Δραματικές στιγμές στη Γαλλία: Ομηρία θρίλερ σε live μετάδοση (ΦΩΤΟ+VIDEO)

10:55 9/1/2015 - Πηγή: AEK365

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo στη Γαλλία καθώς πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την καταδίωξη οχήματος στην περιοχή 13 χλμ βορειοανατολικά του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκωλ, ενώ οι δύο μακελάρηδες φέρονται να πήραν και ομήρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όμηροι έχουν απαχθεί από εταιρεία στην πόλη Νταμαρτέν,

βορειο-ανατολικά του Παρισιού, κοντά στην περιοχή των ερευνών για τον εντοπισμό των αδερφών που σκόρπισαν τον θάνατο στο Παρίσι.
Περισσότεροι από 80.000 αστυνομικοί κυνηγούν τους δράστες με την καταδίωξη να λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στο αυτοκινητόδρομο Α2.
Νωρίτερα, οι δύο δράστες έκλεψαν ένα αυτοκίνητο στην περιοχή Oise και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα Peugeot 206.
Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα και όπως μεταδίδει η Le Monde, ακούστηκαν πυροβολισμοί και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελικόπτερα της αστυνομίας. Μάλιστα, ο άντρας ανέφερε πως οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν σε παράθυρα και να μείνουν στα σπίτια τους ή στους χώρους εργασίας τους.

Αναλυτής μιλώντας στο RTL είπε: "Στόχος των μακελάρηδων δεν είναι να σώσουν τη ζωή τους. Είναι να σκοτωθούν με έναν εντυπωσιακό τρόπο".

Σύμφωνα με τη Le Parisien, υπάρχουν πληροφορίες για 2 νεκρούς και 20 τραυματίες από την ανταλλαγή πυρών με τους δράστες. Πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι εξελίξεις είναι συγκλονιστικές, επί της ουσίας όλος ο πλανήτης αυτή την ώρα παρακολουθεί live ένα θρίλερ με τους μακελάρηδες του Charlie Hebdo να σκοτώνουν αδιακρίτως!

Οι δύο ύποπτοι τζιχαντιστές εντοπίσθηκαν στην πόλη Νταμαρτέν-αν-Γκελ, όπου τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει συλληφθεί όμηρος, δήλωσε αστυνομική πηγή. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ επιβεβαιώνει ότι αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην κωμόπολη Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το επίκεντρο των ερευνών. "εχουμε ενδείξεις για την παρουσία εκεί των τρομοκρατών που θέλουμε συλλάβουμε", δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι. Πέντε ελικόπτερα υπερίπτανται της γαλλικής κωμόπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Figaro, οι ύποπτοι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο Renault Clio και έκλεψαν ένα όχημα μάρκας Peugeot. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη.

Η Le Parisien και άλλα γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι νεκροί είναι δύο, ενώ Reuters και CNN μιλούν για ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες.

Οι δύο άκρως επικίνδυνοι δράστες έχουν ταμπουρωθεί μέσα σε εταιρεία στη Νταμαρτέν και κρατούν ομήρους. Ολες οι δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας σπεύδουν στην περιοχή.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Παρισιού διαψεύδει την πληροφορία που μεταδόθηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με την οποία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών στο Νταμαρτέν-αν-Γκελ.

Το σημείο όπου είναι σε εξέλιξη η ομηρία-θρίλερ είναι η εκτυπωτική εταιρεία CTD στο Près Boucher στην επαρχία Dammartin en Goele.

Πανικός και στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ - Εχουν κλείσει δύο από τους τέσσερις αεροδιαδρόμους - Πτήσεις δεν προσγειώθηκαν

Η αστυνομία απευθύνει δραματική έκκληση προς τους κατοίκους της περιοχής όπου βρίσκονται οι μακελάρηδες: Μείνετε κλεισμένοι στα σπίτια σας

Ενας άνθρωπος είναι όμηρος στα χέρια των αδελφών Κουασί, ανακοίνωσε πηγή της αστυνομίας, σε τυπογραφείο που βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της πόλης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων BA του Παρισιού. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια καταδίωξης κλεμμένου οχήματος στο οποίο επέβαιναν δύο ύποπτοι. Νωρίτερα, σε άλλη πόλη της περιοχής, οι δύο ύποπτοι έκλεψαν αυτοκίνητο Peugeot 206. Η γυναίκα οδηγός του οχήματος αναγνώρισε τους αδελφούς Κουασί.

Γύρω από το κτήριο, όπου έχουν ταμπουρωθεί οι μακελάρηδες, έχει αναπτυχθεί ένας «ατσαλένιος» αστυνομικός κλοιός, όπως χαρακτηριστικά γράφουν ξένα ΜΜΕ

Η Γαλλία ζει δραματικές ώρες - Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και όλοι προσεύχονται να μην υπάρξουν άλλα θύματα στην ιστορία μίσους που ξεκίνησαν οι τζιχαντιστές με την εν ψυχρώ εκτέλεση ανθρώπων μέσα στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον αριθμό των ομήρων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν, επικαλούμενος δικές του πληροφορίες, επισημαίνει ότι οι δράστες κρατούν όχι έναν αλλά πολλούς ομήρους. Πρόκειται για μία πολύπλοκη επιχείρηση, δήλωσε.

Οι δημοσιογράφοι της Charlie Hebdo που είχαν τραυματιστεί σοβαρά, διέφυγαν τον κίνδυνο και αναρρώνουν, σύμφωνα με την "Le Figaro". Το δυναμικό της "Charlie Hebdo" που επέζησε της σφαγής, μετέβη σήμερα στα γραφεία της Liberation για να προετοιμάσει το επόμενο φύλλο της εφημερίδας που θα κυκλοφορήσει την επόμενη Τετάρτη. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας έξω από το κτίριο της αριστερής εφημερίδας.

Θα πεθάνουμε σαν μάρτυρες, φώναξαν οι μακελάρηδες στους διαπραγματευτές.

«Η Γαλλία είναι σε κατάσταση σοκ», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ απευθυνόμενος στο γαλλικό λαό. «Αυτό ξέρουν οι αστυνομικοί, αυτό ξέρουν οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις. Η Γαλλία είναι σε κατάσταση σοκ από τη στιγμή που οι δράστες δεν έχουν ακόμα συλληφθεί. Και αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη».

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιος ο εντοπισμός των δύο καταζητούμενων δραστών της επίθεσης στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι σε βιομηχανική μονάδα της βόρειας Γαλλία, όπου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές βρίσκεται σε εξέλιξη υπόθεση ομηρίας.
"Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι αυτά τα δύο άτομα βρίσκονται μέσα σε αυτό το κτίριο", δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό iTELE ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.
Οι δύο αδελφοί Κουασί, γάλλοι υπήκοοι αλγερινής καταγωγής, διαφεύγουν τη σύλληψη μετά την επίθεση με τους 12 νεκρούς στην εφημερίδα και σύμφωνα με την αστυνομία είναι "οπλισμένοι και επικίνδυνοι".
Νωρίτερα σήμερα, πηγή της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος είναι όμηρος στα χέρια των αδελφών Κουασί σε τυπογραφείο που βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της πόλης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά του Παρισιού. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια καταδίωξης κλεμμένου οχήματος στο οποίο επέβαιναν δύο ύποπτοι.

Οι γάλλοι τζιχαντιστές αδελφοί Κουασί κρατούν έναν όμηρο σε τυπογραφείο, όπου έχουν οχυρωθεί από το πρωί, στην πόλη Νταμαρτέν-αν-Γκέλ, βόρεια του αεροδρομίου Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή στους δημοσιογράφους. Καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί για το πρόσωπο που κρατείται όμηρος. Το τηλεοπτικό δίκτυο iTELE μετέδωσε την πληροφορία ότι πρόκειται για γυναίκα. Ωστόσο η οικογένεια ενός 27χρονου υπαλλήλου της εταιρείας δεν έχει μάθει νέα του εδώ και ώρες και εικάζεται ότι ίσως και να είναι αυτός ο όμηρος.

Η Νταμαρτέν θυμίζει πόλη-φάντασμα: όλοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, κανένα μαγαζί δεν έχει μείνει ανοιχτό.

H οικογένεια του Μισέλ Καταλάνο, υπεύθυνου της εκτυπωτικής εταιρείας Creation Tendance et Decouverte, εκφράζει την ανησυχία της για την τύχη του ιδιοκτήτη καθώς δεν έχει νέα του από σήμερα το πρωί.

Τριακόσια μέτρα από την εκτυπωτική εταιρεία όπου οι δύο δράστες κρατούν έναν όμηρο, υπάρχει το δημοτικό σχολείο "Henri Dunant", οι μαθητές του οποίου είναι οχυρωμένοι στο κτίριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Figaro", στο κτίριο υπάρχει και νηπιαγωγείο.

"Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει νεκρός, ούτε τραυματίας", σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας.

Το France 2 μεταδίδει ότι ο όμηρος είναι άντρας και 26 ετών

Οσον αφορά τους αδερφούς Κουασί, η καταδίωξή τους εισέρχεται στην τελική φάση, με επίλεκτες δυνάμεις της χωροφυλακής να τους περικυκλώνουν στην Νταμαρτέν αν Γκελ, μια μικρή πόλη περίπου 40 χλμ. βορειοανατολικά του Παρισιού. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για τη σφαγή 12 ανθρώπων στην εφημερίδα Σαρλί Εμπντό προχθές Τετάρτη, την πιο αιματηρή επίθεση αυτού του είδους στη Γαλλία τα τελευταία πενήντα χρόνια. Το υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε τους κατοίκους αυτής της κοινότητας 8.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται περίπου είκοσι χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο Ρουασί, να παραμείνουν στα σπίτια τους. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ελεύθεροι σκοπευτές.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα