«Κράξιμο» σε Αμπράμοβιτς για Ντι Ματέο

15:40 21/11/2012 - Πηγή: AEK365

Με το σφύριγμα της λήξης του παιχνιδιού στο Τορίνο όπου η Τσέλσι μόλις είχε χάσει από την Γιουβέντους με 3-0, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αποφάσισε να απολύσει τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο και έτσι από το πρωί ο Ιταλός τεχνικός αποτελεί παρελθόν από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης με την κριτική που ασκείται στον Ρώσο μεγιστάνα να είναι σκληρή.
Διαβάστε παρακάτω πώς σχολίασαν άνθρωποι του αγγλικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο την απόλυση του Ντι Ματέο
Πάρντιου (προπονητής Νιούκαστλ): "Είναι μια απόφαση που αποδεικνύει πόσο επισφαλείς είμαστε σαν προπονητές στην Πρέμιερ

Λιγκ, ώστε τίποτα να μην θεωρείται δεδομένο. Το σοκ που έχει προκαλέσει στους οπαδούς και στα μίντια θα έπρεπε να πει κάτι στον ιδιοκτήτη του συλλόγου, διότι -αν θυμάμαι καλά- αυτός είναι ο ένατος προπονητής που αλλάζει. Απλώς δεν είναι δίκαιο. Από όσο καταλαβαίνω ο Ντι Ματέο δεν έκανε κανένα λάθος. Η φιλοσοφία του ήταν να αλλάξει την εικόνα της ομάδας -αυτό δεν συμβαίνει εν μία νυκτί- και κατάφερε να κερδίσει δύο τρόπαια σε έξι μήνες. Είναι απίστευτο...".
Λίνεκερ (παλαίμαχος επιθετικός): "Ο Ντι Ματέο απολύθηκε. Ο αυτοκράτορας Ρομάν αστόχησε για μια ακόμη φορά".
Φέρντιναντ (στόπερ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): "Είναι τρέλα".
Στιούαρτ (πρώην παίκτης του κρίκετ, οπαδός της Τσέλσι): "Αστεία απόφαση να διώχνεις ένα προπονητή που έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο Αγγλίας. Η σταθερότητα στον δικό μας σύλλογο είναι κάτι που οφείλεται στον προπονητή μας. Μην το υποτιμάμε ποτέ αυτό".
Λουίς Σαχά (επιθετικός Σάντερλαντ): "Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι απολύθηκε μετά από τέτοιο ρεκόρ. Ειδικά από την στιγμή που είχε να αντιμετωπίσει δυο σκάνδαλα με τον Τέρι. Πολύ σκληρό".
Τζον Χάρτσον (ασίσταντ κόουτς Εθνικής Ουαλίας): "Τώρα απομένει να πάρει τον Μαρκ Χιούζ. Αν συμβεί αυτό, τότε θα βγάλω πάλι μαλλιά".
Ιμον Χολμς (παρουσιαστής τηλεόρασης, φίλος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): "Το πρόβλημα στην Τσέλσι δεν είναι ο προπονητής. Φαίνεται πως είναι ο ιδιοκτήτης".
Μπεν Εϊνσλι (Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα): "Άσχημη είδηση η αποχώρηση του Ντι Ματέο. Και να φανταστεί κανείς ότι ήταν ο άνθρωπος που έκανε πραγματικότητα το όνειρο του Αμπράμοβιτς. Τι θα επακολουθήσει;".

Τα επιτεύγματα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο στις 262 μέρες που βρέθηκε στον πάγκο της Τσέλσι
Τρόπαια: Ένα Κύπελλο Αγγλίας και ένα Τσάμπιονς Λιγκ.
Παιχνίδια (σύνολο): 42 (21 πέρυσι και 21 φέτος). Κέρδισε 24, έφερε εννέα ισοπαλίες και ηττήθηκε εννέα φορές.
Πρωτάθλημα (23 ματς): 12 νίκες, έξι ισοπαλίες, πέντε ήττες.
Τσάμπιονς Λιγκ (11 ματς): Εξι νίκες, τρεις ισοπαλίες (συμπεριλαμβανομένου του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, που τελείωσε 1-1 στο 90λεπτο), δύο ήττες.
Κύπελλο: Τέσσερις νίκες σε τέσσερα ματς.
Λιγκ Καπ: Δύο νίκες σε δύο ματς.
Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ: Ηττα με 4-1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Κομιούνιτι Σιλντ: Ηττα με 3-2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα