Μια φωνή οι οπαδοί Μίλαν, Ίντερ και Γιουβέντους

11:44 9/10/2013 - Πηγή: AEK365

Η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής να τιμωρήσει με μια αγωνιστική την Μίλαν για ρατσιστικά συνθήματα κατά των κατοίκων της Νάπολης είχε ως αποτέλεσμα να ενώσουν τις φωνές τους οι οπαδοί της Μίλαν, της Ίντερ και της Γιουβέντους.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον νέο κανονισμό ο σύλλογος θα τιμωρείται με ποινή κεκλεισμένων των θυρών σε περίπτωση που οι οπαδοί του έχουν ρατσιστική συμπεριφορά.
Μόλις έγινε γνωστή η ποινή που επιβλήθηκε στην Μίλαν, οι Ultras της Ίντερ από την curva nord (βόρειο πέταλο) εξέδωσαν ανακοίνωση

στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνουν τα εξής: "Είμαστε έτοιμοι και ελπίζουμε ότι όλα τα πέταλα θα έχουν ρατσιστική συμπεριφορά για να έρθει μια Κυριακή όπου όλα τα στάδια θα είναι κλειστά". Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται το εξής: "Κάποιος μπορεί να φωνάξει στον Μπαλτζαρέτι που αποβάλλεται ή στον Γκατούζο αλλά όχι στον Μπαλοτέλι".
Αντίδραση υπήρξε και από πλευράς των οργανωμένων οπαδών της Γιουβέντους που σε ανακοίνωση τους σημειώνουν, μεταξύ άλλων τα εξής: "Αυτός είναι ακόμα ένας άσκοπος να αντισυνταγματικός μηχανισμός διάκρισης κατά των Ultras, που καταδικάζει την ελευθερία του λόγου". Μάλιστα οι οπαδοί της Γιουβέντους καλούν τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο για το ματς με την Φιορεντίνα, 20 Οκτωβρίου, να φωνάξει συνθήματα γεωγραφικών διακρίσεων.
Οι οπαδοί των τριών ομάδων θεωρούν πως τα νέα αυστηρά μέτρα δεν έχουν στόχο την εξάλειψη των ρατσιστικών φαινομένων στα γήπεδα αλλά τον έλεγχο της οπαδικής μάζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα