A1 | Μαραγκός: "Όνειρό μου το NBA"

Ταλαντούχος, συγκροτημένος μα πάνω από όλα αποφασισμένος να μην αφήσει κανέναν να του στερήσει το όνειρο του NBA, o Πάρης Μαραγκός μιλάει στο superbasket.gr για την Αμερική, τον δάσκαλο Ομπράντοβιτς, τον Ιβκοβιτς και την Εθνική ομάδα.

Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει και ο Πάρης Μαραγκός, γιος του Νίκου Μαραγκού που πρωταγωνίστησε στο ελληνικό μπάσκετ με την φανέλα

του Πανελληνίου και ήταν προπονητής και του Ιωνικού Νικαίας, δεν θα μπορούσε παρά να έχει το μικρόβιο της πορτοκαλί θεάς ριζωμένο μέσα του.

Ο Πάρης Μαραγκός, αποφάσισε σε ηλικία μόλις 17 χρονών να αφήσει την Ελλάδα, τον Παναθηναϊκό για να ζήσει το όνειρό του στην Αμερική. Ετσι το ελληνικό μπάσκετ θα έχει από την επόμενη χρονιά ακόμη έναν σπουδαίο εκπρόσωπο στο ΝCAA, τον ταλαντούχο Πάρη Μαραγκό.

Ο 19χρονος σέντερ/φόργουορντ, με θητεία στο εφηβικό τμήμα του Παναθηναϊκού αλλά και στην ανδρική ομάδα, θα αγωνίζεται από τη σεζόν 2012-13 στο George Washington colonials, ένα από τα πιο ανταγωνιστικά κολέγια στις ΗΠΑ και μιλώντας στο superbasket.gr, τόνισε τις διαφορές που έχει εντοπίσει ως τώρα στην νοοτροπία των Αμερικανών και την αντίστοιχη των Ελλήνων.

"Στην Αμερική δίνουν πολύ μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια. Δηλάδη έβλεπα παιδάκια 7-8 χρονών να κάνουν σοβαρές ασκήσεις. Δεν ισχύει η νοοτροπία που έχουν πολλές ακαδημίες ότι «πάρε την μπάλα και παίξε", αλλά τους έλεγαν θα κάνεις "αυτό" μέχρι να το μάθεις και μετά προχωράνε στο επόμενο βήμα. Προσέχουν πάρα πολύ την λεπτομέρεια, γι’ αυτό βγαίνουν και αυτοί οι παίκτες. Η νοοτροπία τους βασίζεται στην προπόνηση. Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι οι παίκτες περιμένουν την ώρα της προπόνησης, βέβαια σ’ αυτό φταιεί και το θέμα της εκπαίδευσης που δεν αφήνει τον απαραίτητο χρόνο στα παιδιά.
Αντίθετα στην Αμερική είναι διατεθειμένοι να ξυπνήσουν και 5.30 το πρωί για να κάνουν προπόνηση. Το έκανα και εγώ αυτό, επειδή το πρόγραμμα του high school ήταν πολύ αυστηρό. Ξυπνούσα και εγώ και άλλα παιδιά στις 5:30 το πρωί, πηγαίναμε για τρέξιμο ή για βάρη. Είναι κάτι που το θέλουν... Αν τους δώσεις ένα κίνητρο, τότε θα το κάνουν. Τα αθλητικά σχολεία είναι πολύ καλή ιδέα. Κι εγώ πήγαινα σε αθλητικό γυμνάσιο, αλλά το κράτος δεν τα χρηματοδοτεί", είπε αρχικά.

-Έφυγες για τις ΗΠΑ σε ηλικία μόλις 17 ετών. Πώς πήρες μια τόσο δύσκολη απόφαση;

"Σκεφτόμουν από καιρό την Αμερική και το ΝΒΑ. Εβλεπα ότι από τον πρώτο χρόνο που έπαιξα στο εφηβικό πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό, μπορούσα να κάνω την διαφορά. Την δεύτερη χρονιά μου στους έφηβους, βγήκα πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και σκέφτηκα "ποιος ο λόγος να κάτσω δύο χρόνια ακόμα; Τι έγω να κερδίσω από όλο αυτό";
Τότε ήταν που πήγα στην αντρική ομάδα του Παναθηναϊκού. Η νοοτροπία όμως που υπήρχε, και δεν έδιναν εύκολα χρόνο συμμετοχής σε πιο νεαρούς παίκτες, ήταν δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Κάτι που τώρα αλλάζει στην Ελλάδα και γι’ αυτό… God Bless Ιβκοβιτς! Ο Ιβκοβιτς αυτό έκανε έδωσε στους νέους παίκτες χρόνο συμμετοχής και τους βοήθησε
Keywords
Τυχαία Θέματα