρεσάρουν και να πατούν περιοχή, όμως το ζητούμενο δεν ερχόταν...

Στο 71' ο Αρναούτοβιτς κατάφερε- στην μεγαλύτερη στιγμή του δευτέρου μέρους- να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής τον υπέδειξε στη συνέχεια σε θέση οφσάιντ. Όπως είναι λογικό, τα λεπτά περνούσαν και μαζί ερχόταν η κούραση στους παίκτες της Στόουκ. Δεν τα παράτησαν, όμως, και αυτό πρέπει να χρεωθεί στα υπέρ τους, παρόλο που στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αρναούτοβιτς- αν και σκόραρε- είδε για δεύτερη φορά τον ρέφερι να του αρνείται το γκολ! Ο Αυστριακός το πήρε... πατριωτικά, όμως, και με επιμονή βρήκε για τρίτη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα στις καθυστερήσεις του αγώνα. Αυτό το γκολ δεν μπορούσε κανείς να του το αρνηθεί! Τελικό σκορ 1-1.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Τζένκινσον, Κόλινς, Ριντ, Κρίσγουελ, Σονγκ (68' Νόλαν), Νομπλ, Κουγιατέ, Ντάουνινγκ, Σακό (59' Κ.Κόουλ), Βαλέντσια (76' Αμαλφιτανό)

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόκρος, Βόλσαϊντ, Γουίλσον, Ενζονζί, Γουίλαν (67' Άιρλαντ), Άνταμ, Αρναούτοβιτς, Μόουζες (44' Ντιούφ), Γουόλτερς

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΧΑΛ: 2-0
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Στις νίκες επέστρεψε η Σαουθάμπτον που κέρδισε με 2-0 τη Χαλ και παλεύει για την Ευρώπη.

Με μόλις μια καλή ευκαιρία και σουτ στην αντίπαλη εστία από τον Γκρατσιάνο Πελέ στο 22ο λεπτό, η Σαουθάμπτον παρουσίασε γι' ακόμα ένα ματς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό στο σκοράρισμα. Η ομάδα του Κούμαν, χρειάστηκε να προσέχει πολύ τον ρυθμό που είχε πάρει η αναμέτρηση και τον Αλούκο που έδειχνε ικανός να κάνει ζημιά από πλευράς Χαλ, ωστόσο, το πρώτο μέρος δεν ξεκόλλησε από το 0-0.

Η Σαουθάμπτον βρήκε τελικά τον τρόπο για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και αυτός ήταν από την άσπρη βούλα, με τον Γουόρντ - Πρόους ν' αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 57' και να ευστοχεί για να δώσει στους «αγίους» το προβάδισμα. Ο Πελέ θα έβρισκε τελικά δίχτυα και σκοράροντας για πρώτη φορά σε 15 παιχνίδια (!), έγραψε το τελικό 2-0 με χαμηλό αριστερό σουτ στο 81'!

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: K.Ντέιβις, Αλντερβάιρελντ, Φοντέ, Γιοσίντα, Μπέρτραντ, Γουανιάμα (45' Γουόρντ - Πρόους), Σνάιντερλιν, Λονγκ (74' Ελία), Σ.Ντέιβις, Μανέ (61' Τάντιτς), Πελέ

ΧΑΛ: Χάρπερ, Τσέστερ (64' Ντιαμέ), Ντόουσον, Μπρους, ΜακΣέιν, Ελμοχαμαντί, Λίβερμορ, Χάντλστοουν (74' Σαγκμπό), Κουίν, Εντόι, Αλούκο (84' Ερνάντες)

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 0-1
Γήπεδο: Ουάιτ Χαρτ Λέιν

Ήττα σοκ με 1-0 υπέστη η Τότεναμ από τη Βίλα μέσα στο Λονδίνο κι έχασε έδαφος σχετικά με το κυνήγι της πεντάδας.

Χωρίς τη σπουδαία φάση κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», με την Άστον Βίλα να έχει μια καλή στιγμή που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Μπακούνα και να υποχρεώνεται νωρίς νωρίς στην πρώτη της αλλαγή καθώς ο Κλαρκ δεν μπορούσε να συνεχίσει και ο Μπέικερ πέρασε στη θέση του στο 18'. Ο γηπεδούχοι ανέβασαν στη συνέχεια το ρυθμό και απείλησαν αρχικά με την κεφαλιά του Φάτσιο και στη συνέχεια με την προσπάθεια του Ρόουζ από πλάγια θέση που δεν βρήκε στόχο.

Τελικά αυτή που έφτασε πρώτη στο γκολ ήταν η Βίλα. Η ομάδα του Σέργουντ πήρε το προβάδισμα στο 35ο λεπτό, με τον Μπακούνα να σεντράρει από τα δεξιά και τον Μπεντέκε να κάνει με κεφαλιά το 0-1. Οι «χωριάτες» μάλιστα θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους πριν το ημίχρονο, αλλά ο Αγκμπονλαχόρ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Φορμ στις καθυστερήσεις.

Πιο δυνατά εκίνησε το δεύτερο μέρος η Τότεναμ, η οποία προσπάθησε να πιέσει από την αρχή την άμυνα της Βίλα και δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές, κυρίως με τον Κέιν. Ο Άγγλος φορ έδειχνε να χρειάζεται βοήθεια στην επίθεση και στο 62' ο Ποκετίνο αποφάσιε να περάσει στο ματς τον Σολδάδο, παίζοντας με δύο στη γραμμή κρούσης. Οι φιλοξενούμενοι προχώρησαν και σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, με τον Τζο Κόουλ να αντικαθιστά τον Αγκμπονλαχόρ.

Η Τότεναμ τα έπαιξε όλα για όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ούτε η παρθενική παρουσία του Γιέντλιν στην Πρέμιερ Λιγκ στάθηκε αρκετή ώστε να αλλάξει κάτι στη... μοίρα του αγώνα, που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» μάλιστα το ματς με τον Ντελφ να χάνει μια τεράστια ευκαιρία στο 85ο λεπτό, ενώ ολοκλήρωσαν με δέκα λόγω της αποβολής του Σάντσες στις καθυστερήσεις.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Φορμ, Ντάιερ, Φάτσιο, Κίρικες (79' Γιέντλιν), Ρόουζ, Μέισον, Μπενταλέμπ, Έρικσεν, Τάουνσεντ (79' Λαμέλα), Τσαντλί (62' Σολδάδο), Κέιν

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Μπακούνα, Φλάαρ, Κλαρκ (18' Μπέικερ), Ρίτσαρντσον, Σάντσες, Ντελφ, Κλέβερλι, Γκρίλις (63 Βάιμαν), Αγκμπονλαχόρ (70' Κόουλ), Μπεντεκέ

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ-ΛΕΣΤΕΡ: 2-3
Γήπεδο: Χόθορνς

Τεράστιο διπλό με 3-2 πέτυχε η Λέστερ μέσα στην έδρα της Γουέστ Μπρομ μετά από πανέμορφο ματς.

Με την... αύρα του Τζεφ Αστλ, τη μνήμη του οποίου τίμησε η Γουέστ Μπρομ με τις εμφανίσεις που είχε η ομάδα το 1968, με τον αείμνηστο άσο των «baggies» να σκοράρει στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, η ομάδα του Τόνι Πιούλις είχε το πάνω χέρι σε σκορ και απόδοση. Αφού πρώτα ο Φλέτσερ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 8ο λεπτό, οι «αλεπούδες» κατάφεραν να βρουν απάντηση μόλις στην πρώτη καλή τους στιγμή με τον Νιούτζεντ να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα από ασίστ του Ουγιόα. Το «Χόθορνς», δεν πτοήθηκε και οι οπαδοί της Μπρομ που αυτό το απόγευμα ήθελαν να δουν την ομάδα τους νικήτρια, έδωσαν την ώθηση για το 2-1 στο 26' από τον Γκάρντνερ που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας από το κατέβασμα του Ιντέγιε με το κεφάλι. Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Ουγιόα απόρησε με την ευκαιρία που έχασε από θέση βολής, σουτάροντας ψηλά!

Όσα έδειχνε ότι θα έχει το παιχνίδι μετά την τροπή που πήρε στο πρώτο ημίχρονο, δεν τα είδαμε ποτέ στην επανάληψη. Η ομάδα του Τόνι Πιούλις έκανε κυρίως διαχείριση του σκορ δίχως να διατρέξει κινδύνους από την αντίπαλό της, ενώ είχε και ορισμένες - λιγοστές - καλές στιγμές, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο σκορ. Διατηρώντας τον έλεγχο και φέρνοντας το ματς στα μέτρα τους, οι «baggies» πίστευαν ότι θα έπαιρναν όλους τους βαθμούς... Λογάριαζαν, όμως, δίχως την... πονηράδα των αλεπούδων, που με την κεφαλιά του Χουτ στο 80ο λεπτό και το πλασέ του Βάρντι στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσαν την ηρωική ανατροπή για το τελικό 3-2!

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΕΒΕΡΤΟΝ: 1-1
Γήπεδο: Λίμπερτι

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Σουόνσι κι Έβερτον.

Πως μια απουσία μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Στα 16 λεπτά που πρόλαβε να αγωνιστεί ο Μπαφετίμπι Γκομίς τα πάντα δούλευαν... ρολόι για τη Σουόνσι. Και επιθετική ήταν και ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ είχε, στερώντας παράλληλα από την Έβερτον το δικαίωμα να... σκεφτεί να περάσει τη μεσαία γραμμή. Τα πάντα, ωστόσο, άλλαξαν από εκείνο το σημείο και έπειτα. Ο Γάλλος ένιωσε ενοχλήσεις, ζήτησε αλλαγή και ξαφνικά οι ρόλοι αντιστράφηκαν.

Οι Ουαλοί δεν είχαν πια τον παίκτη- φόβητρο για την αντίπαλη άμυνα, η αλλαγή του Έμνες δεν φάνηκε να «πιάνει», με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βρουν ευκαιρία να τρέξουν στην κόντρα. Η τελευταία καλή στιγμή των γηπεδούχων καταγράφηκε στο 30', όταν ο Σέλβι σκόραρε από μακρινή απόσταση, όμως ο διαιτητής αρνήθηκε να μετρήσει το γκολ θεωρώντας ότι νωρίτερα ο Ρούτλετζ είχε υποπέσει σε αντικανονικό μαρκάρισμα στον Μπέινς. Όσο τα λεπτά περνούσαν ο ρυθμός ισορροπούσε, μέχρι που φτάσαμε στο 41', τη στιγμή δηλαδή που η συνεργασία ΜακΚάρθι και Λένον έδωσε στον δεύτερο την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, βάζοντας τα «ζαχαρωτά» σε θέση οδηγού!

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μάζεψαν τα... κομμάτια τους και βγήκαν στην αντεπίθεση. Δεν είχαν άλλη επιλογή, έπρεπε να ρισκάρουν και το έκαναν! Στην αρχή λίγο έλειψε να τιμωρηθούν, όμως σταδιακά έπαιρναν τα ηνία της αναμέτρησης και αύξαναν τις επισκέψεις τους στην περιοχή του Χάουαρντ.

Σε μια από τις προσπάθειές τους, μάλιστα, ο ακραίος μπακ της Έβερτον, Κόουλμαν, έπιασε άθελά του την μπάλα με το χέρι και αμέσως ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι! Ο Σέλβι ανέλαβε την εκτέλεσή του και έφερε στο 69' το παιχνίδι στα ίσα. Στα εναπομείναντα λεπτά η Σουόνσι αύξησε την πίεσή της, προσπαθώντας με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει για την ανατροπή. Δυστυχώς για τους ποδοσφαιριστές της, όμως, όλες οι προσπάθειες σταμάτησαν στον εξαιρετικό σε ακόμη ένα παιχνίδι, Τιμ Χάουαρντ, ο οποίος κράτησε όρθια την Έβερτον!

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φαμπιάνσκι, Ράνχελ, Φερνάντες, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κορκ, Κι, Σέλβι (84' Ντάιερ), Σίγκουρντσον, Ρουτλέτζ, Γκομίς (16' Έμνες)

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Στόουνς, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Λένον, Μπάρκλεϊ (86' Μιραλάς), Όσμαν (27' Πίενααρ), Κονέ (76' Νέισμιθ)

Keywords
Τυχαία Θέματα