Λάμπαρντ: «Με σεβασμό και πειθαρχία»

16:48 19/3/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Φρανκ Λάμπαρντ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης εν όψει των δύο αναμετρήσεων της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τοποθετήθηκε για αρκετά θέματα.

«Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και πειθαρχημένοι για να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να σεβόμαστε τις εθνικές ομάδες που είναι μικρότερης δυναμικότητας από την Αγγλία και να προσέχουμε πάρα πολύ. Κόντρα στο Σαν Μαρίνο θα πρέπει να επιδείξουμε τον επαγγελματισμό μας και να πάρουμε το ματς, ενώ το Μαυροβούνιο πρέπει να το προσέξουμε περισσότερο, λόγω και των μεταξύ μας

αναμετρήσεων στο πρόσφατο παρελθόν» σχολίασε αρχικά ο άσος της Τσέλσι, για να μιλήσει για τον αναγκαστικό αποκλεισμό του Ρίο Φέρντιναντ:

«Λυπήθηκα πολύ για τον Ρίο, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν έχεις πατήσει τα 30 χρόνια, τότε οφείλεις να διατηρείς τον εαυτό σου πολύ διαφορετικά και πιο προσεκτικά. Εγώ πιστεύω στις δυνατότητες όλων των διεθνών ποδοσφαιριστών και στην ομάδα και κάτι τέτοιες εξελίξεις, μας κάνουν ακόμα πιο προσεκτικούς και συγκεντρωμένους. Είναι κρίμα, πάντως, για τον Ρίο, αφού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις τη φετινή σεζόν και ήταν πολύ σταθερός».

Για το ενδεχόμενο να μπει και αυτός στο κλαμπ των Άγγλων 100άρηδων, τόνισε: «Εγώ κοιτάω κάθε ματς ξεχωριστά και χαίρομαι κάθε φορά που παίζω με τη φανέλα με το εθνόσημο. Είδα τους Στίβεν Τζέραρντ και Άσλεϊ Κόουλ να συμπληρώνουν 100 συμμετοχές με την εθνική ομάδα και είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό και ασφαλώς θέλω να το βιώσω κι εγώ».

Καταλήγοντας, μίλησε και για την απόφαση του Μάικλ Όουεν να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου: «Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και ένας από τους καλύτερους συμπαίκτες. Αν δεν είχε τόσα πολλά προβλήματα τραυματισμών, θα μπορούσε να έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σκοραρίσματος. Θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα