Με το ζόρι η Γουέστ Χαμ

18:09 25/1/2015 - Πηγή: AEK365

FA CUP- 4ος ΓΥΡΟΣ

Μπράιτον-Άρσεναλ: 2-3
(Ο'Γκρέιντι 50', Μπάλντοκ 75'-Γουόλκοτ 2', Οζίλ 24', Ροσίτσκι 59')

Οι «κανονιέρηδες» θα μπορούσαν να έχουν «καθαρίσει» το παιχνίδι, αλλά έδειξαν διαστήματα χαλάρωσης την οποία και πλήρωσαν για να δώσουν ενδιαφέρον στο ματς έως το τέλος του.
Οι... παλιοσειρές, Γουόλκοτ και Ροσίτσκι (μαζί στην Άρσεναλ από το 2006) ήταν αυτοί που σκόραραν το πρώτο και το τελευταίο (κατά σειρά) τέρμα της ομάδας του, ενώ μεσολάβησε αυτό του Μεσούτ Εζίλ, που δεν επέτρεψε στην Μπράιτον να πιέσει μετά την πρώτη μείωση του σκορ.
Έτσι οι Λονδρέζοι συνεχίζουν

στην φάση των «16», ενώ η Μπράιτον στρέφεται στον πρωταρχικό της στόχο, που την δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι άλλος από την παραμονή στην Τσάμπιονσιπ.

Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ: 2-1
(Ζιλ 51', Βάιμαν 72'-Γουίλσον 90+2')

Οι «χωριάτες» αν και καλύτεροι από την αρχή του αγώνα δεν μπόρεσαν να βρουν επιθετικές λύσεις στο πρώτο ημίχρονο. Όλα αυτά μέχρι το 51', τότε δηλαδή που ο νεοαποκτηθείς Κάρλες Χιλ με ένα ασύλληπτο σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο απέναντι «παραθυράκι» της εστίας της Μπόρνμουθ, ανοίγοντας το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι σάστισαν και πάνω που είχαν αρχίσει να παίρνουν τα πάνω τους, «έπεσαν» αγωνιστικά. Οι «χωριάτες» επωφελήθηκαν από το... μπλοκάρισμά των αντιπάλων και «κλείδωσαν» την πρόκριση στο 81' με το τέρμα του Βάιμαν. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες της Μπόρνμουθ ήταν να μειώσουν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γουίλσον.

Μια τέλεια μέρα, λοιπόν, για τη Βίλα, η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα με τηνανακοίνωση της παραμονής του Φαμπιάν Ντελφ έως το καλοκαίρι του 2019.

Μπρίστολ Σίτι-Γουέστ Χαμ: 0-1
(Σακό 81')

Πάνω που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα οδηγούνταν σε δεύτερο ματς, αυτή τη φορά στο «Άμπτον Παρκ», ήρθε το τέρμα του Σενεγαλέζου με κεφαλιά να βγάλει την... υποχρέωση και να αποτρέψει τα «σφυριά» από ακόμη μία έκπληξη στο θεσμό!

Από τη μεριά της, η Μπρίστολ Σίτι- ομάδα της League 1- έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να πάρει το προβάδισμα, ενώ στην επανάληψη το... ανακάτεμα του Σαμ Αλαρντάις στο σύστημα και στα πρόσωπα της ενδεκάδας την αποδιοργάνωσε.

Οι φιλοξενούμενοι έγιναν περισσότερο απειλητικοί στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει νωρίτερα το σκορ, αν το σουτ του Σακό στο 75' δεν χτυπούσε αρχικά στο κεφάλι αμυντικού της Μπρίστολ και στη συνέχεια στο δοκάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα