Κοντονής: Δεν υπάρχει καμία σκιά για το αυτοδιοίκητο

14:15 29/4/2015 - Πηγή: AEK365

Για ειλικρινή και παραγωγική συζήτηση με τον Τζιάνι Ινφαντίνο έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού, μετά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της UEFA και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει καμία σκιά για το αυτοδιοίκητο.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, δήλωσε: ""Η συζήτηση ήταν ειλικρινής και εποικοδομητική και παραγωγική. Από την πλευρά μας έγινε ξεκάθαρο ότι για τα δυο ζητήματα που απασχολούν τις διεθνείς ομοσπονδίες. Πρώτο το αυτοδιοίκητο και ισχύει η δήλωση που έκανα στην Βουλή

να μπει σε νομοθετικό κείμενο.
Από τον εκπρόσωπο μου ζητήθηκε αν το συγκεκριμένο κείμενο μπορεί να μπει και στον νόμο. Του απάντησα πως αν εγκριθεί, τότε θα περάσει. όσον αφορά το αυτοδιοίκητο δεν υπάρχει καμία σκιά.
Διευκρινίσαμε τη διαδικασία τον τρόπο και την κίνηση σχετικά με την κλήρωση τακτικών δικαστών για τη στελέχωση τακτικών οργάνων της ΕΠΟ. Το γεγονός ότι πρόκειται περί πληρώσεων και όχι ορισμού. Κάτι τέτοιο ισχύει και σε άλλες ομοσπονδίες. Εκεί οι δικαστές στο πρώτο βαθμό είναι δικαστές και στο δεύτερο.
Η ελληνική εργάζεται σκληρά γιατί σκέφτεται πρώτα την Εθνική ομάδα και όλους τους εργαζόμενους σε αυτόν τον κλάδο. Όχι μόνο τους Έλληνες παίκτες, αλλά και τους ξένους. Εργαζόμαστε για να βρούμε λύση.
Δηλαδή τα μέτρα που προτείναμε να είναι αποτελεσματικά. Τα μέτρα αυτά δεν θα κριθούν τώρα, αλλά στην εφαρμογή τους. Η εφαρμογή του νόμου θα είναι απόλυτη και προς πάσα κατεύθυνση. Η ισονομία είναι γνώμονας άσκησης πολιτικής.
Έγιναν αναλυτικές συζητήσεις επί αυτού του θέματος. Οι όποιες σκιές έσβησαν και είμαστε αισιόδοξοι. Σε ένα σημείο υπάρχει διαφορά. Να προβαίνει τον αποκλεισμό ελληνικών ομάδων από τα ελληνικά πρωταθλήματα. Εκεί εκφράστηκαν οι ενστάσεις. Εμείς καταθέσαμε εναλλακτική πρόταση. Επειδή δεν υπήρξε κατάληξη θα το συζητήσουμε και στην ολομέλεια, αλλά η εναλλακτική θα λύσει το πρόβλημα.
Θα ισχύσει το γεγονός ότι η απόφαση του Υπουργού θα λαμβάνεται μετά από διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συζήτηση και ευχαριστώ όλους τους εκπροσώπους από τα κόμματα που ήρθαν. Και θεωρώ ότι πλέον η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ μπορεί να καταλήξει σε συμπεράσματα".
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος δήλωσε: "Εκπροσώπησε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι τοποθετήσεις του εκφράζουν και την ΕΠΟ. Το ποδόσφαιρο είναι ένα. Εμείς σήμερα συμμετείχαμε σε αυτή τη συνάντηση. Ακούσαμε τον κύριο Υπουργό πως θα κάνει τροποποιήσεις και θα τις ακούσουμε. Θα τοποθετηθούμε πάνω σε αυτές. Το καλό είναι πως υπάρχει χρόνος.
Ένα είναι σίγουρο πως όλοι υπηρετούμε το ποδόσφαιρο και κανείς δεν θέλει να αποκλειστεί η Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο κύριος Ινφαντίνο ήρθε εδώ για να δώσει λύση. Πρέπει όμως θα κατατεθούν όλα γραπτώς".

Δηλώσεις έκαναν και οι εκπρόσωποι των κομμάτων που βρέθηκαν στη συνάντηση:
Παναγιώτα Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ):"Έγινε κατανοητό πως από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει σεβασμός για το αυτοδιοίκητο. Αυτή η κυβέρνηση έχει την πολιτική καθώς έχει λάβει την εντολή για την πάταξη της βίας που δεν αρμόζει στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου".
Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ):"Πραγματοποιήθηκε ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Ινφαντίνο. Όταν υπάρχει συζήτηση και λογική, τότε το GREXIT υποχωρεί. Ο κ. Κοντονής θα φέρει τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο. Συζητήθηκε το θέμα διαβούλευσης για τις διεθνείς διοργανώσεις και όλα τα θέματα για τα πειθαρχικά. Έτσι πιστεύω πως το νομοσχέδιο που θα έρθει στην Βουλή, θα αποτρέψει τον κίνδυνο GREXIT. Υπάρχει κόσμος που δεν θέλει να πάει στο γήπεδο. Θέλει όμως να γυρίσει. Όλα αυτά συζητήθηκαν με ουσιαστικό τρόπο".
Τέρενς Κουίκ (ΑΝΕΛ): "Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά ειλικρινής. Όλα τοποθετήθηκαν πάνω στο τραπέζι. Δόθηκαν όλες οι διαβεβαιώσεις πως δεν θίγεται το αυτοδιοίκηση της ομοσπονδίας. Χάρηκα που έγινε δεκτή η πρόταση μου να είμαστε όλοι στην αίθουσα. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για ηρεμήσουν τα γήπεδα και να πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο.
Είναι μία καλή ευκαιρία να βάλουμε το ποδόσφαιρο σε μία τροχιά. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται μόνο τίμια αλλά και να είναι. Πιστεύω πως θα έχουμε καλή κατάληξη. Οι ΑΝΕΛ ξεκαθαρίσαμε πως δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο το ποδόσφαιρο".

Κώστας Κουκοδήμος (ΝΔ): "Πιστεύω ότι θα περάσει το νομοσχέδιο με απόλυτη πλειοψηφία. Έγινε μία σκληρή μάχη στην επιτροπή της Βουλής. Ακούστηκαν όλες οι φωνές που δεν ήθελαν το GREXIT. Ο κύριος Ινφαντίνο πήρε τις τελικές προτάσεις και θα μας απαντήσει το βράδυ. Θα γνωρίζουμε λοιπόν και αύριο(30/4) το πρωί θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο.
Τελικά ο Υφυπουργός πείσθηκε και άλλαξε γνώμη. Δεν έπρεπε να τιμωρήσουμε το ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές".
Γιώργος Μαυρωτάς (Ποτάμι): "Έγινε μία συνάντηση με τον εκτελεστικό της UEFA κ. Ινφαντίνο και της Πολιτείας. Ήταν εποικοδομητική συνάντηση. Δόθηκαν εξηγήσεις και έγιναν τροποποιήσεις. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να γεφυρωθεί το χάσμα, έτσι ώστε να περάσει το νομοσχέδιο χωρίς να μπει σε κίνδυνο το ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα τα θέματα που αφορούν το αυτοδιοίκητο, τα θέματα των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ"

Keywords
Τυχαία Θέματα