Μακελειό στο Αφγανιστάν

18:23 3/4/2013 - Πηγή: AEK365

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε δικαστήριο στη δυτική αφγανική πόλη Φάραχ λίγο πριν την έναρξη δίκης με κατηγορούμενους 15 Ταλιμπάν. Ένοπλοι μεταμφιεσμένοι σε στρατιώτες πραγματοποίησαν έφοδο στο συγκρότημα· δύο καμικάζι ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Τριάντα τέσσερις πολίτες και δέκα επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 90 άτομα, στην πλειονότητά τους άμαχοι, τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στο δικαστήριο της Φάραχ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας του δυτικού Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με

το Ιράν.

Στόχος της επίθεσης -την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν- ήταν η απελευθέρωση των 15 κρατούμενων που μεταφέρονταν στο δικαστήριο για τη δίκη, η οποία δεν είχε ακόμη ξεκινήσει όταν εισέβαλαν οι ένοπλοι. Οι κρατούμενοι Ταλιμπάν τελικώς δεν διέφυγαν.

Οι δράστες φορούσαν στρατιωτικές στολές και κινήθηκαν στο κέντρο της Φάραχ με οχήματα του στρατού, κατορθώνοντας έτσι να περάσουν από τα σημεία ελέγχου και να φθάσουν στο δικαστήριο. Δύο εξ αυτών ανατινάχθηκαν μέσα στο ένα όχημα και οι υπόλοιποι πήδηξαν έξω από το δεύτερο και έτρεξαν προς το δικαστήριο και το γραφείο του εισαγγελέα ανοίγοντας πυρ.

Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Ορισμένοι Ταλιμπάν οχυρώθηκαν σε παρακείμενα κτίρια και η μάχη συνεχίστηκε. Υπάλληλοι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι παγιδεύτηκαν στα γραφεία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα