«Λιοντάρια» και στην Ουκρανία!

00:12 6/4/2012 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΜΕΤΑΛΙΣΤ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ. ΛΙΣ 1-1 (1-2 το πρώτο ματς)

ΓΗΠΕΔΟ: Μέταλιστ Στάντιον

Τεράστια πρόκριση μέσα στην Ουκρανία για την Σπόρτινγκ. Τα «Λιοντάρια» έμειναν στο 1-1 με την Μέταλιστ και σε συνδυασμό με τη νίκη απο το πρώτο ματς στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» (2-1) πέρασαν στα ημιτελικά όπου εκεί θα αντιμετωπίσουν την Αθλέτικ Μπιλμπάο. «Μονόλογος» των Ουκρανών ήταν το πρώτο μέρος, ωστόσο

τα «Λιοντάρια»... δάγκωσαν στο φινάλε του 45λεπτου. Στο 3' η Μέταλιστ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Εντμάρ, ενώ στο 12' ο Κριστάλδο με το κεφάλι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πατρίτσιο. Την μεγαλύτερη ευκαιρία τους την έχασαν οι γηπεδούχοι πάντως στο 32' όταν ο Τάισον πέρασε τον Πόλγκα αλλά πλάσαρε πάνω στον Πατρίσιο. Τελικά αυτή που σκόραρε στο ματς ήταν η Σπόρτινγκ, η οποία στο 44' με κεφαλιά του Φαν Βόλφσβινκελ. Στην επανάληψη η Μέταλιστα μπήκε... φουριόζα και έψαξε τα δύο γκολ που θα στείλουν το ματς στην παράταση. Το ένα το βρήκε στο 57' όταν ο Ντέβιτς «έσπασε» την μπάλα με το κεφάλι στον Κρισάλδο και ο Αργεντινός με πλασέ έκανε το 1-1. Έξι λεπτά αργότερα οι Ουκρανοί κέρδισαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Ξαντάο στον Ντέβιτς αλλά ο Κλέιτον Ξαβιέ δεν μπόρεσε απο τα 11 βήματα να νικήσει τον Πατρίσιο. Η Μέταλιστ πίεσε αρκετά απο εκεί και πέρα, ωστόσο η Σπόρτινγκ κράτησε αυτό το 1-1 και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

ΜΕΤΑΛΙΣΤ: Γκοριαΐνοφ, Μπερεζόφτσουκ, Βιγιάγκρα, Πσενίτσνικ (85' Μπλάνκο), Κλέιτον, Ομπράντοβιτς, Εντμάρ (45' Ντέβιτς), Σόσα, Τόρες (71' Μάρλος), Κριστάλδο, Τάισον.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. : Πατρίσιο, Πόλγκα, Περέιρα, Ινσούα, Ξαντάο, Σχάαρς, Ιζμαΐλοφ, Καπέλ (82' Εβάλντο), Φερνάντες (60' Νέτο), Μάρτινς (73' Αντρέ Σάντος), Φαν Βολφσβίνκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα