«Μάχη» για το Mundovolley

16:31 9/2/2013 - Πηγή: AEK365

Σαράντα πέντε εθνικές ομάδες από τις πενήντα πέντε ομοσπονδίες που ανήκουν στην CEV, δήλωσαν συμμετοχή στα προκριματικά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα, σε άνδρες και γυναίκες, που θα ριχτούν στη μάχη τον Μάιο του 2013.

Η CEV ανακοίνωσε τον τρόπο πρόκρισης στα τελικά των Mundial που θα γίνουν

στην Πολωνία (ανδρών) και την Ιταλία (γυναικών). Οι δύο αυτές ομάδες θα αγωνιστούν χωρίς φυσικά να μετέχουν στην προκριματική διαδικασία, ενώ η Ευρώπη, πέρα από τα εισιτήρια των προκριματικών, θα «στείλει» ακόμα δύο ομάδες, τη νικήτρια και τη φιναλίστ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Στους άνδρες, μέσα από τα προκριματικά, θα βγουν έξι ομάδες και στις γυναίκες επτά. Αναλυτικά η διαδικασία των προκριματικών στην Ευρώπη:

- Ο πρώτος γύρος είναι προγραμματισμένος για τις 23-26 Μαϊου 2013 και σε αυτόν θα πάρουν μέρος 28 εθνικές ομάδες ανδρών και 29 γυναικών, που θα χωριστούν σε επτά ομίλους, βάσει -κυρίως- γεωγραφικών κριτηρίων. Από κάθε όμιλο, που θα γίνει σε μία έδρα, ο πρώτος της βαθμολογίας θα προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο, ενώ ο δεύτερος της βαθμολογίας, των ομίλων Α έως και F, θα πάει στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

- Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 2-6 Οκτωβρίου 2013, πάλι με τη μορφή τουρνουά στο οποίο θα μετέχουν οι δεύτεροι των ομίλων Α-F. Ο πρώτος, ο δεύτερος και υπό προϋποθέσεις ο τρίτος της βαθμολογίας θα συνεχίσουν στον τρίτο προκριματικό γύρο.

- Ο τρίτος προκριματικός γύρος θα γίνει 3-5 Ιανουαρίου 2014, με τη συμμετοχή 20 ομάδων, εκ των οποίων οι 12 θα μπουν σε αυτή τη φάση βάσει κατάταξης στην ευρωπαϊκή λίστα ως την 1η Γενάρη του 2013. Θα γίνουν 5 όμιλοι των 4 ομάδων. Στους άνδρες θα προκριθούν οι πρώτοι των ομίλων και ο καλύτερος δεύτερος, ενώ στις γυναίκες οι πέντε πρώτοι και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι.

Οι όμιλοι στον πρώτο προκριματικό γύρο

ΑΝΔΡΕΣ
Α' όμιλος: Κροατία, Ολλανδία, Βοσνία, Αζερμπαϊτζάν
Β' όμιλός: Σλοβενία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Μολδαβία
C' όμιλος: Εσθονία, Λετονία, Λευκορωσία, Δανία
D' όμιλος: Βέλγιο, Αυστρία, Ρουμανία. Β. Ιρλανδία
E' όμιλος: Σουηδία, ΕΛΛΑΔΑ, Νορβηγία, Ισλανδία
F' όμιλος: ΠΓΔΜ, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία
G' όμιλος: Κύπρος, Λουξεμβούργο, Σκωτία, Σαν Μαρίνο
*Οι πρώτες χώρες κάθε ομίλου είναι οι διοργανωτές των αγώνων

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Α' όμιλος: Μαυροβούνιο, Κροατία, Βοσνία, ΠΓΔΜ
Β' όμιλός: Λευκορωσία, Ισραήλ, Φινλανδία, Δανία
C' όμιλος: Βέλγιο, Πορτογαλία, Ελβετία, Β. Ιρλανδία
D' όμιλος: Ουκρανία, Ουγγαρία, Αλβανία, Μολδαβία
E' όμιλος: Σλοβακία, ΕΛΛΑΔΑ, Αυστρία, Λιχτενστάιν
F' όμιλος: Λετονία, Εσθονία, Ισλανδία, Λιθουανία
G' όμιλος: Μάλτα, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Σκωτία, Σαν Μαρίνο
*Οι πρώτες χώρες κάθε ομίλου είναι οι διοργανωτές των αγώνων

Keywords
Τυχαία Θέματα