Κυλιέται στο αίμα η Συρία

11:16 16/11/2011 - Πηγή: AEK365

Δεν έχουν τέλος οι αιματοχυσίες στη Συρία από την στιγμή της εξέγερσης με δεκάδες ανθρώπους να πεθαίνουν κάθε μέρα από τα πυρά του στρατού. Ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη, ενώ σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 3.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της εξέγερσης.

Σήμερα, Τετάρτη, ο Αραβικός Σύνδεσμος πρόκειται να επικυρώσει την αποπομπή της Συρίας από αυτον, σε μία προσπάθεια να αυξήσουν τις πιέσεις προς τον Μπασάρ αλ Άσαντ να διατάξει τον τερματισμό της αιματηρής καταστολής των

αντικυβερνητικών διαδηλωτών και να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρυθμίσεις που θα ικανοποιούν τους εξεγερμένους.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης στρατιώτες που έχουν αυτομολήσει επιτέθηκαν εναντίον συγκροτήματος των υπηρεσιών Πληροφοριών στα περίχωρα της Δαμασκού, στην πρώτη μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον σημαντικού στόχου των υπηρεσιών ασφαλείας του συριακού καθεστώτος από την έναρξη της εξέγερσης. Σύμφωνα με τις πηγές των αντικαθεστωτικών, ακολούθησαν συγκρούσεις και ελικόπτερα περικύκλωσαν την περιοχή της επίθεσης. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και η περιοχή της επίθεσης δεν είναι προσβάσιμη.

Άραβας αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε δηλώνει ότι οι επιθέσεις των αντικαθεστωτικών δυνάμεων εναντίον των συριακών δυνάμεων ασφαλείας έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες δέκα ημέρες, αν και διατηρείται η συνοχή στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.

Οι συριακές αρχές επιρρίπτουν σε «ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις» την εξέγερση και δηλώνουν ότι 1.100 μέλη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της εξέγερσης.

Πιέσεις για τερματισμό της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων ασκεί και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν -πρώην σύμμαχος του Αλ Άσαντ. Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος AKP, ο Τ.Ερντογάν ζήτησε από τη συριακή κυβέρνηση «η οποία βρίσκεται τώρα στην κόψη του ξυραφιού, να γυρίσει από το χείλος του γκρεμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα