Μάθετε για την νέο πολιτική απορρήτου της Google

02:51 25/2/2012 - Πηγή: AEK365

Σε μια λίγες μέρες, από την 1η Μαρτίου, αλλάζουν οι ρυθμίσεις της πολιτικής απορρήτου του Google, κάτι που έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις. Η νέα αυτή πολιτική θα επιτρέπει στην Google να συγκεντρώνει, να αποθηκεύει και να χρησιμοποιεί τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών της όποτε αυτή θέλει, χωρίς καμία άδεια.

Με αυτό τον τρόπο, η Google

θα φτιάξει ένα μόνιμο προφίλ των χρηστών της που μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και πολύ προσωπικές πληροφορίες του καθενός, όπως η ηλικία και το φύλο.

Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα πριν την 1η Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή να διαγράψει το ιστορικό του λογαριασμού σας στη Google. Αυτό φυσικά δεν θα λύσει μόνιμα το πρόβλημα, αλλά θα μειώσει το επίπεδο στο οποίο θα μπορεί η εταιρεία να καταγράφει τις κινήσεις σας και τα δεδομένα σας.

Αν δεν έχετε λογαριασμό στη Google, η εταιρεία θα μπορεί να καταγράφει τις κινήσεις σας μέσω του μοναδικού σας IP, ενώ για την διαγραφή του ιστορικού θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος στη Google.

Ήδη πολλές οργανώσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων έχουν καταθέσει αιτήματα εξέτασης στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Δείτε παρακάτω τα βήματα που πρέπει να κάνετε για την διαγραφή του ιστορικού σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα