Κολλητός ο Ρόντμαν με τον δικτάτορα της Β. Κορέας

11:39 1/3/2013 - Πηγή: AEK365

Ο πρώην σταρ του ΝΒΑ Ντένις Ρόντμαν συναντήθηκε την Πέμπτη με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, στο πλαίσιο της επταήμερης επίσκεψής του στην Πιονγιάνγκ.
Οι δύο άντρες παρακολούθησαν μαζί τις μπασκετικές επιδείξεις της ομάδας Harlem Globetrotters, έφαγαν σούσι και ήπιαν ένα ποτό στο παλάτι του Κιμ.
«Εχετε έναν παντοτινό φίλο», είπε ο Ρόντμαν στον Κιμ, ενώπιον χιλιάδων θεατών που είχαν συγκεντρωθεί για

να απολαύσουν έναν αγώνα μπάσκετ μεταξύ αμερικανών και κορεατών παικτών.
Ο Ρόντμαν βρίσκεται στην Πιονγγιάνγκ από την περασμένη Δευτέρα, μαζί με τρία μέλη των Harlem Globetrotters, και ένα τηλεοπτικό συνεργείο το οποίο τους κινηματογραφεί στο πλαίσιο μιας νέας σειράς του αμερικανικού δικτύου HBO.
Ο Ρόντμαν είναι ο πρώτος Αμερικανός που συναντάται με τον Κιμ Γιονγκ Ουν από τον Δεκέμβριο του 2011, οπότε ο τελευταίος ανέλαβε τα ηνία της Βόρειας Κορέας, εν μέσω έντασης μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγιάνγκ.
Πριν από δύο εβδομάδες, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε υπόγεια πυρηνική δοκιμή, καθιστώντας σαφές ότι επρόκειτο για προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να σταματήσουν την «εχθρική πολιτική τους».
Ο Κιμ είπε στον Ρόντμαν ότι ελπίζει πως η επίσκεψή του θα σπάσει τον πάγο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα