«Λειτουργεί μόνος του ο Κορωνάκης»

19:56 29/6/2012 - Πηγή: AEK365

Με γραπτή του δήλωση, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦΗ, Ματθαίος Πουλινάκης, τα έβαλε με τον Σήφη Κορωνάκη.

Αναλυτικά:

«Στην σύντομή μου διαδρομή στον ΟΦΗ ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής δεν τοποθετήθηκα ποτέ επίσημα και αυτό εκλήφθηκε μάλλον για κάποιους ως αδυναμία, με αποτέλεσμα ορισμένοι να το εκμεταλλευτούν, αλλά σήμερα νιώθω την ανάγκη να πω κάποια πράγματα μήπως και μπει μια... τελεία στον κατήφορο της ομάδας. Πρώτα, όμως, θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη

από τον κόσμο του ΟΦΗ για το γεγονός ότι ήμουν μέλος σε μια Διοικούσα Επιτροπή που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ανίκανη να κάνει, έστω και τα στοιχειώδη πράγματα για την ομάδα.

Δέχτηκα να συμμετέχω στη Διοικούσα Επιτροπή, έπειτα από προτροπή του Σήφη Κορωνάκη και με κάποιες σημαντικές προϋποθέσεις. Η μια ήταν να βάζαμε όλα τα μέλη από ένα σημαντικό ποσό για να μπορέσει ο ΟΦΗ να σταθεί κάπως στα πόδια του, η δεύτερη για να προετοιμάσουμε την διάδοχη κατάσταση μέσα από ενότητα, σύμπλευση απόψεων και σκληρή δουλειά, αφού είχαμε να αντιμετωπίσουμε την αδειοδότηση και όλα αυτά τα παλιά χρέη που «στραγγάλιζαν» την ΠΑΕ και η τρίτη να σχεδιάσουμε ένα τριετές πλάνο με χαμηλό μπάτζετ, εκχωρήσεις, ανεύρεση νέων οικονομικών πόρων και την κατάλληλη αξιοποίηση του brand name του ΟΦΗ για να οδηγήσουμε τον σύλλογο στην οικονομική εξυγίανση.

Ξέραμε πού μπαίναμε και κανείς δεν μας έβαλε με το ζόρι. Γνωρίζαμε την τραγική κατάσταση αλλά αποφασίσαμε να κάνουμε την προσπάθεια γιατί εκείνη την εποχή δεν μπορούσε να γίνει και κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό.

Από τις προϋποθέσεις που θέσαμε δεν τηρήθηκε καμία. Χρήματα έβαλαν ελάχιστα άτομα, και ένας από αυτούς κι εγώ, γεγονός που δεν ήθελα να δημοσιοποιήσω, αλλά πρόλαβε και το έκανε ο κ. Σήφης Κορωνάκης, αλλά ακόμα και γι' αυτό κατηγορήθηκα από εκείνον.

Η πιο σημαντική όμως προϋπόθεση, που επίσης ουδέποτε τηρήθηκε ήταν η σύμπνοια και η ενότητα που είχα θέσει ως όρο απαράβατο για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, έστω και σε ελάχιστο βαθμό, στις τεράστιες υποχρεώσεις που είχε η ΠΑΕ. Ο κ. Πρόεδρος, από την δεύτερη κιόλας ημέρα που ανέλαβε, ήθελε να ανοίξει πόλεμο κατά των παλαιών παραγόντων. Ήμουν και είμαι ενάντια σε αυτή την τακτική γιατί ναι μεν μπορεί να έγιναν μεγάλα λάθη στο παρελθόν, αλλά δεν γίνεται να «πυροβολείς» με τέτοιο τρόπο ανθρώπους που, παρά τα λάθη τους, έχουν προσφέρει πολλά στο σωματείο. Αυτά γίνονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες μιας Γενικής Συνέλευσης και όχι μέσω... καφενείων.

Το γυαλί ράγισε γρήγορα με αποκορύφωμα τις ημέρες που ήμασταν στην Αθήνα και συζητούσαμε με τον κ. Ευαγγελάτο για τις 11 υποθέσεις παικτών που εκπροσωπούσε. Ο κ. Πρόεδρος, αντί να μείνει μαζί μας, επέστρεψε στο Ηράκλειο μόνο και μόνο για να παρουσιαστεί σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ την επόμενη ημέρα μάθαμε για την είσοδο τριών νέων μελών στην διοικούσα χωρίς καν να έχουμε ειδοποιηθεί. Είσοδος μελών παράνομη 100% γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο με αίτημα του μετόχου Νίκου Τσαμπουράκη. Αίτημα που

Keywords
Τυχαία Θέματα