Α ΕΣΚΑ | Καραμπάτος: "Τίποτα δεν είναι εύκολο"

Ο Σπόρτιγκ επικράτησε του Πανελληνίου με 86-56 για την 7η αγωνιστική της Α΄ ΕΣΚΑ, πήρε την πέμπτη του συνεχόμενη νίκη και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το superbasket.gr μίλησε με τον 18χρονο ταλαντούχο φόργουορντ Στέφανο Καραμπάτο, ο οποίος αγωνίζεται και στο εφηβικό τμήμα του Σπόρτιγκ.

Καταφέρατε να νικήσετε άνετα, αλλά στο πρώτο ημίχρονο (35-29) ο Πανελλήνιος σάς κόντραρε...

"Υποτιμήσαμε το παιχνίδι στην αρχή, είπαμε

να μπούμε δυνατά να καθαρίσουμε το παιχνίδι να δείξουμε την διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Παρόλα αυτά ήμασταν κακώς πολύ χαλαροί. Στο ημίχρονο οι οδηγίες του κόουτς μάς αφύπνισαν και μπήκαμε πιο αποφασισμένοι να τελειώσουμε το ματς και να πάμε παρακάτω, κάνοντας, όσο γινόταν, συντήρηση δυνάμεων".

Αγωνίζεσαι στο εφηβικό αλλά και στο ανδρικό τμήμα της ομάδας. Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεις προπόνηση και αγώνες εφηβικού και ανδρικού τμήματος μαζί;

"Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί είναι πολλές οι ώρες προπόνησης. Εκτός αυτού όμως, υπάρχει και η εξτρά επιβάρυνση της σχολής που βρίσκομαι (Γυμναστική Ακαδημία), οπότε αρχικά τώρα στο πρώτο εξάμηνο είναι πολλές οι ώρες που πρέπει να βρίσκομαι στην σχολή και αναγκαστικά τρέχω από την σχολή στις προπονήσεις. Υπάρχει όμως θέληση και προσπάθεια για βελτίωση".

Είναι τεράστια η διαφορά μεταξύ εφηβικού και αντρικού; Μπορούν οι παίκτες του εφηβικού τμήματος στο μέλλον να πάρουν μία θέση στην ανδρική ομάδα;

"Σχετικά με το δικό μας εφηβικό, γίνεται μία καλή προσπάθεια με τον κόουτς (σ.σ Σεραφείμ Παπάνογλου). Δεν θεωρώ ότι είναι χαοτική η διαφορά, απλά υπάρχει ποιοτική διαφορά στη δύναμη, τις φυσικές ικανότητες και το θέμα αντίληψης στο μπάσκετ. Πρέπει να σκέφτεσαι πιο εύκολα και να αντιδράς πολύ πιο γρήγορα".

Πιστεύεις πως παίρνεις τα απαραίτητα εφόδια από την ανδρική ομάδα;

"Εχω την τύχη να έχω έμπειρους παίκτες δίπλα μου όπως ο Παπάνογλου, ο Κλήμης, ο Τσεκούρας, ο Γκίκας και ο Ενεζλης. Είναι μεγαλύτεροι από εμένα και ηλικιακά και σε θέμα εμπειρίας. Με βοηθάνε όλοι είτε με οδηγίες, είτε μέσω του παιχνιδιού να καταλάβω καλύτερα μερικά πράγματα".

Αντιμετωπίσατε τον ιστορικό Πανελλήνιο, ο οποίος αγωνίζεται με έφηβους…

"Ο Πανελλήνιος δεν αξίζει να είναι εκεί πού είναι. Μέχρι πριν από δύο τρία χρόνια πρωταγωνιστούσε στην Α1 και είχε φτάσει ως και το Φάιναλ Φορ του Eurocup. Λόγω οικονομικών προβλημάτων, τους άγγιξε και αυτούς η κρίση, οπότε αναγκαστικά κατέβασαν το εφηβικό τμήμα".

Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεστε την Κηφισιά. Θεωρείς πως θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι;

"Τίποτα δεν είναι εύκολο, μέχρι να το αποδείξουμε στο παρκέ. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί, να δουλέψουμε κάποια πράγματα όλη την εβδομάδα και να παρουσιάσουμε κάτι καλό".

Keywords
Τυχαία Θέματα