Με στόχο να ξαναπάνε Μόναχο

12:22 16/4/2012 - Πηγή: AEK365

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
"Αλιάντς Αρίνα", Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Για 19η φορά, Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης θα τεθούν αντιμέτωπες με στόχο να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην "Αλιάντζ Αρίνα", εκεί όπου θα δώσουν την Τρίτη 17 Απριλίου, την πρώτη μάχη στα πλαίσια των ημιτελικών.
Η Μπάγερν Μονάχου, των τεσσάρων Κυπέλλων Πρωταθλητριών-Τσάμπιονς Λιγκ, προσέρχεται στον ημιτελικό με κακή ψυχολογία καθώς μέσα σε λίγες μέρες βρέθηκε στο -8 από την πρωτοπόρο Μπορούσια Ντόρτμουντ χάνοντας ουσιαστικά κάθε ελπίδα

για το πρωτάθλημα. Ο Γιούπ Χάινκες δεν υπολογίζει στον Βαν Μπούιτεν και τον Μπρένο ενώ στην αρχική ενδεκάδα θα επιστρέψουν ο Ριμπερί με τον Γκόμες που δεν αγωνίστηκαν στο 0-0 με την Μάιντς.
Η Ρεάλ Μαδρίτης, λίγες μέρες πριν από το "Clasico" κόντρα στην Μπαρτσελόνα θα ταξιδέψει στο Μόναχο με σκοπό να βάλει τις βάσεις για πρόκριση στον τελικό ενόψει της ρεβάνς του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα με τον Πορτογάλο τεχνικό να βλέπει με ικανοποίηση την ομάδα του να κερδίζει 3-1 την Σπόρτινγκ Χιχόν και να διατηρείται στην κορυφή τέσσερις βαθμούς πάνω από την Μπαρτσελόνα.
Στις 18 προηγούμενες αναμετρήσεις μεταξύ των δυο ομάδων, η Μπάγερν Μονάχου έχει κερδίσει 10 φορές με την Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί τις έξι. Στην Γερμανία, οι Βαυαροί έχουν απολογισμό 8 νίκες και 1 ισοπαλία κόντρα στην Ρεάλ. Φέτος είναι η πέμπτη φορά που οι δυο ομάδες συναντώνται σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης με την Μπάγερν Μονάχου να έχει πάρει το εισιτήριο για τον τελικό τρεις φορες (1976, 1987, 2001) και την Ρεάλ Μαδρίτης μια φορά (2000).
Σε 18 περιπτώσεις που έχει υποδεχτεί ισπανικές ομάδες, η Μπάγερν Μονάχου έχει κερδίσει 12 φορές, έχει χάσει μόλις μια φορά, από την Λα Κορούνια, ενώ έχει και 5 ισοπαλίες την στιγμή που σε ημιτελική φάση έχει 8 προκρίσεις και 5 αποκλεισμούς. Πάρα πολύ κακή είναι η παράδοση που έχει η Ρεάλ Μαδρίτης κάθε φορά που επισκέπτεται την Γερμανία καθώς σε 22 περιπτώσεις μόλις μια φορά έχει κερδίσει, την σεζόν 2000-01 την Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ μετρά 15 ήττες. Σε ημιτελικές φάσεις, η Ρεάλ έχει 12 προκρίσεις και 10 αποκλεισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα