Με κατεβασμένα τα χέρια

23:51 22/3/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ - 7ος ΟΜΙΛΟΣ 5η αγωνιστική

ΒΟΣΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ: 1-3

ΓΗΠΕΔΟ: Μπιλίνο Πόλιε

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Άσχημη βραδιά για την Εθνική στη Ζένιτσα όπου γνώρισε ήττα με 3-1 από τη Βοσνία στο κρίσιμο παιχνίδι για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Χωρίς πλάνο, ψυχή και συγκέντρωση η ομάδα μας παρουσίασε απογοητευτική εικόνα και έχασε

με κάτω τα χέρια. Η ποιότητα των Βόσνιων τιμώρησε τα αμυντικά μας λάθη και την τραγική λειτουργία στα στημένα ενώ οι επιλογές του Σάντος αποδείχθηκε ατυχείς. Η Εθνική μας τώρα πρέπει να αφήσει πίσω της, τις κακές εμφανίσεις και να βρει τον καλό της εαυτό καθώς ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.

Πίεση από την αρχή

Οι Βόσνοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς με την ομάδα μας να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να διώχνει συνέχεια όπως όπως. Στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του Σούσιτς άγγιξε το γκολ. Συγκεκριμένα στο 6' μετά την εκτέλεση του ο Βράνιες έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά με τον Καρνέζη να αποκρούει σωτήρια. Η βοσνιακή υπεροχή συνεχίστηκε με τον Ντζέκο στο 28' να κινείται ωραία έξω από την περιοχή και να σουτάρει πάνω στον Καρνέζη. Στο επόμενο λεπτό ο Μισίμοβιτς εκτέλεσε φάουλ με τον Ντζέκο να γυρίζει εκπληκτικά το σώμα του στον αέρα και με κεφαλιά να κάνει το 1-0. Πριν καλά καλά συνέλθει η ομάδα μας η Βοσνία κέρδισε πέναλτι στο 35' όταν σε διεκδίκηση με τον Μούιτζα ο Τζαβέλλας έκανε κακή εκτίμηση και τον ανέτρεψε με το σώμα. Ο Μισίμιβιτς το εκτέλεσε με τον Καρνέζη να αποκρούει όπως η άμυνα "κοιμήθηκε" και τελικά με προβολή του Ιμπίσεβιτς η Βοσνία έκανε το 2-0. Η Εθνική απείλησε για πρώτη φορά στο ματς στη φάση του 39' όταν ο του σουτ του Χολέμπας έφυγε μόλις άουτ. Τρία λεπτά μετά ήταν ο Τζιόλης που δοκίμασε το πόδι του αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε άουτ.

Στημένο και ευκαιρία...

Σε κάθε στημένο η Εθνική μας έδειχνε αδυναμία να ανταπεξέλθει και έτσι μόλις στο 47' στο δεύτερο μέρος η Βοσνία μετά από εκτέλεση φάουλ απείλησε με κεφαλιά του Βράνιες την οποία σταμάτησε ο Καρνέζης. Έξι λεπτά μετά όμως ο Έλληνας γκολκίπερ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα όταν μετά το φάουλ του Μισίμοβιτς ο Ντζέκο σηκώθηκε μόνος του και με το κεφάλι έγραψε το 3-0. Μετά και το τρίτο γκολ ο ρυθμός του ματς έπεσε. Ο Σαμαράς είχε ένα καλό σουτ στο 87' ενώ στο επόμενο λεπτό ο Στεφάνοβιτς βγήκε απέναντι στον Καρνέζη αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Στις καθυστερήσεις η Εθνική κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής όταν ο Γκέκας με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΒΟΣΝΙΑ (Σαφέτ Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιτζα, Ζουκάνοβιτς, Λούλιτς, Ζαχίροβιτς, Μεντούγιανιν (79'Ράχιμιτς), Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς (85'Στεφάνοβιτς), Ντζέκο

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τζαβέλλας (46'Γκέκας), Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Τζιόλης (58'Μανιάτης), Καραγκούνης, Χολέμπας, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (73'Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα