«Μας κυνήγησαν Θεοί και δαίμονες»

10:53 5/9/2012 - Πηγή: AEK365

Μετά από έξι μέρες, η ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχει συγκεντρώσει τέσσερα μετάλλια με τον υπαρχηγό της ελληνικής αποστολής, Άρη Πανανό, να εκφράζει την ικανοποίηση του για το γεγονός πως οι Έλληνες αθλητές τα καταφέρνουν παρότι, όπως είπε, τους κυνηγούν Θεοί και δαίμονες.

Σε δηλώσεις του στο NOVAΣΠΟΡ FM 94.6, ο υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής τόνισε: "Είναι τιμή για την Ελλάδα οι αθλητές με αναπηρία να φέρνουν τέτοιες επιτυχίες. Μας κυνήγησαν Θεοί

και δαίμονες αλλά τα καταφέραμε. Τα παιδιά ήταν εξαιρετικά. Με δυο καταπληκτικά παιχνίδια με Βέλγιο στα ημιτελικά και την Πορτογαλία στον τελικό πήραμε το χρυσό (σ.σ. στο μπότσια). Ελπίζω και πιστεύω πως θα πάρουμε και άλλα. Στο μπότσια γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά εδώ και χρόνια. Έχουμε έναν άξιο προπονητή, τον Γιώργο Τζήμα. Η ομάδα είναι πολύ καλή πρώτα από όλα με τον Πολυχρονίδη, που είναι εξαιρετικός αλλά και τον γιό μου τον Νίκο και την Κορδαλή. Το μπότσια είναι ένα άθλημα που μοιάζει σαν μπιλιάρδο δαπέδου που χρειάζεται σκέψη σαν το σκάκι".
Για τον τρόπο που προσεγγίζουν οι κάτοικοι του Λονδίνου τους Παραολουμπιακούς Αγώνες, ο κ. Πανανός τόνισε: "Οι Άγγλοι έχουν πετύχει κάτι απίστευτο. Έχουν ευαισθησία και γνώση των αθλημάτων. Τα στάδια είναι κατάμεστα. Βράδυ 11 η ώρα, στο στίβο έριχναν μόνο τυφλοί σφαιροβόλοι και δεν είχε φύγει ούτε ένας θεατής από την θέση του".
Για την επιτυχία του γιού του στο μπότσια ο Άρης Πανανός δήλωσε: "Ο γιός μου έχει πρόβλημα με εγκεφαλική παράλυση, όμως εμείς έχουμε τον δικό μας τρόπο να επικοινωνούμε. Ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος, όπως άλλωστε και όλη η ελληνική αποστολή".
Για την βοήθεια που παρέχει το Κράτος, ο υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες τόνισε: "Πρέπει η πολιτεία να σκύψει πάνω από τα παιδιά. Να μας βοηθήσει να βγάλουμε τα ανάπηρα παιδιά από τα σπίτια. Αν είχαμε όσα έχουν οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί ή οι Καναδοί, θα πετυχαίναμε θαύματα. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες και χρειαζόμαστε βοήθεια".

Keywords
Τυχαία Θέματα