Κόντε: Η Γιουβέντους θα ωριμάσει και άλλο (VIDEO)

18:33 31/7/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Αντόνιο Κόντε γίνεται σήμερα 44 ετών και σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για το νέο πρωτάθλημα, τους στόχους της Γιουβέντους αλλά και για τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μάλιστα η διοίκηση της Γιουβέντους ετοίμασε ένα βίντεο με αφορμή τα γενέθλια του Ιταλού τεχνικού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ιταλίας σε συνέντευξη στην εφημερίδα Gazzetta dello Sport
Για το Campionato της

νέας σεζόν: "Οι αξίες των ομάδων αλλάζουν, οι αντίπαλοι μας ενισχύονται. Θα είναι ένα πολύ ανοικτό πρωτάθλημα. Η Γιουβέντους, η Μίλαν και η Ίντερ παραδοσιακά είναι διεκδικητές του τίτλου. Υπάρχει όμως και η Νάπολι που έχει ξοδέψει 75-80 εκ. ευρώ και έχει ενισχυθεί με τον Ράφα Μπενίτεθ, έναν σπουδαίο προπονητή που έχει κατακτήσει τα πάντα. Υπάρχει η Φιορεντίνα που δίκαια ελπίζει καθώς όχι μόνο απέκτησαν τον Μάριο Γκόμεζ αλλά έχουν και τον Τζουζέπε Ρόσι, που πολλοί υποτιμούν... Υπάρχει και η Λάτσιο που δεν έχει αποδυναμωθεί και είναι σκληρή, δυνατή τακτικά. Υπάρχει και η Ρόμα που θα προσπαθήσει να επενδύσει σωστά τα λεφτά που πήρε από την πώληση του Μαρκίνιος. Πραγματικά θα πρέπει να τους συγχαρούμε όλους για αυτή την συμφωνία που πέτυχαν".
Για τους στόχους της Γιουβέντους: "Οι στόχοι της Γιούβε είναι πάντα οι τίτλοι αλλά πιο σημαντικό από όλα είναι να συνεχίσουμε να ωριμάζουμε ως ομάδα. Αυτό μπορείς να το πετύχεις ακόμη κι αν δεν νικήσεις. Η Ιντερ, για παράδειγμα, έκανε τρεμπλ το 2010 αλλά δεν έχτισε τίποτα πάνω σε αυτή την επιτυχία. Είμαι σίγουρος ότι η Γιουβέντους θα ωριμάσει κι άλλο φέτος. Πλησιάζουμε, με σταθερά βήματα, στην οικονομική κατάσταση που θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε το πορτοφόλι μας στα επόμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα καθώς συνεχίζουμε να ξοδεύουμε λιγότερα από τους αντιπάλους μας".
Για το γεγονός ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα χαρακτήριζε τη Γιουβέντους πολύ δυνατό αντίπαλο πλέον: "Ο Γκουαρντιόλα έχει κολλήσει στην εποχή της Μπρέσια. Πήγε σε ομάδα με λίγα λεφτά, έτσι δεν είναι; Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή παίζουμε... κυνηγητό με τους αντιπάλους μας στην Ευρώπη. Είναι μπροστά και προσπαθούμε να τους πιάσουμε. Οπως και να έχει, είμαστε ικανοποιημένοι γιατί είμαστε πιο μπροστά από ό,τι περιμέναμε. Οταν ανέλαβα, το καλοκαίρι του 2011, το πλάνο μας ήταν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα την τρίτη χρονιά. Μπαίνουμε σε αυτή με δύο σερί τίτλους".
Για τα λεφτά που ξοδεύονται: "Από το 2011, έχει μειωθεί η διαφορά ανάμεσα στα λεφτά που ξοδεύει η Γιουβέντους και στα λεφτά που εισπράττει. Την πρώτη μου σεζόν στην ομάδα, στην ομάδα του πρώτου πρωταθλήματος δηλαδή, οι 8 από τους 11 βασικούς ήταν στην ομάδα με τις δύο σερί έβδομες θέσεις. Ηρθε ο Βιντάλ για 9 εκατ. ευρώ και το ίδιο καλοκαίρι η Νάπολι πλήρωσε 18 εκατ. ευρώ για τον Ινλέρ. Δεν μου αρέσει να ακούω ανοησίες, δε ξοδεύουμε πολλά λεφτά".
Για τους Τέβες, Γιορέντε: "Ο Τέβες είναι εκπληκτικός. Σπουδαίος επαγγελματίας, εκπληκτικός άνθρωπος που θέτει τον εαυτό του 100% στη διάθεση μας. Δουλεύει με εκπληκτικό τρόπο. Ο Γιορέντε είναι υπόδειγμα αθλητή, έχει τη σωστή νοοτροπία και είναι ευχαρίστηση μου να τον προπονώ. Θα δούμε αν θα γίνουν άλλες μεταγραφές, μιλάω με τη διοίκηση αλλά δε θα σας πω τι είπαμε. Ξέρουμε, πάντως, τι να κάνουμε. Από εκεί και πέρα, ήταν σκληρή απόφαση να πουλήσουμε τον Τζιακερίνι. Δεν έχουμε πουλήσει άλλον ως τώρα αλλά, όπως είπα και πριν, ξέρουμε τι να κάνουμε".
Για το αν θα αλλάξει σύστημα: "Οι αρχές του παιχνιδιού μας θα παραμείνουν οι ίδιες. Κατοχή μπάλας, δυνατός ρυθμός, κίνηση ως ομάδα, οργάνωση, επιθετική νοοτροπία και ισορροπία. Το σχήμα μπορεί να αλλάξει αλλά το 3-5-2 ταιριάζει σε αυτή την ομάδα, με βάση τα χαρακτηριστικά των παικτών μας. Είναι λάθος να πούμε ότι δεν μπορούμε να νικήσουμε στην Ευρώπη με τρεις στην άμυνα. Για το 4-3-3, πάντως, αυτή τη στιγμή δεν έχω τα εξτρέμ που χρειάζονται".

Keywords
Τυχαία Θέματα