Με Λέτο κερδίζει

19:21 8/1/2012 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0

ΓΗΠΕΔΟ: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΘΑΝΟΣ (ΓΡΕΒΕΝΩΝ)

Με 1-0 επικράτησε ο Παναθηναϊκός της Κέρκυρας

σε ένα μέτριο ματς. Σκόρερ του γκολ ήταν ο Λέτο στο 24ο λεπτό φτάνοντας τα 15 στο φετινό πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» έτσι μείωσαν -έστω προσωρινά- την διαφορά από τον Ολυμπιακό που παίζει στις 19:30 με την Δόξα Δράμας. Άλλη ομάδα με τον Αργεντινό ο Παναθηναϊκός που δέιχνει να παιρνει την ομάδα από το χέρι.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Καλό ήταν το ματς στο πρώτο 45λεπτο με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο στα πρώτα λεπτά δυσκολευόταν στον δημιουργικό τομέα, καθώς οι παίκτες της Κέρκυρας αμύνονταν σωστά. Ωστόσο στη συνέχεια η άμυνα των «Φαιάκων» ανέβαινε πολύ ψηλά με αποτέλεσμα να αφήνει πολλούς χώρους στους «πράσινους». Αυτό πλήρωσαν στο 24ο λεπτό όταν ο Βύντρα πάσαρε στην πλάτη της άμυνας στον Κλέιτον και αυτός με την σειρά του στον Λέτο που μπροστά σε κενό τέρμα άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση, ωστόσο δεν μπόρεσαν να το καταφέρουν, ειδικά στη φάση του Μαρτίν που από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καρνέζη έπειτα από λάθος διώξιμο του Καντέ στο 43’.

Πριν από την φάση του Αργεντινού όμως, οι «πράσινοι» έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Κλέιτον μέσα στην περιοχή να μην πιάνει καλά το σουτ έπειτα από πάσα του Λέτο.

Το δεύτερο 45λεπτό δεν είχε πολλές φάσεις με τον ρυθμό να είναι πολύ κακός. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων καθ’ όλη την διάρκεια του ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» έχασαν ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και να κλειδώσουν τη νίκη, καθώς ήταν άστοχοι στη τελική ενέργεια.

Χαρακτηριστική είναι η φάση του 58ου λεπτού, όταν με διπλή ευκαιρία (που είχε αρχίσει από οφσάιντ) δεν κατάφεραν οι Ζέκα και Σιμάο να σκοράρουν. Όπως επίσης και οι δύο ευκαιρίες του Μαρίνου στο 73' και στο 86’ από πάσες του Λέτο που απέτυχε να κάνει το 2-0.

Από την άλλη, το μόνο που μπόρεσε να κάνει η Κέρκυρα στο δεύτερο μέρος ήταν τα δύο σουτ του Γκουστάβο στην έναρξη και στο τέλος του ημιχρόνου.

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο, Κλέιτον (67’Ρούντολφ), Ζέκα (81’Καραγκουνης), Μαυρίας (61’ Μαρίνος), Λέτο.

Κέρκυρα (Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βένζελ, Γραμμόζης, Αγρίτης (60’Καλαντζής), Γιάντσης (72’ Τσίγκας), Μαϊστόροβιτς, Όσμαν, Βερονέζι, Μάρτιν, Ιωάννου.

Keywords
Τυχαία Θέματα