Μίτσελ σε Τζιμπούρ: Ποιος νομίζεις πως είσαι, ένας Αλγερινός φορ που παίζει στην Ελλάδα είσαι!

20:33 22/1/2014 - Πηγή: AEK365

Ενα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το μέλλον του Ράφικ Τζιμπούρ και το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει ο Ολυμπιακός με τον αλγερινό φορ που έχει συμβόλαιο 900.000 καθαρά τον χρόνο φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα GOAL:

Η καριέρα του Ράφικ Τζιμπούρ στο τουρκικό πρωτάθλημα αποδείχθηκε σύντομη (τετράμηνη) αφού τελείωσε... άδοξα. Η Σίβασπορ, που τον απέκτησε την τελευταία

ημέρα του τουρκικού μεταγραφικού παζαριού, δηλαδή αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη, τον... έστειλε «πακεταρισμένο» στην Ελλάδα.
Με μόλις 10 ματς στο πρωτάθλημα (στα 7 έγινε αλλαγή, με 618΄ - 2 γκολ - 2 ασίστ) και άλλα 4 στο Κύπελλο (2 γκολ) απογοήτευσε και εξέθεσε (περισσότερο με τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά του) τον άνθρωπο που τον εμπιστεύθηκε και αποτέλεσε προσωπική του επιλογή, δηλαδή τον Ρομπέρτο Κάρλος. Τόσο που ο Βραζιλιάνος (πλέον) προπονητής ήταν κι εκείνος που εισηγήθηκε στη διοίκηση να διακόψει τη συνεργασία τους!
Η συμφωνία της Σίβασπορ με τον Ολυμπιακό ήταν για 6+6 μήνες, έχοντας όμως κρατήσει αυτή την οψιόν ανανέωσης του δανεισμού του Τζιμπούρ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τον ήθελαν πίσω με τίποτα, ειδικά μεσούσης της σεζόν, αλλά λόγω της... οψιόν δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Τουλάχιστον από τις 900.000 ευρώ που είναι οι καθαρές ετήσιες αποδοχές του Αλγερινού φορ, γλίτωσαν περίπου 300 χιλιάρικα, τα οποία πλήρωσε η τουρκική ομάδα.
Για τον Μίτσελ θέμα επιστροφής του «τρομοκράτη» στην ομάδα του δεν τίθεται. Για αυτό και η ΠΑΕ έσπευσε να διευκρινίσει πως ο Ράφικ ή θα ξαναπάει δανεικός ή θα πουληθεί ή θα... προπονείται σε διαφορετικές ώρες! Ο Ισπανός τεχνικός ήταν που εισηγήθηκε την περασμένη άνοιξη την απομάκρυνσή του, όχι μόνο για να αξιοποιηθεί στο 100% ο Μήτρογλου αλλά γιατί δεν άντεχε άλλο την... γκρίνια του Αλγερινού και ήθελε να... ηρεμήσουν τα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια.

«Ποιος είσαι;»
Το... "The end" στη σχέση Μίτσελ-Τζιμπούρ μπήκε μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Τότε που ο Ράφικ μπήκε αλλαγή, σκόραρε και σύμφωνα με τον αστικό μύθο του την... είπε. Με τον Ισπανό να βγαίνει από τα ρούχα του και να του... απαντάει «ένας Αλγερινός επιθετικός που παίζει στην Ελλάδα είσαι, ο οποίος νομίζει πως είναι ο... Φαν Νίστελροϊ»!!! Ετσι κι αλλιώς βέβαια στην... ποδοσφαιρική κοσμοθεωρία του «Χολιγουντιανού» Μίτσελ η Βόρεια Αφρική απλά δεν υπάρχει!

No... free
Σύμφωνα με τη μανατζερική πιάτσα οΤζιμπούρ -με την πίεση μάλιστα να βρει ομάδα για να πάει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας- θα επιδιώξει να μείνει ελεύθερος. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει η Γαλλία, η Ισπανία και ο... ΠΑΟΚ! Σύμφωνα, όμως, με την ενημέρωση της στήλης από αξιωματούχους του Ολυμπιακού, δεν υπάρχει περίπτωση να τον... απελευθερώσουν. Ακόμη κι αν αναγκαστούν να τον πληρώνουν κανονικά μέχρι τον Ιούνιο για να... τρέχει γύρους στου Ρέντη! Γενικά το κλίμα για τον «τρομοκράτη» παραμένει βαρύ στο λιμάνι και δεν είναι μόνο ο Μίτσελ αλλά και ο Μαρινάκης που δεν... ξεχνάει ότι το καλοκαίρι διαπραγματεύτηκε με τον Βρύζα για να πάει ως ελεύθερος στον ΠΑΟΚ. Στο λιμάνι ξέρουν πως μέχρι και το νέο συμβόλαιο που είχε με τον Ολυμπιακό έστειλε στη... Θεσσαλονίκη για να το ελέγξουν. Ασχετα αν εκ των υστέρων ο Τζιμπούρ το διέψευδε στους «ερυθρόλευκους»...

Για Χαλ...
H ομάδα που μπορεί να δώσει τη λύση στο... αδιέξοδο που πάει να δημιουργηθεί με τον Τζιμπούρ είναι η Χαλ! Αυτή δηλαδή που έφτασε πολύ κοντά στην αγορά του τον περασμένο Αύγουστο! Με τον Στιβ Μπρους να εξακολουθεί να τον γουστάρει για το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του αλλά μέσα στον Γενάρη έδωσε περίπου 14 εκατ. λίρες και απέκτησε δύο ικανούς στράικερ. Τον Γέλαβιτς από την Εβερτον και τον Λονγκ από τη Γουέστ Μπρόμιτς. Ακόμη και έτσι, όμως, δεν είναι αρνητικός στην πρώτη βολιδοσκόπηση που του έγινε για τον Τζιμπούρ. Ξεκαθαρίζοντας πως μιλάει μόνο για δανεισμό του έως το καλοκαίρι και ότι ο Αλγερινός θα πάει ως 4ος σέντερ φορ (παίζει βέβαια με 2) πίσω απο τους Γέλαβιτς, Λονγκ, Σαγκμπό.

Και... Νότιγχαμ
Ακούγεται πως ο Τζιμπούρ -η γνωστή ιστοσελίδα transfermarkt τον αξιολογεί στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο με 6 εκατ. ευρώ, ενώ τον έβγαλε από το ρόστερ της Σίβασπορ- έχει βρει και άλλη μανατζερική άκρη στο νησί κι ελπίζει να πάει έστω και ομάδα-πρωταγωνίστρια της Τσάμπιονσιπ. Επίσης, ξαναχτύπησε την πόρτα της Νότιγχαμ, παρότι το περασμένο καλοκαίρι τους... εγκατέλειψε σύξυλους ενώ περνούσε ιατρικές εξετάσεις γιατί διαφώνησε με τον προπονητή της Μπίλι Ντέιβις. Υπάρχει εκεί, όμως, το φιλαράκι του, ο Αμπντούν, που πλέον καθιερώθηκε και τα πηγαίνει περίφημα, οπότε μπορεί να τον... διαφημίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα