Ο δημιουργος των Simpsons πεθαίνει και μοιράζει την περιουσία του

18:33 31/7/2013 - Πηγή: AEK365

Ο συνδημιουργός , σεναριογράφος και παραγωγός της θρυλικής σειράς Simpsons, Σαμ Σιμόν διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο και αποφάσισε στους λίγους μήνες ζωής που του μένουν να μοιράσει την περιουσία του σε οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και για την καταπολέμηση της πείνας.

Ο 58χρονος είναι γνωστός για την ευαισθησία του και έχει εξάλλου δημιουργήσει το ίδρυμα Sam Simon (αξίας 23 εκατ. δολαρίων), που βοηθά τους φτωχούς και τους πεινασμένους, αλλά και αδέσποτα ζώα. Επίσης, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, τη φιλοζωική

οργάνωση PETA και τη ΜΚΟ "Σώστε τα Παιδιά".

Από το 1993 που αποχώρησε από το δημιουργικό κομμάτι των Simpsons έχει επιδοθεί στη φιλανθρωπία.

Πριν από πέντε πέντε μήνες έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου και έχει 3 με 6 μήνες ζωής. Σήμερα είναι ακόμα ζωντανός και στόχος του είναι να προσφέρει στους ανθρώπους, όσα περισσότερα μπορεί μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.

«Νομίζω ότι είναι πολύ όμορφο αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή. Μάχεται με πάθος για τη ζωή του και όσο παραμένει σε αυτό τον κόσμο, τόσο πιο καλά και πολλά πράγματα κάνει». δήλωσε η πρώην σύζυγός του Τζένιφερ Τίλι.

Την 1η Ιουλίου ο Σιμόν, μίλησε στο THR (Τhe Hollywood Reporter) για το τι σκέφτεται ένας άνθρωπος που έχει πολλά να δώσει, αλλά δεν έχει αρκετό χρόνο για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

Ο Σιμόν περιέγραψε τη δύσκολη καθημερινότητά του, τις εβδομάδες των χημειοθεραπειών και τις λίγες μέρες κάθε μήνα, που αισθάνεται ακμαίος.

Ερωτηθείς για το τι θα ήθελε να αλλάξει στον κόσμο, απάντησε ότι θα ήθελε να σταματήσουν τα πειράματα σε ζώα, γι' αυτό και πάντα προωθούσε τη χορτοφαγία.

Αναφερόμενος στην τεράστια περιουσία του, είπε ότι τα χρήματα από τους Simpsons αυξάνονται διαρκώς.

'Όταν αποχώρησα από τη σειρά, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα συνεχιζόταν για 25 ολόκληρα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τη βοήθεια που προσφέρει και την ασθένειά του, είναι συνειδητοποιημένος και αντιμετωπίζει την κατάσταση με χιούμορ.

«Αυτό που έχω πετύχει αυτή τη στιγμή, μοιάζει λίγο με την κηδεία του Τομ Σόγιερ, επειδή όλοι ξέρουν ότι είμαι άρρωστος. Δίνουν το όνομά μου σε κτίρια, μου δίνουν βραβεία. Η αλήθεια είναι ότι έχω πολλά περισσότερα χρήματα, από όσα θα μπορούσα να ξοδέψω», είχε πει ο Σιμόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα