Μητροτάσιος: Μέσα από το πλάνο μας να κερδίσουν τα παιδιά και η ΑΕΚ

13:21 13/6/2014 - Πηγή: AEK365

Πάνω από 5.000 να μπουν κάτω από την... ομπρέλα της ΑΕΚ είναι ο στόχος των ανθρώπων των Ακαδημιών της Ένωσης, όπως εξήγησε με πάσα λεπτομέρεια ο Μιχάλης Μητροτάσιος. Αναλυτικά ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών της Ενωσης είπε:
«Θέλαμε εγκαταστάσεις και με την βοήθεια του κ. Μπάγεβιτς γρήγορα ήρθε το τρίτο γήπεδο στα Σπάτα. Θέλαμε να εκπαιδεύσουμε τους προπονητές με ενιαία φιλοσοφία. Κάθε ηλικία έχει διαφορετική προπόνηση και εκπαίδευση. Μετά τα 15 θέλουμε σε τρία χρόνια να είναι έτοιμοι παίκτες

για την πρώτη ομάδα. Στην ανίχνευση και επιλογή κάναμε πολλή δουλειά. Περίπου 400 άτομα πέρασαν για δοκιμές στα Σπάτα. Από 2005 και πάνω πολλά παιδιά. Πήγαμε σε σύστημα αξιολόγησης σαν παίκτη και σαν άνθρωπο. Πρέπει να αξιολογήσουμε τώρα ποια και πόσα θα μείνουν.

Στο δίκτυο συνεργαζόμενων Ακαδημιών πάμε τώρα. Πάμε στην ποιότητα. Πολλές ομάδες έχουν τέτοιο δίκτυο, αλλά για εμάς έχουν δείξει ενδιαφέρον. Περίπου 20 Ακαδημίες θέλουν ήδη. Θέλουμε άτομα σοβαρά και άτομα που η περιοχή τους εμπιστεύεται και κινούνται σε σοβαρό πλαίσιο. Κάτω από την αιγίδα της ΑΕΚ. Το ένα θα είναι το τμήμα επίλεκτων παικτών και το δεύτερο το τμήμα ανάπτυξης και εκπαίδευσης. Τέτοιο δίκτυο θέλουμε. Δεν ζητάμε λεφτά, ζητάμε σοβαρότητα, πλάνο για να έχει κέρδος το σύστημα της ΑΕΚ.

Επιδιώκουμε ενιαία ποιοτική εκπαίδευση ποδοσφαιριστών μέχρι και 18 ετών. Το ίδιο και για τους προπονητές που θέλουμε να τους εκπαιδεύουμε συνέχεια. Η αγωνιστική φιλτραρισμένη αξιολόγηση, θα φέρει τους καλύτερους. Έτσι έχουμε ένα διευρυμένο σκάουτινγκ. Μετά ανεβαίνει και το brand name της ΑΕΚ και να δημιουργήσουμε σωστούς φιλάθλους της ΑΕΚ.

Σε κάθε δίκτυο θα υπάρχει ένας διευθυντής και ένας συντονιστής. Ο διευθυντής θα είναι ένας από την οικογένεια της ΑΕΚ με σοβαρό προφίλ. Πάμε σε 13 Περιφέρειες, με 4-6 συνεργαζόμενες Ακαδημίες ανά Περιφέρεια με έναν Περιφερειάρχη που θα έχει όλες τις ικανότητες. Εκπαιδευμένος από την UEFA. Αυτός θα πληρώνεται μέσα από την διαδικασία αυτή. Θα συνδράμουμε το ελάχιστο εμείς για αυτό. Αρχικά πάμε με Ακαδημίες από την Αττική. Να μπορούν να πάνε παιδιά μας εκεί, και να είναι σαν την ΑΕΚ. Θα συνεργαζόμαστε στενά και θα τους εκπαιδεύουμε. Περίπου 5.000 παιδιά είναι ο στόχος κάτω από την ομπρέλα της ΑΕΚ. Η πρώτη χρονιά θα είναι δοκιμαστική για όλους μας. Να δούμε τι μπορεί να γίνει πράξη. Το συμβόλαιο πάντως θα είναι 1+2 με όλους. Να δούμε αν μπορεί να γίνει δουλειά. Θέλουμε οι Ακαδημίες αυτές να έχουν το όνομα τους και όλα στην ταυτότητα τους, χρώματα και όλα. Όπου θα συνεργαζόμαστε θα υπάρχει και το AEK FC ACADEMY NETWORKS. Περίπου 80-100 παιδιά να έχουνε, καλές εγκαταστάσεις, κτιριακές εγκαταστάσεις, διπλωματούχους προπονητές, να αποδέχονται το πλάνο της ΑΕΚ και τους όρους μας.

Οι παροχές μας τώρα: συμβουλευτική υποστήριξη, επαγγελματική καθοδήγηση, προγράμματα προπόνησης, συνεχής εκπαίδευση, αξιολόγη παικτών σε τρεις άξονες εντός της Ακαδημίες, σε επίπεδο Περιφέρειας και μετά στα Σπάτα, συνεχής παρακολούθηση ταλέντων, επίσκεψη στελεχών μας, φιλικούς αγώνες, δύο κεντρικά τουρνουά, δοκιμαστικά, δωρεάν ξεναγήσεις στο προπονητικό, οικονομικά οφέλη σε πιθανή μεταγραφή, βοήθεια στην προβολή της Ακαδημίας και μέσω του site μας. Το σύστημα θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, δεν θα επιβαρύνουμε καθόλου την ΠΑΕ ΑΕΚ και να μπορεί να σταθεί στο χρόνο.

Τα ρόστερ των τμημάτων των Ακαδημιών της νέας σεζόν είναι σχεδόν διαμορφωμένα. Δεν θα συνεργαστούμε με όποια Ακαδημία έρχεται και θέλει. Αρκεί να πληροί τις απαιτήσεις μας. Η Κ20 θα προπονείται και στο χόρτο στα Σπάτα, έτσι θα ανέβει ακόμη μία ομάδα στα Σπάτα και θα συνεργαστούμε με το γήπεδο της Φυλής».

Keywords
Τυχαία Θέματα