Μόγιες: Να συνεχίσουμε τις επιτυχίες

19:20 5/7/2013 - Πηγή: AEK365

Βρέθηκε για πρώτη φορά απέναντι από τους εκπροσώπους του Τύπου, με την ιδιότητα του προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ντέιβιντ Μόγιες, ήξερε ότι έπρεπε να απαντήσει σε πολλά θέματα.

Πρώτο και κύριο αυτό του μέλλοντος του Γουέιν Ρούνεϊ κι έπειτα, αυτό του βάρους που πρέπει να σηκώσει και τις απαιτήσεις διοίκησης και κόσμου, έπειτα από 26μιση χρόνια παρουσίας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο.

Η... «βόμβα», έσκασε αμέσως!

«Μίλησα με τον Γουέιν Ρούνεϊ. Δεν τίθεται προς πώληση! Είναι και θα παραμείνει ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Γουέιν είναι χαρούμενος και πραγματικά, αυτό που εξέλαβα εγώ από την κουβέντα που έκανα μαζί του, είναι πως θέλει να κάνει πολλά πράγματα τη νέα σεζόν και ανυπομονεί για να ξαναμπεί στο γήπεδο. Τον ξέρω από μικρό παιδί, όταν ξεκινούσε από την Έβερτον. Είναι σε εκπληκτική κατάσταση, τις τελευταίες μέρες έχει προπονηθεί πολύ δυνατά και δείχνει ιδιαίτερα ορεξάτος» είπε ο Ντέιβιντ Μόγιες, ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση γύρω από το «καυτό» θέμα.

Μάλιστα, για την αποκάλυψη που είχε κάνει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον περί της επιθυμία του Άγγλου επιθετικού να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, σχολίασε πως: ««Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει ειπωθεί ανάμεσά τους. Ήταν μια δική τους κουβέντα, στην οποία δεν συμμετείχα και δεν μπορώ να σας πω τίποτα. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο Γουέιν θα είναι μαζί μας και του χρόνου και πραγματικά ανυπομονώ να συνεργαστούμε».

Για τα συναισθήματά του, την ώρα που ενημερώθηκε για την πρόθεση του Σερ Άλεξ και της διοίκησης να τον προσλάβουν, δήλωσε:

«Αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, σε αυτό τον σύλλογο. Είμαι ευγνώμων στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τη διοίκηση της ομάδας για την ευκαιρία που μου δόθηκε. Δεν ήξερα τίποτα, μέχρι τη στιγμή που ο Σερ Άλεξ με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: "εγώ αποσύρομαι, είσαι ο επόμενος"! Πραγματικά σοκαρίστηκα όταν το άκουσα».

Για την επιλογή του Ράιαν Γκιγκς στο πόστο του παίκτη - προπονητή, ο Μόγιες είπε:

«Μίλησα και με τον Πολ Σκόουλς για να βρεθεί στο τεχνικό επιτελείο, αλλά μου είπε ότι μετά την απόσυρσή του, θέλει να αφιερώσει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί στην οικογένειά του. Έτσι, μίλησα με τον Ράιαν Γκιγκς και αυτός αποδέχθηκε. Είναι καταπληκτικός ποδοσφαιριστής. Πήρε το δίπλωμά του, κάνει βήματα προς τα μπρος και μαζί με τον Φιλ Νέβιλ, θα έχουμε ένα πολύ δυναμικό τιμ».

Για την παρουσία του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τόνισε:

«Ευελπιστώ ο Σερ Άλεξ να κάθεται στα επίσημα του Ολντ Τράφορντ και να παρακολουθεί τα παιχνίδια μας. Είναι εξαίρετος άνθρωπος και η αλήθεια είναι ότι του έχω τηλεφωνήσει μια - δυο φορές για να του ζητήσω συμβουλές. Η παρουσία του δεν μου ασκεί περισσότερη πίεση».

Αναφερθείς στο θέμα της απειρίας του, σχετικά με τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, υποστήριξε:

«Η αλήθεια είναι ότι σε ορισμένους τομείς είμαι άπειρος και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να έχει επιλέξει κάποιον άλλο για τη θέση. Ωστόσο, τα λόγια του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και το γεγονός πως ουσιαστικά αυτός με έχρισε διάδοχό του, μου έδωσαν τεράστια ώθηση και πίστη στις ικανότητές μου για να πετύχω».

Για το ξεκίνημα στη νέα αγωνιστική περίοδο και το δύσκολο πρόγραμμα που προέκυψε για τη νέα του ομάδα, είπε:

«Έχω εντυπωσιαστεί από τη φιλοσοφία και το πνεύμα των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Όλοι τους, είναι απόλυτοι επαγγελματίες. Η αλήθεια είναι πως το ξεκίνημα στη νέα σεζόν θα είναι πολύ δύσκολο, με πάρα πολλά ζόρικα ματς. Ωστόσο, θα παίξουμε κόντρα σε κάθε αντίπαλο δύο φορές και τίποτα δεν κρίνεται από τα πρώτα παιχνίδια».

Για τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες διοίκησης και κόσμου, σχολίασε:

«Η επιτυχία είναι στο DNA του συλλόγου. Δική μου δουλειά, είναι να δώσω συνέχεια στις επιτυχίες. Είμαι αποφασισμένος να πετύχω, να βοηθήσω την ομάδα και να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη των διοικούντων, αφιερώνοντάς τους το πρώτο τρόπαιο. Πέρυσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε την κορυφή. Φέτος, θα επενδύσουμε πάνω σε αυτό και θα συνεχίσουμε ανάλογα».

Ο Ντέιβιντ Μόγιες ρωτήθηκε και για το «come-back» του Ζοσέ Μουρίνιο στην Αγγλία και την Τσέλσι:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Ζοσέ Μουρίνιο επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ. Ανυπομονώ για τα ματς κόντρα στην ομάδα του. Θα δει και ο ίδιος πως από τη στιγμή που αποχώρησε, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην Πρέμιερ».

Για την Έβερτον και τη στάση του αφεντικού της ομάδας, μόλις τον ενημέρωσε για το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Γιουνάιτεντ, ο Μόγιες ξεκαθάρισε ότι:

«Ο Μπιλ Κενράιτ μου συμπεριφέρθηκε άψογα όσα χρόνια βρισκόμουν στην τεχνική ηγεσία της Έβερτον. Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για όλα».

Καταλήγοντας, έστειλε μήνυμα στους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων»:

«Θα δουν πολλά καινούρια πράγματα από εμένα οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι μια νέα εποχή για τον σύλλογο, αλλά η εποχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν θα σβήσει ποτέ. Πάντα θα είναι εδώ... Μπορείτε να δείτε, άλλωστε και την προτομή του έξω από το γήπεδο. Ελπίζω οι οπαδοί να έχουν καταλάβει πως είχε έρθει η στιγμή να αποχωρήσει και να έρθει κάποιος καινούριος».

Keywords
Τυχαία Θέματα