«Μειώστε την τιμή, να αγοράσει ο κόσμος»

23:20 24/10/2011 - Πηγή: AEK365

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ λέγεται «Μάνα ΑΕΚ» και ως τέτοια πονά για τα παιδιά της. Τόσο για το μπάσκετ μετά τον ντροπιαστικό υποβιβασμό της πέρυσι στην Α2, αλλά πλέον και για την ΠΑΕ που οδεύει για το Πρωτοδικείο αν δεν βρεθεί βιώσιμη λύση το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, αναφορικά με την κατάντια της ΠΑΕ μετά και την ομαδική παραίτηση της διοίκησης Αδαμίδη, η Ερασιτεχνική στο σημερινό Δ.Σ. της έπειτα από πρόταση του Βασίλη Καπετανόπουλου η οποία και εγκρίθηκε ομόφωνα αποφασίστηκε στην

Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, όπου η Ερασιτεχνική έχει δικαίωμα συμμετοχής σαν κάτοχος του 16% να προτείνει
1) Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών στα 0,30 η καθεμία, δηλαδή στην ελάχιστη ονομαστική αξία που προβλέπει ο νόμος.
2) Ταυτόχρονη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατομμύρια Ευρώ με την έκδοση νέων oνομαστικών μετοχών που θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή σε τιμή εκδόσεως 0,33 Ευρώ (0,30 Ευρώ η καθαρή ονομαστική αξία + το 10% που δικαιούται βάση νόμου η Ερασιτεχνική).
Ο λόγος της παραπάνω κίνησης είναι για να μπορεί να αγοράσει ο κόσμος μετοχές σε μικρότερη τιμή, την στιγμή μάλιστα που η εταιρεία «FRS Global Auditors ΑΕ» έχει κάνει αποτίμηση της τιμής της μετοχής της ΠΑΕ στα 0,08 (8 λεπτά).
Παράλληλα στο σημερινό Δ.Σ αποφασίστηκε η Ερασιτεχνική να κινήσει τις διαδικασίες για να έρθει σε επαφή με την «MORGAN STANLEY» προκειμένου να μάθει τι ισχύει με την υπάρχουσα κατάσταση των μετοχών. Τέλος στην επικείμενη Γενική Συνέλευση η Ερασιτεχνική θα ζητήσει από όλους τους μετόχους να ξεκαθαρίσουν την θέση τους σχετικά με τις μετοχές που έχουν στα χέρια τους. Αν σκοπεύουν να τις πουλήσουν, να τις δωρίσουν κτλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα