Κορυφαίοι οι οπαδοί των Ιρλανδών

19:17 1/7/2012 - Πηγή: AEK365

Η χώρα τους απογοήτευσε αγωνιστικά, μιας και δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα βαθμό κόντρα σε Ισπανία, Ιταλία και Κροατία. Δυστυχώς η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι είχε για αντιπάλους το ζευγάρι του τελικού. Ωστόσο, οι φίλαθλοι της έδωσαν ρεσιτάλ. Οι Ιρλανδοί παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα τους, ταξίδεψαν κατά πολλές χιλιάδες στην Πολωνία, όπου διεξήχθη ο όμιλος τους.

Ηταν οι περισσότεροι εκδρομείς σε αυτό το EURO και μάλιστα οι μόνοι που έστησαν ειδικά κάμπινγκ, όπου διέμειναν μαζικά. Και όμως παρά τον μεγάλο όγκο

τους, κανείς δεν προκάλεσε το παραμικρό πρόβλημα. Υποστήριξαν την χώρα τους με όλη τη δύναμη τους και ενδεικτικό είναι το ότι μετά το 4-0 από την Ισπανία, τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο τους πολύ πιο δυνατά από τους νικητές.

Γι αυτούς και άλλους πολλούς λόγους η UEFA τους ανακήρυξε ως τους καλύτερους της διοργάνωσης και ο ίδιος ο Μισέλ Πλατινί σκοπεύει να τους παραδώσει το ειδικό αυτό βραβείο που μόνο ασήμαντο δεν είναι και λέει πολλά για την ιδιοσυγκρασία αυτού του ιδιαίτερου λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα